Česlovas Iškauskas. Osama bin Ladenas žuvęs. O terorizmas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

migell 2011-05-05 14:37
"Ko gero, jau galima patikėti, kad..." ((as tai kogero nepatikejau ))
kiesza 2011-05-05 15:21
Rukis 2011-05-05 15:35
Labai šališkas straipsnis.
HardAxe 2011-05-05 15:37
Dar 201 m. rugsėjį – iškart po baisiosios Rugsėjo 11-osios...
Justas116 2011-05-05 15:51
Terorizmas tikrai nedings, nes nepamirškim, kad jis nėra vien paremtas fundamentalios religijos motyvacijom. Nors Osama ir negyvas, bet kai kurie žmonės laikosi klaidingos nuomonės, kad sunaikinus idėjos (terorizmo) simbolį (šiuo atveju Osama), bus sunaikinta ir pati idėja. Islamiško terorizmo "širdis" niekada nebuvo Osama. Mano manymu daugiau kaltas Islamo religijos fundamentališkumas, o ne kiek patys fundamentalistai. Osama tebuvo viso to tarptautinio terorizmo pradininkas, žmogus, turėjęs pakankamai galios, lėšų ir buvęs pakankamai pamišęs, pradėti tai, ką daugelis pakvaišusių islamo pasekėjų buvo mastę. Kova tęsiasi, bus aukų iš abiejų frontų, bet jei veiksim kaip pridera ir darysim teisingus sprendimus terorizmas bus sustabdytas, nors jis, kaip, tarkim, "Anonimas" yra per daug abstraktus, nes visad atsiras žmonių, kurie dėl savo idėjų, be gailesčio aukos ne tik savo, bet ir kitų gyvybes(tikriausiai jau minėjau). Tarp kitko jis jau dabar darosi ne itin efektyvus, nes daugelis tokių išpuolių kaltininkų planų yra suplanuoti labai "skurdžiai" ir technika "primityvoka", todėl daugelio pavyksta išvengti.
enternald 2011-05-05 16:27
Labai teisingi žodžiai Dar pridursiu apskritai religinis fundamentalizmas turi išnykti. Nesvarbu kokioje religijoje. Pačioje JAV religinis visokių bažnyčių fundamentalizmas privedė iki to: http://news.nationalgeographic.com/news ... ution.html . O tokie individai kaip Bush'ai naudojasi tuo savoje politikoje, pateisindami agresyvią užsienio politiką. Terorizmas manau dar ilgai bus problema.
Analog 2011-05-05 16:35
Ir Lietuva neblogoj vietoj
Simplicity 2011-05-05 17:02
Jei ganėtinai vakarietiškoj Turkijoj evoliuciją neiga 50% apklaustųjų, tai kas tada dedasi Afganistane ir panašiose šalyse...
Justas116 2011-05-05 17:33
To geriau net neklaust. Islamiškos šalys mokslu beveik nesidomi. Jų moksliniai darbai sudaro apie 1% pasaulyje atliekamų mokslinių tyrimų! Trečiose šalyse tikintieji sudaro apie 100 % - 90 % populiacijos. Galime teigti, kad trečiosios šalys, ypatingai islamiškosios, gyvuoja "viduramžių" epochoje. Puikus pavyzdys, koks stabdys religija iš tikrųjų yra. Ji yra taip pat ir pavojinga. Islamas grasina vakarų pasaulio tvarkai ir žmogaus laisvei. Todėl ateity, manau, turėsim kovot ne tik su terorizmu, bet ir su pačiu islamu.
azotas 2011-05-05 18:23
dar 2001 fox news rašė, kad jis negyvas
GeneticworlD 2011-05-05 20:05
Kas ten zino, gal po keletos metu ji dar karta nukaus
Justas116 2011-05-05 20:38
"Fox news" jei neklystu yra kontroliuojama konservatorių (na žinot Bušas, mCain, Sarah Palin, tokie veikėjai). Todėl informacija nelabai ten pas juos patikima. O nauda tai tik Bušui su tokia informacija, kad atsieit jo "Šventas karas" sėkmingas. Nors iš tikrųjų nebežinau, kaip ten buvo..
mnv 2011-05-05 21:02
Gal ir rase tais metais kai galvojo, bet veliau gi pakeite kai video leist pradejo apie save kalnuos besivaikstanti per aljazeera. Jei ir dabar gyvas butu galetu ta pati padaryt. Bet nebepadarys.. Kas del fox news tai ji priklauso rupert murdoch, o pats jis yra sakes, kad jei konservatyvus pro respublikonu kanalas nestu maziau pinigu uz liberalu pro demokratu, jis ji pakeistu i toki
kiesza 2011-05-05 21:34
terorizmas bus problema, kol amerikieciai pumpuos svetima nafta ir saudys artimuju rytu civilius. tas pats kas Lietuva okupuotu rusai, o as iseiciau ir mesciau is akmens i rusu kari, as iskart teroristas ?
sabotan 2011-05-05 21:47
Sloth 2011-05-05 22:11
Ne religija yra pagrindinis mokslinio smukimo kaltininkas, o apskritai bet kokie neramumai ir susiskaldymas, vidiniai karai, konfliktai. Mokslo progresui būtinas pastovumas. Kažkada, kai Arabų Imperija valdė artimuosius rytus ir rytų Europą - jų moksliniai pasiekimai buvo nepralenkiami. Tas pats buvo su stabilia Kinijos Imperija, tas pats buvo su Babilonu, su Egiptu. Dabar tą patį matome su JAV, mokslas klesti ne todėl, kad JAV nėra religijos, o todėl, kad JAV viduje nevyksta karai. Religijos įtaka mokslui yra žymiai mažesnė, negu dauguma populiariosios literatūros ir sąmokslo teorijų prisižiūrėjusių vaikėzų tauzija.
Justas116 2011-05-05 22:42
Taip su tuo sutinku. Arabai mokslo atžvilgiu buvo pažengę, bet kai kuriuos svarbius mokslinius (astronominius) atradimus jie padarė dėl religinių sumetimų. Nesakau, kad religija yra pagrindinis "smukdytojas", bet jis turi nemažą stabdį civilizacijos tobulėjimui, ypač, kai kalbame apie trečiąsias šalis (neskaitant blogos infrastruktūros, blogo susisiekimo, prastos valdžios ar resursų trūkumo). Religija turi didelės įtakos kultūriniam valstybės plėtojimui. Tai buvo naudinga ankstyviausiuose žmonijos laikotarpiuose, bet come on, dabar juk XXI am. Turim sudėtinga visuomenės, teisės, bei kapitalo sistemą, religion must go. Turėčiau dar kartą paminėti, kad islamiškas pasaulis atlieka tik apie 1% pasaulyje atliekamų mokslinių darbų. Jų pasaulis yra paremtas vien religija. Tiek kultūra, tiek visuomenė, tiek teisė - viskas paremta koranu. Pas mus nėra tokios religijos įtakos. Pas musulmonus ji yra milžiniška. Dėl to jie stovi vietoj. Jiems surištos rankos, kojos, burna, akys... P.S. Jei kada atrasi laiko pasidomėk ThunderF00T vaizdo įrašais "Youtube'j";)
enternald 2011-05-05 22:47
Arabų imperija toleravo kitatikius, fundementalizmas neturėjo tiek galios. Fundemantalizmas dažnai sukelia karus, susiskaldymą : (religiniai karai Airijoje, Anglijoje). Be to terorizmas ir šiuolaikinis fundamentalizmas arabų pasaulyje ne senas: 50-80 metų : http://www.newyorker.com/archive/2001/1 ... rentPage=2 . Šydo "tradicijos" tikrasis amžius (įdomiausia rašyta pačių musulmonų): http://www.ikhwanweb.com/article.php?id=17953 Wahabizmo filosofija iškilusi ir siejama su griežtu fundamentalizmu: http://www.saag.org/common/uploaded_files/paper903.html Kas trukdė pasinaudoti Otomanų imperijos resursais likusiais po I pasaulinio karo ir investuoti į mokslą, juolab Saudo arabija 70-80 buvo stabili ir turėjo daug laisvų pinigų. (Priminsiu Jom Kipūro karas vyko tarp Sirijos/Izraelio/Egipto). Nepaisant lokalių konfliktų šalys neiškilo nesumodernėjo, nebent Turkija ir turtuolių JAE.
Sloth 2011-05-05 23:07
Būtent tą ir turėjau omeny, kad religija, kaip pats fenomenas nėra toks stabdis, negalima taip abstrakčiai klijuoti klišių. Pats didžiausias mokslo progreso stabdis buvo ir yra skurdas. Ten, kur nėra finansavimo, arba jis neskiriamas, ten mokslo progresas neįmanomas. Ir būtent, kiek gi artimųjų valstybių realiai turi finansų? Dauguma valstybių skurdžios, neskaitant AE, kurių finansų politika man liks amžina mįsle. Kai kurios kažkiek turi, bet jas skiria ginklavimuisi. Ginklavimasis yra konflikto pasekmė, tačiau konflikto priežastis nebūtinai yra religija, netgi nebūtinai fundamentalizmas, fundamentalizmo kryptys taipogi būna skirtingos. Taigi kaip mes galime klijuoti klišes, kad religija stabdo mokslą, arba, kad būtent religija sukelia karus?
mnv 2011-05-05 23:16
Dabar kazkaip kai pagalvoju... yra ir "sviesioji" 9/11 ir Osamos puse kuri kazkiek pasitarnavo zmoniu tobulejimui Apie ka as? Ogi jei ne jis ir tas zymusis ispuolis, islamo fundementalizmas nebutu tiek istrauktas i sviesa, pats religijos fundamentalizmas ir relija per se nebutu pradeta taip kritikuoti (pernytai), o ir toliau vyrautu tas "ai dzin nusisneka, bet mes jug "privalom gerbti" kitu "nuomone" be teises kritikuoti", gal but net nebuto to pavadinkim "ateistu pavasario" su dawkinds, hitchens, harris knygom ir debatais and so on kurie po biski didina netikinciu prietarais dali ir zmoniu progresa issivaduojant nuo dogmu. Zinot koks "tikejimas" siuo metu spraciausiai auga? Netikejimas.