Sveikatą lemiantys veiksniai – nepasitikėjimas žmonėmis, liūdesys ir dviveidystė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iusegun 2009-10-26 13:21
vienatve apsaugo nuo prieso ir draugo. bet neapsaugo nuo ligos
kionig 2009-10-26 13:43
Labai teisingai O siaip "starost - ne radost" ir ta patirsime visi. Be to, jau seniausiai buvo zinoma, kad stresas, nervai yra didziausi ligu sukelejai, tik sitame straipsnyje statiskai apibrezta is kur jis kyla t.y pagrindines netiesiogines priezastys. O vaistu tenka patiems ieskotis.
Mistė 2009-10-26 22:09
Šiaip tai tokie tyrimai neatskleidžia priežastingumo. T.y. negalima teigti, jog vieniši žmonės suserga, kadangi gali būti ir atvirkščiai – žmonės serga ir dėl to yra vieniši. Na, bet pripažinta ir tai, jog stresas, pykčio laikymas gali sukelti somatinius susirgimus. Beje, pastaruoju metu kažkaip įtartinai dažnai užkliūnu už panašių straipsnių. Neskaitant to, kad psichologijos vadovėlyje apie tai skaičiau, bet dar ir šitam portale keli straipsniai per kelias dienas...
kionig 2009-10-26 22:48
Is dalies teisi esi, be to, tokie tyrimai bent jau parodo rizika. Dazniausiai vienatve sukelia ne kokias fiziologines ligas, o psichologines, o tas labai pasireiskia senatveje. O priezastingumas butu pacio zmogaus savybes, kuriu ne viena ir ne dvi.