Elementarus, tačiau klastingas gėlyčių galvosūkis - apsuka net ir matematiką gerai išmanančiųjų galvas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azys 2016-06-17 08:44
pagal uždavinio logiką kiekviena gėlytė atitinka kažkokį skaičių, kitokia gėlytė kitoks skaičius. Gėlytė su 4 žiedlapiais gali būti bet koks skaičius išskyrus 1, 5 ar 20.
admin 2016-06-17 09:45
kodel geltona gelyte turi daugiau nei viena ziedlapi ? kodel raudona gelyte turi maziau nei 20 ziedlapiu ? ir kodel tada melinos gelytes reik pradet skaiciuot ziedlapius, o ne pacia gelyte ?
pilietis 2016-06-17 09:49
Jei dar labiau smulkintis, tai ir atspalviai skirtingi ir formos siek tiek skiriasi.
zet 2016-06-17 09:53
sis uzdavinys turi kelis sprendinius, tad jei autoriai sako, kad teisingas tik vienas sprendinys, jusu paciu lygys zemiau uz.... pvz atsakymas gali buti 37, ir taip pat jis gali buti pagristas. O jei reikia rinktis is keliu, kaip tasykle renkamasi paprastesni. Tai paprastesnis yra neskaicuoti ziedlapiu. Raudona 20, melyna 10, geltona 7.
Donattello 2016-06-17 14:57
101
AAA000 2016-06-17 22:06
mano variantas butu 21. ta melyna gelyte skiriasi nuo kitu melynu, tai ji tik viena tokia yra, vadinasi jos skaicius yra vienetas is analogijos su geltonom gelytem. analogija yra tokia, kad dvi nezinomos gelytes reiskia dvejeta pagal objektu kieki. prie ko cia melyna gelyte turetu reikst 4 vien del ziedlapiu skaiciaus? nei viena pries tai gelyte neturi jokio rysio su ziedlapiu skaiciumi, ir jokioje salygoje is triju pateiktu pries tai ziedlapiu skaicius neturi reiksmes. mes teturim tik nezinoma gelyte ir ji yra viena. logiskas rysys yra tik sutampanti bendra objekto isvaizda ir paciu objektu kiekis. sitos abi logiskos prielaidos yra isreikstos visose trijose lygtyse ir tik trecioje lygtyje atitinkamai. o prielaida aprasyta straipsnyje, kad keturi ziedlapiai reiskia "ketvertas" yra pritempta is oro ir nera logiska. isreikstos salygos, kad skirtingu spalvu gelytes negali but vienodos reiksmes irgi nera - taip kad rysys pagal melyna spalva irgi nera logiskas, o tik paprasciausias klaidinantis sutapimas kuri logiska yra atmest. taip pat logiska atmest varianta, kad ta skirtinga gelyte gali but bet koks skaicius - nes tada neimanoma surast jokio konkretaus atsakymo. belieka jos reiksme pagal objektu kieki - vienetas. ---- ir siaip straipsnio tekstas kazkoks be rysio, nesutampa su paveiksleliu: citata : "Antroje – iš vienos raudonos gėlytės atimamos dvi geltonos gėlytės."...