Lietuva bando suspėti į įsibėgėjantį elektromobilių traukinį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytenizs 2010-10-27 11:04
Srry tingejau rasyt tvarkingai! Co2 ismesime i aplinka... be to tobuleja ir be co2 gaminama elektra, atsiradus elektromobiliam istobules ir generatoriai per kuri laika... tai leis zymiai efektyviau isnaudot gamtos saltinius kaip vejas vanduo ir pan!!! kas jau db yra daroma!... o del kolonkiu dydzio tai nenusisnekekit... nes vienu metu galima ir tu paciu 20 masinu kraut.
Arthuras 2010-10-27 11:55
Lietuvoje artimiausiu metu tikrai negaminsime elektros iš vėjo ar saulės.
vytenizs 2010-10-27 12:01
Lietuvoje yra viena turtingiausiu saliu geoterminiais vandenimis, isnaudoje siuos pozeminius vandenis pagamintume elektros ne tik sau bet' dar ir kitiem! tik tai lb brangu... ir nera kaip litu nusukt... o su atominem lb gerai litai nusisuka kaip jau pastebejot!!!
zfroidas 2010-10-27 16:05
brangs ilgi >30m prailgintuvai nes visi nores per langa persimest laida ir krauti vakare masina DD nieks i ta degaline nevaziuos del 100km i darba ir atgal tikrai kam veltui antkaini degalinei moket?
gerejai_lt 2010-10-27 16:50
Elektromobilis išsprendžia manau netik co2 problema, dabar vejo jegaine statyti buitiniam elektros naudojimui kaip ir neapsimoka, nes brangiai kainuoja baterijos, bet kodel tam reikalui nepanaudojus e-automobilio, gryzti is darbo jungi e-automobili prie tinklo, naudoji mikrobange, skalbykle ir t.t. nakty jusu vejo jegaine ikraus jusu e-automobili, tam tik reikia gudriu sistemos valdikliu, kur lt kompanijos galetu gaminti, mano nuomone nebutina mums gaminti e-automobilius, galime kurti ir gaminti tiesiog visa infrastrukturai reikalinga iranga kuri irgi gyvibiskai svarbi e-automobiliams
Arthuras 2010-10-27 17:28
Gal kiek pasirodysiu užkietėjęs pesimistas, bet lietuviai nieko negamins. Jau buvo daug šansų praeityje ką nors imti daryti pirmiems, bet ir iki šiol mes nieko padoriai negaminam. "t. nakty jusu vejo jegaine ikraus jusu e-automobili," Kur mieste reikia statyt tą vėjo jėgainę? Plius nejau manai, kad užtektų tos energijos kurią generuotų tas malūnėlis elektromobiliui pakrauti? Tikrai, tikrai nemanau.
gerejai_lt 2010-10-27 18:38
Miesto automobiliams jau kaip ir yra numatyta paskirtis, sureguliuoti elektros tinkla, danai lygtai ruosia projekta, kad e-automobilius krauti tik esant pertekliniai energijai, tie dideli vejo malunai irgi nemazai problemu sukelia Netolimoje ateityje geriausiu atveju e-automobilius pamatysime tik pas individualiu namu gyventojus, as tuom beveik isitikines O cia jau atsirastu galimybe ne tik su malunais vandeni sildyti
immortallt 2010-10-27 22:14
Arthuras, gal eik tu paklaidziok po interneta ir paskaitinek ivairiu oficialiu pranesimu. Susirask tiksliai kiek ciklu atlaiko batarkes, kiek su vienu ciklu nuvaziuoji, kiek tiksliai kainuoja batarke ir ziurek. O ne reikalauk is kitu, kad darba uz tave padarytu visa ir tau pateiktu. Pries metus laiko tai buvau pasidares ir man situacija buvo aiski. Dabar skaiciu neprisimenu, nes turiu ir ka be to viekti. Del gaminimo, o tu jau nori, kad Lietuva gamintu viska, kas yra pasaulyje... Yra toks dalykas, kaip economy of scales ir clusters. Jei nezinai kas tai yra, tai arba pasidomek, arba apie ekonominius dalykus nebekalbek. Kodel vejo jegaines turi buti statomos mieste ? O del LED lempu, ju savikaina tikrai nera 5-10LT (ziurint kuriu aisku). Pvz nusipirkau t8 60cm led lempa 9w su kazkur berods 900liumenu. Sumokejau 109LT. panasaus liumenu kiekio dienos sviesos lempa kainuoja apie 30-40LT. Elektroninis balastas padoresnis dar atsieitu bent 30LT. Elektros sanaudos buna iki 50% mazesnes, nei dienos sviesos lempu. Kadangi naudosiu akvariumui, tai man lempa atsipirks pagal paskaiciavimus per 1 metus ir 1 menesi (dega 10h i diena). Jeigu viskas bus gerai, lempa turetu degti iki 5-6 metu tokiu intensyvumo naudojimu. O dienos sviesos lempos lyginant su kaitrinem yra daug efektyvesne. Tad ismok skaiciuoti, pries teikdamas, kad kazkas yra per brangu. Tau atrodytu pigu, jei LED kainuotu 2LT ir laikytu ne 50.000h o 1000h. Nors tai gautus lygiai tas pats. O kur kiniski led'ai buna, tai jie jau per pirma menesi daznai praranda 30% savo sviesos, o per metus nusibaigia visiskai. Tad kaina atspindi daznai kokybe. (gavos biski offtopic, bet is savo patirties galiu pateikti pavyzdi, kuris kaip ir atspindi efektyvesnes technologijos pranasuma).
bahuriux 2010-10-27 22:57
Tai reiskia tik, viena kad, nuosavi namai vs butai tures dideli bonusa (pakrovimo stotele elektromobiliui) del ko labai (netgi perdetai ) pakils ju verte pinigine israiska.
Arthuras 2010-10-27 23:38
"Del gaminimo, o tu jau nori, kad Lietuva gamintu viska, kas yra pasaulyje... Yra toks dalykas, kaip economy of scales ir clusters. Jei nezinai kas tai yra, tai arba pasidomek, arba apie ekonominius dalykus nebekalbek. Kokius vėjus čia šneki? Aš tau pateikiau elementarų faktą, kad Lietuva BEVEIK nieko negamina. Taip, yra daug priežasčių kodėl, bet visos šitos priežastys išlieka ir tam, kodėl niekas nebus gaminama ir šiuo atveju. "Kodel vejo jegaines turi buti statomos mieste ? " Nes kažkas spango, kad bus verta turėti individualias vėjo jėgaines. Tai aš tai supratau, kaip turėjimą jėgainės prie savo namų. "O del LED lempu, ju savikaina tikrai nera 5-10LT (ziurint kuriu aisku). Pvz nusipirkau t8 60cm led lempa 9w su kazkur berods 900liumenu. Sumokejau 109LT. panasaus liumenu kiekio dienos sviesos lempa kainuoja apie 30-40LT. Elektroninis balastas padoresnis dar atsieitu bent 30LT. Elektros sanaudos buna iki 50% mazesnes, nei dienos sviesos lempu. Kadangi naudosiu akvariumui, tai man lempa atsipirks pagal paskaiciavimus per 1 metus ir 1 menesi (dega 10h i diena). Jeigu viskas bus gerai, lempa turetu degti iki 5-6 metu tokiu intensyvumo naudojimu. O dienos sviesos lempos lyginant su kaitrinem yra daug efektyvesne. Tad ismok skaiciuoti, pries teikdamas, kad kazkas yra per brangu. Tau atrodytu pigu, jei LED kainuotu 2LT ir laikytu ne 50.000h o 1000h. Nors tai gautus lygiai tas pats. O kur kiniski led'ai buna, tai jie jau per pirma menesi daznai praranda 30% savo sviesos, o per metus nusibaigia visiskai. Tad kaina atspindi daznai kokybe. (gavos biski offtopic, bet is savo patirties galiu pateikti pavyzdi, kuris kaip ir atspindi efektyvesnes technologijos pranasuma)." Vėl tu vėjus šneki. Pats susikuri teiginius, pats į juos atsakai. Kur aš teigiau, kad tai yra per brangu? Nelaikyk manęs kvailiu, kuris nesugebėtų pasiskaičiuoti, per kiek laiko lempa atsipirks. Man tik vienas įdomu iš kur ištraukei, kad "kiniški" LED nusibaigia po metų? Beveik viskas šiuo metu yra gaminama Kinijoje. Klausiu todėl, nes yra labai didelė pasiūla už labai mažą kainą atsisiųsti į LT. "Arthuras, gal eik tu paklaidziok po interneta ir paskaitinek ivairiu oficialiu pranesimu. Susirask tiksliai kiek ciklu atlaiko batarkes, kiek su vienu ciklu nuvaziuoji, kiek tiksliai kainuoja batarke ir ziurek. O ne reikalauk is kitu, kad darba uz tave padarytu visa ir tau pateiktu. Pries metus laiko tai buvau pasidares ir man situacija buvo aiski. Dabar skaiciu neprisimenu, nes turiu ir ka be to viekti. " Man įdomu būtų jau pagaminto elektromobilio, kuris būtų bent vidutinės klasės automobilis, duomenys. Tokio, kol kas, nemačiau. Bet būtinai pasidomėsiu.
buzas69 2010-10-28 08:19
va, pagamintas ir vaziuoja http://www.youtube.com/watch?v=wfttXdRvIbk , pasidomek
Robinis 2010-10-31 01:12
Yra gamina jau. Žmonės privačiai statosi. Bus statoti visi parkai vėjo jėgainių.