Vilniečiai į viešąjį transportą lips pro priekines duris (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AirDog 2010-06-28 10:16
Kaip matau šiai naujovei Vilniuje prieštarauja tik patys kultūros stokojantys ir vertinantys aplinkinius pagal savo sugedimo laipsnį. Gerbti vyresnius žmones privaloma, kad ir kokie jie bebūtų. Tik deja kai kurie individai to nesupranta ir gerbia tik tuos nuo kurių bijo gauti į snukį...
bullka 2010-06-28 10:40
Sistemai jokių prieštaravimų neturiu. Teko užsienyje kelis mėn. pagyventi ir lipti važiuojant į darbą per priekį. Tvarkingai žmonės išsirikiuoja eilute, sulipa, nusiperka bilietus ir pan. Jokių stumdymusi.. nieko. Lietuviam teks pratintis prie tvarkos (nuo žodžio "tvarkingumas"), o ne chaoso, kaip esame įpratę. Sėkmės!!!! PS: aš iš Vilniaus.
lightfire 2010-06-28 10:44
čia ne iš tos operos. Orginaliu būti ir ugdyti prasmirdusių bomžų, zuikių bei įžulių kontrolierių kultūrą nėra nei teisinga nei taisyklinga. Akiviazdu, kad Lietuvoje esantis kultūros trūkumas - kaip migla, pro kurią nesugebama nei įžvelgti papr dalykų naudos, nei gerbiami kiti žmonės - ką patvirtina senjorų dergimas.
Linksmas 2010-06-28 11:38
Nauda izvelgiama tik kad tai sumazins zuikiu kieki ko pasekoje padides pelnai cia autobusininkams i nauda, o keleiviu patogumui tai minusas - ilipimas uztrunka ilgiau + autobusai del to veluoja ir sugaisti laiko. O del senjoru tai pats nemanai kad jeigu jie patys elgtusi kulturingai ir mastanciai niekas ju nedergtu, kai man paciam kiekviena diena tenka vazinetis autobusais ju elgesi tikrai pastebi. Taigi arba tu pats nesivazineji autobusais arba tavo mieste kulturingesni pensininkai.. 8)
AirDog 2010-06-28 12:04
Pensininskai tai mūsų tėvai, seneliai, močiutės, mokytojai ir kiti. Mes visi taip pat kažkada būsime pensininkais, su skaudančiom nugarom, kojom ir dar visu rinkiniu ligų neskaičiuojant padidinto įtarumo ir jautrumo į negatyvią aplinką. Nėra blogų pensininkų, yra tik pavargę, o jei matai, kad jie elgiasi neteisingai - atlik pilietinę pareigą, sudrausmink pats arba paprašyk kitų(autobuso vairuotojo, policijos...).
Linksmas 2010-06-28 12:09
gera juoko doze is ryto
loggo 2010-06-28 12:12
ir toliau leisti žmonėm lipti pro bet kurias duris, nes taip jau yra, jog 'vakaruose' dažnai autobusai būna antrinė, tretinė transporto priemonė (pirminės - metro, tramvajai, antžeminiai traukiniai), o Vilniuje ji yra pirminė. Kadangi pirminėms transporto priemonėms netaikomi 'durų lipimo apribojimai', tai naudojantis vakarų logika ir praktika, Lietuvoje, Vilniuje, taip pat pirminėms transporto priemonėms, autobusams, neturėtų būti taikomi priekinių durų apribojimai.
KeepGoing 2010-06-28 12:42
joooo, užjaučiu vilniečius ir tikiuosi Kaune nepadarys tokios nesamonės, nes kaip sakė vakarų didžiuosiuose miestuose autobusais važinėja labai maža dalis žmonių. Briuselį nemačiau daugiau 5 žmonių autobuse... Jau užtenka kas darosi kai per visas 3 duris lipa, o per vienas... Žodžiu, kvailas sprendimas, eilinį kartą kopijuoja vakarus, tik kopijuoja ne tuos dalykus, kuriuos reikia kopijuoti.
mygatukas 2010-06-28 12:47
Yra ir teigiamų ir neigiamų pusių. Klaipėdoj problemų, bent jau man, nekyla. Tik atsirado viena problema. Vidurines duris vairuotojas atidaro tik tada, kai per veidrodį pamato, kad kažkas nori išlipt. Dėl to 7-8 metų vaikas dažnai taip ir liktų stovėt, jei kiti keleiviai garsiai neparagintų vairuotojo durų atidaryt. Kartais jie šiaip užsisvajoja ir nuvažiuoja neišlaipinę. Ir dar, kai dabar kontrolė įlipa, tai vidurinių durų išvis neatidaro, kad ir kiek ten žmonių stovėtų. juos pirma turi patikrint, ir jei autobuse grūstis, o tu skubi išlipt tai tikrai nervina. Daidžiausias pliusas tai, kad gali sąlyginai drąsiai sėstis ant galinių sėdinių, nes didelė tikimybė, kad nebus primyžta, ar kitaip apdergta bomžų.
nondescript 2010-06-28 14:04
5 - 7 zmoniu eile, tai pagalvokit kokios eiles bus Vilniuj? ypac uzjauciu miegamuju rajonu gyventojus, kai ryte i koki 7 trula grudasi pussimtis zmoniu as pasisakau kategoriskai pries sita sistema pamatysit, nieko gero is to nebus
Kupse123 2010-06-28 15:56
o sudas atsiprasant. Autobusais vazineju retai , bet nereiskia kad isvis nevazineju. Pvz jeigu as noriu is savo namu nuvaziuot iki kokio Ozo arba akropolio , tai turiu vaziuot su persedimais ir kaip saziningam pilieciui kuris perkasi bilietilius si kelione (pirmyn ir atgal) apseina 10lt pirkt menesini irgi neiseitis , jeigu karta ar du per menesi tenka pavaziuot autu kur nors. tada dar garantuoju kad bus didelios spustis ir autas veluos , kol ten kiekvienas nusipirks/pazymes bilieta , ypac rytais. Jeigu bilietas atpigtu tai butu bent sioks toks kompromisas
Tetija 2010-06-28 22:06
Klaipėdos ir miesto ir transporto geografinis išsidėstymas visai kitokie. Ten autobusai važinėja daug dažniau, nei Vilniuj, o dar iš vienos stotelės į kitą važinėja keli autobusai (centrinėj gatvėj, kuria pagrinde ir važiuoja), tai gal didelių problemų ir neatsiranda.. Bet Vilniuj kiek kitaip. Visi autobusai važiuoja į skirtingas puses ir dauguma važinėja gana retai. Nepatinka man šita sistema Klaipėdoje, o Vilniuje ji iš vis atrodo neįmanoma. Tikiuosi iki ruens ją panaikins
dzedajus! ;D 2010-06-28 22:48
Padides jiems tos iplaukos, bet kas mum is to? Kaip padidino bilietu kainas taip ir liks AMZINAI, juk lietuvoje gyvenam.
omg 2010-06-28 23:18
Na as manau kad cia teigiamas dalykas. Zinoma is pradziu bus blogai , teks pratintis, bet galu gale teks priprasti ir ismokti elgtis kulturingai, sitokia tvarka visur yra, ir nieko baisaus neatsitinks.
Rufgaudas 2010-06-29 10:34
Visai normaliai tie ilipimai per prieki, aisku pasitaiko vienas kitas kas lipa ir per viduri, bet cia retenybe. Iprato zmones per prieki lipt, ir lipa, nesilauzo kaip kai kas. O jei prieky sustoja visi ir palieka vietu gale - tereikia prasibraut (kas nera sunku) ir eit paciam sedet.
Koi 2010-06-29 11:24
Man šita sistema irgi atrodo nepatikima ypač tokiam mieste, kaip vln. Susidarys masiškos eilės žmonių, vėluosim į darbus universitetus ir t.t. Nieko gero nenusimato
nazijew 2010-06-29 14:08
... kur jus gyvenat ir kokiais marsrutais vazinejat kad taip bomzai is visu pusiu puola..? panaikins sita nesamone po menesio max. europoi po 3 zmones y autobusa lipa, tai gal ir uztenka vienu duru, bet kai vilniui autobusu uzpildymas 20 kart didesnis, tai cia jau problema bus net nebe zmoniu eiles prie duru, o troleibusu eiles stotelese... ir visuotinis grafiku keitimas, nes nebespes tikrai vazineti. nu nieko, pavyks pasiekti tai kad ir cia niekas autobusais nebevazines vistiek autobusu parkui manau geriau butu 100 keleiviu su bilietu + 10 be bilieto, negu 5 keleiviai su bilietu..
kionig 2010-06-29 16:28
Nifiga nepades. Tik gal statiskai koks procentelis zuikiu bus pagaunamas maziau. Joo labai mes cia priartesim prie ES su tarybiniais trulikais Tai jei vietinis esi negi sunku nusipirkt elektronini bilieta ? Tikrai atsipirks.
Indigo89 2010-07-03 15:47
Tie tavo senjorai greit pasidarytu nervuojanciais pensininkais jei tik kiekviena diena tektu su jais susidurt
ief 2010-07-03 18:07
Labai geras diaktas yra dviratiiiissssss Jei rimtai tai nezinau kaip cia jiems pasiseks lesas padidinti, as pats del tokiu kainu transporto bei tokios "kokybes" pasirinkau dvirati, 90% visur renkuosi ji, pigu, greita, sveika.. Nemazai manau irgi alternatyvas rinksis. P.S.del visokiu bomzu ir apsisnarglejusiu marozu, tai kas jiem uzdraus ilipti per galines duris kai bus isleidinejami zmones?