Nauja keleivių įlaipinimo tvarka Vilniuje prigyja sunkiai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Spirgs 2010-07-16 07:48
"Tačiau vos atvėrus galines ne vienas keleivis iš eilės galo tučtuojau per jas ir lipo..." . Nereikia noreti, kad zvereliai taip greitai viska ismoktu. Protinga zmogu lengviau ismokyti, pasakei naujas taisykles ir jis laikosi. O gyvunus reikia ilgai dresuoti bizuno ir meduolio principu.
tomaziokaz 2010-07-16 08:11
Atsilikusi lietuva. Apgailetina! Sejp kvailai labai padare kad per priekines reik ILIPTI. Mokausi ir gyvenu danijoje, ten ilipimas pro galimes, islipimas per priekines. Niekam jokiu problemu nekyla, ir viskas labai gerai.. O cia.. Fuu
Stebėtojas 2010-07-16 08:27
Kaip tavo tokį požiūrį reikėtų pavadinti, a? Koks skirtumas per kurias įlipi, o per kurias išlipi? Problema ne duryse, o keleivių galvose (šiuo atveju ir tavo).
Carez 2010-07-16 09:13
uzsimane lietuvos valdzia tokiu budu lygiuotis i kitas, turincias tokia sistema, salis. Gaila, kad musu valdzioje sedintys zmones masto su kitu galu, mat pataupyti uzsimane vairuotoju ir keleiviu kantrybes saskaita, neva zuikiu pamazes... Esu uz civilizuota tvarka, taciau si sistema apgailetina. Naudos beveik nera, o minusu begales. Belieka tiketis, kad liaudis pripras prie tokios "patogios" naujoves.
Tir4elis 2010-07-16 09:21
Na čia dabar o_O. Kopenhagoje laipioju kartu su Danais per priekines duris vairuotojui bilietą rodydamas, išlipu per kitas (kurios arčiau) duris. Dar neteko matyt kitaip. Ir ten visiems viskas aišku, problemų nekyla. O čia matosi kaip visada, kol tautiečių inertinis mastymas pajudės tai ilgai ir nuobodžiai palaukt teks. 5 minutės jiems bėda . Graikijoje laukdavome ir po 20 galvon neimdami, nors ten autobusai stoja tik ranką pakėlus .
Nmz 2010-07-16 09:30
Pragyvenau anglijoje. Visi lipa per priekines ir savo Oyster korteles iskart prideda prie skaitytuvo. Jei turi nusipirkes bilieta dienai ar pansiai tereikia parodyti vairuotojui ir toliau nueiti. O jei neturi nusiperki is vairuotojo. Ir niekas nemato tame problemos. Skirtumas tik toks, kad ten platestnis priekio iejimo zona ir ten autikai yra pazemintu grindu. Tai gal tik del to minusas toks yra. O siaip lietuviai nachalai, tai del to jiems sunku adaptuotis yra.
nondescript 2010-07-16 10:04
o ka as jum sakiau, ka sakiau? dabar zmones isvis nesipildys menesiniu SITA TVARKA UZSIENI ja jau daug kur pakeite i sena arba vel kitokia kazkaip paveluotai cia viskas i Lietuva
šakės 2010-07-16 10:11
Pagrįsk savo nuomonę, kad nepasiteisino, ir iš kur ištraukei, kad atgal prie senos tvarkos grįžta?
Mitas 2010-07-16 10:18
Keista, o aš girdėjau priešingai. Kaip tik neseniai per radiją apie tai buvo užsiminta. Aiškiai pasakė, kad anksčiau ir kitose šalyse buvo nepatenkintų, bet priprato ir dabar visiems gerai. Pripras ir Lietuvoje.
Mitas 2010-07-16 10:21
Kokie tie minusai?
Karvė 2010-07-16 10:23
Gyvenau Danijoje, įlipa visi per priekines, išlipa per kitas, bent jau Kopenhagoje ir Aalborge. Jei kuriam tavo kaime ir yra kaip sakai, tai, dar nereiškia, kad visur taip. Pakeliauk po Europą. Nors panašiau, kad galo neskiri nuo priekio, nes logikos tokiam pasirinkimui jau tikrai nėra...
Karvė 2010-07-16 10:26
Linkiu savivaldybei ar susisiekimo įstaigai laikytis savo sprendimo. Teisingai pastebėta - Lietuviai nachalai, jiems taisyklės niekada negalioja. Kai suvoks, kad laukti ilgiau reikia dėl to, kad kažkas nesilaiko tvarkos, pradės konkrečiai tą žmogų ir kaltinti, o ne niekuo dėtus vairuotojus ar nors kartą protingai pasielgusius susisiekimo įmonės vadovus. Palaikau šį sprendimą ir tikiuosi, kad jo neatšauks!
nondescript 2010-07-16 10:30
nondescript 2010-07-16 10:40
tai del tu nachalu, turi visi kentet? man atrodo uz sita sistema daugiausia pasisakiusiu tu, kurie patys nesinaudoja visuomeniniu transportu Vilniuje paziureciau kaip reiktu vazinet kiekviena diena is vieno miesto galo, i kita, su persedimais
lightfire 2010-07-16 11:04
Vazinejau ir dabar Vilniuje vazinesiu ilipdamas pro priekines duris (kuomet vaziuosiu viesuoju transportu). Baubais nepatenkintieji paprasciausiai save ir kitus itikineja, kad si sistema nepasiteisino ir pan nesamones. Bambekit su bobutemis, chamai, neisrastas joks dviratis, daug kur tokia tvarka galioja ir ji veikia. Viena, ka atskleidzia si "naujove" yra tai, kad Vilniui paprasciausiai TRUKSTA autobusu bei troleibusu (pastaruju, mano nuomone, butu geriausia atsisakyti, pakeiciant juos manevringesniais autobusais, bet deja, tai nelabai realu)
Individas 2010-07-16 11:25
Klaipėdoj šita tvarka galioja jau kokius metus - pabambėjo žmonės pirmom savaitėm, o paskui priprato ir viskas visiems tiko. Gera ta tvarka, tik žmonės konservatyvūs
Tetija 2010-07-16 11:31
Tie kurie teisina šitą sistemą tuo, kad užsienyje yra tokia tvarka, akivaizdžiai negirdi tų, kurie pasakoja, kad užsieny autobusais važinėja vienetai žmonių.. Ir jiems tikriausiai nereikia važinėtis piko metu, tai gal net neįsivaizduoja, kiek žmonių būna. Palyginimui dabar maršrutu, kuriuo važinėju į fakultetą, su dviračiu galima atsidurti ten per tokį patį laiką kaip ir su autobusu (nepiko metu!). Jei įves tokią sistemą, tai bus kokia +15min.. žd.. vos ne eiti bus greičiau.. visiškai nėra logikos tame. Manau visiems, kam reik toli važinėt ir kam svarbus laikas, rinksis asmeninį transportą, ir taip susidarys dar daugiau kamščių. Va ir visi geri norai..
anonimas 2010-07-16 11:54
Važiuojant piko metu pvz.: į saulėtekį ypatingai mokslo metų pradžioj būna tiek žmonių, kad vos įmanoma ilipti pro visas duris sudėjus, o įlipus reikia būti prispaustam prie durų stiklo. Įvedus šią tvarką dar reiktų grūstis per visą masę žmonių nuo priekinių iki galinių durų, kad būtų galima išlipti, tai sukeltų dar didesnę sumaištį, diskonfortą keleiviams,"žmonių mėsmalę". Neveltui vairuotojai patys leidžia įlipti ne vien pro priekines duris. O kas "stumia" ant keleivių nenorinčių laikytis šio įstatymo, greičiauiai patys nėra važinėję autobusu mano minėtoje situacijoje(piko metu). Jei įstatymas būtų pritaikytas tik kai kuriems maršrutams, kuriais važiuoja nedaug žmonių būtų visai normalu ir naudinga, tačiau kitu atveju tai eilinis lietuvių priimtas nelogiškas įstatymas.
tr3nktas 2010-07-16 11:55
O kas svarbiausiai toks pat pasipiktinimas is zmoniu buvo kai klaipedoj ivede sita sistema... pirma menesi, gal net ilgiau niekas nesuprato ryskiai sistemos Bet pradejom lipti pro priekines ir nematomom problomu - antisocialiu zmoniu praktiskai 0 juose vazinejas, vairuotojai neileidzia zmoniu su alkoholiniais gerimais rankose, ar seip girtu.... Kas be ko sumazejo zuikiu... Ir del piko metu .... jeigu cia vienintelis argumentas ... ;D Pas mus vasara melnarages stoteleje (ale prie juros) laukia kos simts kits zmoniu, kurie dazniausiai netelpa net per 2 autobusus, bet zmones lipa propriekines ir nemato jokiu problemu, tad nereik cia lialia, pripratom mes priprasit ir jus
aivariz 2010-07-16 11:58
Bus idomu pziureti kaip sita sistema funkcionuos rugsejo men. As asmeniskai matau tik viena pliusa is sitos sistemos, tai kad nebevazines bomzai.