Portalo plėtra: pasiūlyk interviu temą ir klausimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2009-01-16 13:21
Manau, ne vienam kyla klausimų, kaip susiorientuoti gaunamoje informacijoje ir atskirti mokslines žinias nuo nesąmonių, demagogijos, bendrai paėmus - nuo pseudomokslo. Būtų gerai, jei kuris mokslininkas pakomentuotų, kaip "paprastam žmogui" susigaudyti knygų/filmukų/tinklapių lavinoje.
enzim 2009-01-16 23:16
Pritariu Hmz ir kadangi pats užsikabinau už "banginės genetikos", tai siūlau pasikviesti iš VU biofizikos ir biochemijos katedros B. Juodką, arba bet ką kitą iš katedros, ten pas juos pilna asų. Radau, kad jie vykdo ES remiamą projektą "Ląstelių biologija ir lazeriai. Naujų technologijų link"- taip sakant, kam jei ne jiems pakomentuot " kvantinę genomo dedamąją" anot "banginės genetikos".
Anonymous 2009-01-17 02:08
O aš pasiūlyčiau temą: inovacijų (naujovių) ir verslo sugyvenimas. Realiai vienas be kito jie pasmekti. Verslas be inovacijų konkurencinėje kovoje nelaimės, o mokslas, "daromas" tik dėl mokslo, per daug nutolsta nuo realybės, tampa priklausomas nuo viešojo sektoriaus finansavimo etc. Šiuos du dalykus į vieną apjungia moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra (EN: R&D). Deja, Lietuvoje apie tokią mokslo ir verslo simbiozę kalbama per mažai. Todėl norėtųsi gilesnių diskusijų šia tema. Lietuvoje buvo organizuojama konferencija šia tema (http://www.thinktank .lt/konferencija/), bet to maža, norint nelikti mokslo ir technologijų arjergarde
Anonymous 2009-01-25 10:41
Gyvename ne mėnulyje, dažnai keliaujame į egzotiškus kraštus, kur tykoja ir egzotiškos ligos. Negalima atmesti ir klimato kaitos poveikio mikroorganizmų plitimui. Apie AIDS Lietuvoje informacijos daug, o štai SARS, paukščių gripas, legioneliozė, įvairios karštligės, galų gale šiltinė ir maras spaudoje apeinami. Gal įmanomas pašnekesys su Užkrečiamųjų ligų kontrolės ir profilaktikos centru, su mokslininkais: medikais, mikrobiologais ir virusologais. Kokios šio mokslo perspektyvos Lietuvoje?