Elektroniniai pinigai tik saugiems anonimams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2010-02-18 10:38
Na nezinau... Saugoti tokius duomenis kompiuteryje eiliniam gyventojui... Ar ne per daug rizikinga? Gi tiek visokiu duomenu buna istrinama per neatsarguma. Taip pat tie duomenys nesudetingai gali atsirasti internete. Na, galbut, visa tai yra numatyta ir sudaryta tam prevencija. Tiesa sakant, atsiskaitant kreditinemis kortelemis, isties kyla daug abejoniu, ar pardavejes, kurio tinklapyje suvedi visus korteles duomenis, nesugalvos sukciauti, nors, atrodo, bankas garantuoja saskaitos sauguma. Taigi internetiniai pinigai gal tikrai saugesni.
langas 2010-02-18 11:10
moku su paypal ir bedos nematau
forestbird 2010-02-18 12:06
Mokant su paypal juk ir įvestų duomenų pakanka sąskaitai išvalyt, o su sugražinimu ir ten ir ten kaip ir turėtų
forestbird 2010-02-18 12:07
Gal kas žino kaip tie virtualūs pinigai apsaugoti nuo kopijavimo? Juk galima copy/paste ir pasilikt kopija
immortallt 2010-02-18 12:35
Forestbird copy/past viska gali, bet turbut yra kokie nors link'ai ar dar kas. O del anonimiskumo, tai cia juodajai rinkai labiausiai reikia, o ne paprastiem zmonem.
forestbird 2010-02-18 12:52
Na kiek supratau pagrindinis privalumas kad nepasakai kortelės duomenų. Juk ten nusiunti failą ir viskas, o kai atsiskaitai pvz su mastercard tai pasakai sask nr ir kodą, tai tuo pasinaudojus galima betkiek pasiimt pinigų
aislandas 2010-02-18 16:31
Straipsnyje melas. Tokios sistemos, kad nusiųstum "failą", ar, kad saugotum "pinigų failo" kopijos nėra. Internetiniai bankai veikia kaip ir paprasti bankai, toks skirtumas, kad kaikuriuose tiesiog nereikia patvirtinti savo duomenų, o tuose, kur reikia, tai pardavėjas sužino tavo duomenis. Paskutinis paragrafas iš viso vien neteisybė parašyta. Nežinau kas rašė, bet arba perfrazavo neteisingai versdamas į lietuvių kalbą, arba tiesiog nesuprato apie ką rašo. Taip pat dar neteisybė tame, kad nėra pervedimo mokesčių - tokių internetinių bankų iš viso nėra nei vieno. Visas šis straipsnis, tiesiog turėtų būti ištrintas, nes daro ne informacinę, o klaidinamąją įtaką.
Dreigas 2010-02-18 17:38
Jokiu failu ar panasiai kompiuteryje pas save nelaikoma, nebent tik klientas (programa) Tarkim Ruskeliu sistema "Webmoney" (labai saugi), jungiamasi prie savo saskaitos (panasiai kaip prie banko) per programa ir viskas, tam reikalingas internetas, nreikalingas koduotas failas, ID ir slaptazodis norint prisijungti ir galima jungtis tik is to kompiuterio, per kuri kuriai saskaita. Yra ir alternatyvu, bet ne tokie saugus... Si sistema kur kas saugesne, nei atrodo. Toliau populiariausia pasauli Amerikieciu paypal (saugumu nepasizymi ir labai daug neigiamu atsiliepimu), bet labai patogi. Jungiamasi prie saskaitos per internete svetaine: http://paypal.com Straipsnis klaidingas.
rwc 2010-02-18 20:26
Tik bankai ir valstybės kaltos, kad e-atsiskaitymai nesaugūs. Paypal'o vienintelė bėda - kad nėra dviejų faktorių autentifikacijos, visais kitais požiūriais jis, kaip tarpininkas yra saugesnis už tiesioginius atsiskaitymus kortele. Valstybė turi kuo greičiau padaryti visuotinį m-parašą. Bankai turėtų prieš nurašinėdami iš sąskaitos siųsti nemokamą patvirtinimo užklausą į mobilų, nebent vartotojas e-bankininkystės sistemoje nustato kitaip. Viskas - problem solved.
lape 2010-02-18 22:59
Mokesčių inspekcija tuoj ir prie vaikų pradės kabinėtis, kad žaisdami kokius riteriu karus ar travianus, susimokėtu už gautas pajamas
fliupi 2011-11-04 17:03
Yra dar Liberty Reserve elektroninė valiuta. Kol kas jokių problemų tikrai nesu turėjusi. Gal daug kas priklauso ne vien nuo pačios el. pinigų sistemos, bet ir nuo keityklos... Keičiu pastoviai per xmoney.lt, visada greitai ir be jokių nesklandumų padaro keitimus, be to klientas pats iš savo asmeninės bankininkystės siunčia pinigus, ir jokių automatinių nurašinėjimų bent jau nedaro...