Išjungus analoginę televiziją Lietuvoje prognozuojamas sąmyšis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2010-09-09 12:14
Aš tai šitio nesuprantu. Iš kur tie sąmyšiai ir kam tos kompensacijos. Ką jau be TV žmonės gyventi nebesugeba ar valdžia bijo, kad nebegalės avinų kontroliuoti skiedalus savo per TV transliuodama?
RiMuSaS 2010-09-09 12:33
Butent taip ir yra Zmonems pagyvenusiems diena be tv gali protas atsivert... Suprast kad koki SSSS kiauras dienas ziuredavo per tad dezute
Nerijux 2010-09-09 13:13
"Išjungti analoginės TV signalą numatoma spalio 29 dieną – tarp pirmojo ir antrojo Seimo rinkimų turų. Tačiau G.Liaugminas tikina, jog šis klausimas nėra politizuotas, o diena sutapo atsitiktinai. Šią datą paskyrė dar buvusi Vyriausybė." Kaip tai nepolitizuotas? Socdemai nustatė, kad analoga išjungs baigiantis konservatorių kadencijai ir tai nepolitizuota? Tarp sesijų... Tai gali būti lemiamas dalykas...
skacukas 2010-09-09 14:13
Viskas cia gerai, tik protinga butu pasekti kaimynu pavyzdziu ir pradeti informuoti visuomene, nera ko laukti. O taip tai tie 15-20%, kuriems "prie ruso buvo geriau", pasipiktine lauks paskutines dienos, o sekancia eis piketuoti prie seimo. Tegul rodo tie telikai, tik reikia dirbti su zmonemis, teisingai, ypac su vyresniais, kuriems ta deze - paskutinis likes gyvenimo dziaugsmas. Cia atsakinga ne tik valstybe, informuosiancios kompanijos, bet ir kiekvienas musu, kad musu tevai, seneliai , pagyvene, neigalus kaimynai galetu toliau ramiai ziureti televizija.
briedis 2010-09-09 14:52
"Jei žmogus turi anteną, jam reikia tik vieną blokelį pasistatyti tarp antenos ir televizoriaus. Jokių lauko darbų ar kažkokių sudėtingų dalykų čia nėra“" "Skaitmeninė televizija veikia kitaip. Vaizdas ir garsas bus tik jei signalas yra stiprus ar vidutinis. Jei signalas silpnas ar labai silpnas, vaizdas ir garsas smarkiai trūkčios arba jo visai nebus." vienas kitam priestaraujantys dalykai.... pirkti reikes ne tik priedelius... bet ir naujas antenas kad gaudytu stipru signala. beto isjungimas vyks tiks tik antzemines analogines televizijos, bet analogine kabeline rodys, na bent jau Siauliuose esantis S+ kabelines TV tiekejas pranese kad per ju kabeline ir toliau transliuos analoga. gal but tik pudrina smegenas, as nezinau. idomu kaip is tikro viskas su laiku issispres.
leox 2010-09-09 16:12
As pries tokius destruktyvius straipsnius.. Geriau skleiskit informacija apie galimybe isigyti ta skaitmenine tv, rekomenduokite kazka, patarkite, bet nerasykite taip lyg tai bus pasaulio pabaiga ir ypac, kad ji ateis tik po keliu metu.. "Prognozuojamas samysis", koks dar samysis. Anksciau zmones ir be elektros gyveno.. Perskaitau tokia antraste ir net neskaitau straipsnio.. O kam man ji skaityti (???)
Nerkus 2010-09-09 16:26
o as jauciu busiu vienas is tu kuris paskutinemis dienomis sugalvos pirkti nauja telika, nes kazkaip prie seno kineskopinio tv nesinores pirkti priedelio kuris bus brangesnis uz pati telika.
Vazix 2010-09-09 16:34
Baisiausia seniem žmonėm tai yra du pulteliai: vienas televizoriui, o kitas kanalam. Televizoriaus seno nekeis kol vaizdą rodys...
jur 2010-09-09 18:12
man patiko skirtumas tarp Estijos ir Lietuvos investiciju i informavima 0.88mln vs 10mln jiems dar mokytis ir mokytis kaip biudzeta melzt!
N3XuS22 2010-09-09 18:34
o as manau kad laukti yra gerai, kuo daugiau lauki tuo pigesni bus priedeliai. pries metus ar seniau pigiausias priedelis buvo 250+ lt. siuo metu uz 140lt gali rasti. uz 180lt jau iseina su irasymo bei nuskaitymo filmu is usb irenginiu galimybes. analogines isjungimo diena as tikiuosi priedeliu uz < 90lt. taipogi daugiau zmoniu savanoriskai, neverciami bus nusipirke LCD pagal savo poreikius, o visi dabartiniai LCD turi DVB-T. minusu nematau del velyvo isjungimo, jei jus juos matote prasom pasireiksti.
Vytax 2010-09-09 18:39
Mano manymu yra viena labai paprasta ir efektyvi skaitmeninės televizijos skatinimo priemonė. T.y. kas mėnesį visų analoginių siųstuvų galią sumažinti po 10%. Tada gyventojai matydami vis prastėjančią televizijos kokybę, patys ims domėtis kas ir kaip. O šiaip tai analoginę televiziją reikėjo išjungti jau prieš kokius metus. Būtų televizijos sutaupiusios nemažai transliacijos pinigų už kuriuos būtų galėjusios nupirkti naujų filmų ar paruošti naujų laidų. Bet aišku politikai yra stipriai spaudžiami komercinių televizijų (LNK, TV3, BTV) ir visas tas reikalas nejuda iš mirties taško. Kai bus atjungta analoginė televizija dabartiniai didieji kanalai patirs nemažą konkurenciją. LNK ir TV3 į lyderių pozicijas turės įsileisti lryto tv. O BTV gaus nokdauną nuo Balticum kanalo.
Arns 2010-09-09 18:47
Vytax, BTV jau nokdauną kaip ir visa vasara gauna(na bent taip pakomentuoja uagadugu). O iš analoginės uždarymo prarastu daugiausiai Lryto TV, nes persipirko analoginės LTV2 dažnį. TV3 su LNK jau senai neinvestuoja pinigų į šį reikalą, pamažu laukia skaitmeninės TV įvedimo.
Vytax 2010-09-09 18:52
Nieko ji ten neperpirko. LTV2 pati atsisakė dažnio. O konkurso metu lryto TV matyt pasiūlė didžiausią nuomos kainą. Baigsis metai, vargu ar daugiau nuomosis tuos analoginius dažnius.
algirdasx 2010-09-09 19:38
Galit kad ir dabar isjungti)) Nesuprantu kaip ten kantrybe zmonem netruko sedeti su keliais analoginiais kanalais ir ziuret kazkoki bruda
Otto 2010-09-09 21:17
Skaitmeninė, ar analoginė, tačiau su reklamomis jau užkniso. Naujas anekdotas; Jei Lt žmonės ištisai žiūrėtu TV, o dirbtu pilnu pajėgumu tik reklamų metų, ekonomika pakiltu dvigubai. Manau, kad išjungus analoginę TV, priedėliai gal ir bus pigesni, negu dabar, bet antenų kabelių kainos tikrai šoktelės.
sigitas 2010-09-09 21:38
Na aš grynai iš savo asmeninio daržo įšį reikalą žiūriu nelabai jau palankiai . Pats gyvenu Vilniuje ir čia ir skaitmeninę ir iranloginę TV žiūriu be problemų . Tiesa Jeigu tai ne HD tai skaitmeninę TV rodo šiek tiek prasčiau . Kadangi ateityje kai transliuotuojai išjungs anloginį signalą kabelinės TV analoginį signalą performuos iš skaitmeninio ir tada jau matysiu vaizdą savo kokybe analogiška skaitmeniniam , taigi vaizdelis suprastės . Tą pastebės tie kas turi auksčiausios klasės televizorius , kitaip tariant firmų flagmanus . Tai trumpai tariant yra todėl kad galingi vaizdo konvertavimo procesoriai esntys televizoriuose vaizdo taškų priskaičiuoja gerokai daugiau nei turi standartinis skaitmeninio vaizdo paketas . Gi sodyboje kur aš leidžiu savaitgalius situacija darprastesnė . Ten aš matau 3 kanalus . Tiesa vaizdas ne labai koks . Taigi kadangi artėja ta skaitmeninė era nutariau skaitmeninę išbandyti ir tenai , deja mano liūdnos prognozės išsipyldė . Pats aš esu gana stiprus elektronikos ir antenų specialistas , taigi žinodamas sudėtingas priėmimosalygas (čia dėl reljefo ) iš karto pasirūpinau pačia efektyviausia antena kokia galėjau nusipirkti (pačiam gamintis neturiu laiko ,o ir pardudamų antenų kainos yra labai nedidelės ) ir pačiu galingiausiu stiprintuvu . Reziumė tokia : artimiausių siustuvų signalų nepagavau visai , o sugavau vienintelio siustuvo esančio už ~120km . Deja imtuvas tik užfiksavo 4programas bet jų nerodo . Ekrane užršas : signalo stiprumas silpnas signalo kokybė aukšta . Tai ką ? Bandyti ijungti į kabelį dar vieną stiprintuvą ? O ar jis kartais nesustiprins pirmojo signalo triukšmų iki signalo lygio ? Eksperimentus planuoju testi kitais metais
DJ_LFS 2010-09-10 03:02
nesamone ta skaitmenine tv, stabdo lagina, dzin tas "geresnis" vaizdas, kai pastoviai trukcioja, nemalonu net ziuret. kanalus perjungineja letai, zodziu apart deklaruojamos "geresnes" video kokybes vartotojai daugiau nieko negauna
Vytax 2010-09-10 11:13
Vaizdo trūkčiojimas, gali būti tik dėl prastos antenos arba dėl kreivo dekoderio. Vienintelis galimas skaitmeninės televizijos čia išvardintas trūkumas tai lėtas kanalų perjunginėjimas. O vartotojai gauna/gaus daug daugiau. Visų pirma tai daug daugiau kanalų. HD kanalai. Galimybė pasirinkti garso kanalus (kalbas) ir subtitrų takelius. EPG (elektroninis programų gidas). Labai lengva transliacijos įrašinėjimo galimybė neprarandant kokybės ir t.t.
rob 2010-09-10 14:51
SPeed_FANat1c 2010-09-11 14:25
Jo, tas letas perjunginejimas kanalu tai... Galvojau, kad cia gal koks prastas priedelis pas mane, bet komentaruose matau kad ne man vienam. Bet gerai, kad as tiek ir teziuriu ta tv. O siaip dar gali palikt ta analogine, kai beliks kokia 10% tu senu teliku, o manau cia dar ilgai, na tada del tiek jau nebeapsimokes gal zaist, o dabar manau dar lb daug yra tu senu. Kas nores daugiau kanalu, tas ziures skaitmenine, kas maziau, tas analogine.