Nauja keleivių įlaipinimo tvarka Vilniuje prigyja sunkiai (Video)  (62)

Nuo ketvirtadienio vilniečiai į viešąjį transportą laipinami tik pro priekines duris.Tačiau nauja tvarka kol kas veikia toli gražu netobulai. Ketvirtadienio rytą stotelėje prie Žaliojo tilto portalo diena.lt žurnalistams buvo akivaizdu, kad viešojo transporto vairuotojai nėra nusiteikę griežtai laikytis naujų taisyklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tvarkos laikosi ne visi

Bandantiems pro tik išlipimui skirtas duris įlipti į autobusą ar troleibusą keleiviams nė vienas vairuotojas durų prieš nosį neužvėrė.

Tik kai kurie vairuotojai stengėsi pamokyti keleivius naujosios tvarkos neatidarydami kitų durų, išskyrus priekines, tol, kol visi norintys įlipti neišsirikiuos tvarkinga eilute. Tačiau vos atvėrus galines ne vienas keleivis iš eilės galo tučtuojau per jas ir lipo.

Kaip patikrinti elektroninį bilietą?

Be to, vairuotojai neturi elektroninio bilieto patikrinimo įrangos, todėl lipant į viešąjį transportą pakanka parodyti, kad e.bilietas - rankoje, o ar jis papildytas – niekas netikrina.

Portalo diena.lt kalbinti vilniečiai tikino nesuprantą, kam reikėjo naujosios tvarkos. Esą ji galbūt truputį patogesnė vairuotojams, ar kontrolieriams, tačiau tikrai ne keleiviams.

Be to, diena.lt jau sulaukė pasipiktinusių vilniečių skambučių. Pranešta, kad vėluojančiame viešajame transporte vyrauja sumaištis. Esą vairuotojai nesiima priemonių prieš tvarkos nesilaikančius keleivius, negali patikrinti, ar galioja keleivių elektroniniai bilietai. Būta ir tokių atvejų, kai vilniečiai buvo net per griežtai kontroliuojami – jų bilietus tikrino tiek vairuotojai, tiek už kelių stotelių laukę kontrolieriai. Gyventojai piktinasi, kad dviguba kontrolė dar labiau trikdo viešojo transporto darbą.

Besinaudojantieji Vilniaus viešuoju transportu teigė, kad ir dabar troleibusai bei autobusai dažnai nespėja atvažiuoti pagal grafiką, vėluoja mažiausiai po 5 min. Todėl įvedus naują keleivių įlaipinimo tvarką, baiminamasi, kad grafikai bus perrašinėjami ir viešasis transportas kursuos rečiau nei tai daro dabar.

Pagal naująją tvarką, teisę įlipti pro kitas duris turi tik neįgalieji ir tėvai su kūdikiais. Visiems kitiems, kurie sumanys mėginti laimę ir važiuoti be bilieto, autobusų ir troleibusų vairuotojai privalo prieš nosį užtrenkti duris.

Keleivių laipinimo tvarka vasaros viduryje keičiama neatsitiktinai. Miesto valdžia bei transporto įmonių vadovai sutarė, kad per likusius pusantro vasaros mėnesio žmonės turėtų adaptuotis prie permainų. Tikimasi, kad rugsėjį, kuomet miestas vėl atgis, vilniečiai jau bus pripratę prie pasikeitusios tvarkos.

Deja, kol kas nauja tvarka labiau žmones erzina, nei padeda:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Šarūnas Černiauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (62)