Ateitis prasideda prie pietų stalo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2011-01-12 11:55
Kiekviena diena valgau mėsa. Aiškuvalgau nemažai ir grūdinių kulturų. Aišku nevalgau greito maisto. Judu ir pakankamai. Buvau pas daktarą cholesterolio kraujije beveik nėra sake. Šeip manau kad ši piramidė mėšlo gabalas. Pvz prieš kokius 500 metų karaliai valgė ka norėjo o gyvendavo ilgiausiai. Manau dėl lygu kaltas musu apsirijimas, nesveikas maistas, ir visa ta chemija.
Nerijux 2011-01-12 12:03
Irgi mat, lygina su pietų europos racionu... Kažkaip pamiršo prie pietiečių ilgaamžiškumo paslapties pridėti daugiau saulės ir apskritai šviesos, kitokia gyvenseną. Tiesa pasakius pas mus net genai kažkiek skiriasi, nes mes prisitaikėm gyventi šiaurėje, o jie pietuose, ne viena šimtmeti mes valgėm kitokį maistą nei jie ir mūsų organizmai prisitaikė. Įdomu, kas būtu, jei męs valgytumėm vien tiktai kaip jie... O jie kaip męs...
Dulkstantis 2011-01-12 12:10
mesa viena karta per savaite? pff
camarilla 2011-01-12 12:26
jau 2 metai kaip esu vegetaras, kita savijauta, kita nuotaika, man sito puvancio dalyko skrandyje nereikia. Pamirsti mesa, prasideda, vaisiai darzoves, grudines kulturos, net pacioje virtuveje atsiranda naujos idejos ne kaip kasdieniai kotletukai ar kepsnys. nepersu savo tiesu bet kas nori is pagrindu pasikeist savo gyvenime siulau pradeti nuo maisto ant stalo.
sabotan 2011-01-12 12:48
Jai musu protevei nebutu valgę mėsos tai ir butume like kvailais primatais. Nes mėsoje yra smegenims reikalingu proteinų. Ir mėsa skrandyje nepuna jai sveikas skrandis.
Smygolas 2011-01-12 13:59
Bet taigi proteinų visur yra. Daugiausiai tai kiaušiniuose ir sūryje. O tai prisiskaito prie žemesnės pakopos kur vištiena. Taigi nebūtina valgyti daug mėsos. Ir kitą vertus mes pagal dabartines dienas turėtume būti minties galiūnais, nes dabar mes daug daugiau mėsos suvalgome negu seniau valgydavo mūsų protėviai. Nematai čia kažkokio nesutapimo?
RiMuSaS 2011-01-12 14:12
Taip esu mesedis, bet sutinku, kad mesos tiek kiek mes jos valgom sendien tikrai nereiktu vartot. Taip mesa svarbus dalykas bet tikrai nera toks svarbus produktas kaip visi galvoja. O smegenu pagrindinis maistas yra zuvu taukai. Mums nebereikia tokiu kiekiu energijos.
reality 2011-01-12 15:31
faktas 2011-01-12 15:50
Gal ne visai į temą, bet dėl alyvuogių aliejaus. Teko daryti pranešimą apie sveiką maistą, tai radau dvi publikacijas, kuriose lyginama įtaka vėžiui. Vienas buvo atliktas su pelėmis, o kitas apklausiant kelis šimtus tūkstančių žmonių telefonu ir analizuojant jų medicinines korteles. Taigi paaiškėjo, kad vartojant tik alyvuogių aliejų, tikimybė susirgti vėžiu nėra mažesnė, nei kad vartojant bet kokį aliejų. Tyrimai su pelėmis rodo tą patį. Taigi alyvuogių aliejus labiau reklaminis triukas. Ir kitas dalykas - po kiekvieno kepimo aliejų reikia išpilti ir keltuvę išplauti, kad neliktų seno. Deja, lietuviai ant to paties kepa kokius 3-4 kartus.
Ultimadness 2011-01-12 16:07
Gliukozė yra pagrindinis smegenų energijos šaltinis, o žmogus neturi kanopų, dėvi drabužius, kepa maistą ir YRA VISAĖDIS!! Mes evoliucionavom taip, kad kritinėse situacijose mes valgom tai ką randame.
sufas 2011-01-12 22:48
Tavo pasakyme dalis tiesos yra, bet pietiečiai nėra tokie ilgaamžiai, kaip pvz japonai ar kokie Islandai. Dabar dėl tavo prisitaikymo gyventi šiaurėje - ankščiau kai nebuvo gerų gyvenimo sąlygų Lietuviui reikėjo maisto, kuris turėtų daug kalorijų t.y. reikėjo maisto, kuris teiktų daug energijos. Mėsa tam labai tiko, tačiau laikai pasikeitė - žiemą mes gyvenam šiltuose būstuose, esame šiltai apsirengę ir dar yra begalės šiuolaikinio pasaulio gerovių, kurios daro mūsų gyvenimą lengvesnį. Todėl natūralu, jog mums tiek energijos gaunamos iš mėsos nereikia. Tačiau kol kas Lietuvių įpročiai nesikeičia, todėl dauguma Lietuvių turi viršsvorį.
Linas000 2011-01-13 02:12
leidziu savo pilvui vadovauti ka jis noretu virskinti. Tai labai daznai manes papraso imesti kokia nors dazove. Jas pasirenku nuejes i rusi pagal kvapa. Dabar kazkodel daznai pasiimu morkas. Taciau labai megstu salto rukymo desra, kuri kiekviena ryta turi atsidurti ant sumustinio. Perskaites komentaruose del mesos puvimo pilve, pagalvojau, kad krepselis suvalgytu obuoliu pilve apsisuka iki pavakariu, tuo tarpu mesa vis dar jauciasi, ir kartais net iki kito ryto. --- Kitas dalykas del gyvuliu. Jei valgyciau augalini maista, tai man reiketu labai daug dirbamos zemes. TUo tarpu karve paleidi ganytis pievoj, ir ji sau ramiai skabo zole. Tos zemes, ant kurios auga zole, man nereikia prievartauti trasomis, nereikia arti ir t.t. Ziema, kiek klausiau, gyvuliams pripjauna sieno, duoda prastesniu darzoviu ir grudu... Tai tas gyvuliukas tik sueda tai, kas man paciam liktu nepanaudojama. Kas tame blogo?
Karolis484 2011-01-13 13:52
29.06 minutė