KTU profesorius: žiedinės ekonomikos principų taikymas ES ekonomikoje gali sumažinti CO2 išmetimą iki 4 proc.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-03-29 07:09
Kodėl šitas straipsnis parašytas, kaip papilstymas iš tuščio į kiaurą? Skaitau ir matau kad 95% teksto parašyta DI. PS. Sėkmės istorijas kelkit kurnors į FB, čia turėtu būti rašoma apie technologijas kaip suprantu.
immortallt 2024-03-29 08:10
Jau vien antraštė sufleruoja, kad nesąmonė. Žiedinės ekonomikos principų laikymasis reiškia, kad CO2 išmetimai tampa nuliniai - viskas 100% perdirbama ir jokio iškastinio kuro tada nebereikia. Sparčiai besivystančiose rinkose žiedinės ekonomikos neužtenka aprūpinti resursais, vakaruose mes jau pakankamai sukaupę žaliavų. Sąvartynuose kasimas ateityje prasidės. Gal net esu pasakojęs, bet labai įdomi technologija, panaudoti bakterijas ir kitus mikroorganizmus, kad iš atliekų sutelkti labiau metalus. Konkrečiai yra auksui iš kasybos metu jau apdoroto grunto dar ištraukti daugiau aukso. Technologija kurta maskolių, net su tuo žmogumi esu šiek tiek kalbėjęs. Kitas būdas smulkias daleles išgaudyti - filtruoti per membraną, berods Izraelio technologija jau sukurta. Tikiuosi komercializuojama.
kestutisz 2024-03-29 09:27
Tai, kad lyg ne (tik) maskolių, gal net čia būta strapsnis apie specifinių augalų selekciją kurie labiausiai "traukia" metalus ir juos iškelia į viršutinę dalį. Tik, kad ne joks ten "sumažinti co2", bo juos paskui reikia sudegint, o prieš tai tą gruntą dar daug daug kartų visaip vartyti "taršiais" traktoriais, kad šaknys pasiektų. Taršos relaiai vistiek labai daug, gal net palyginamai su tipiniu kasimu, bet darbas išnešamas į išorę tai jau lengviau ir nelendama prie požeminių vandenų.
immortallt 2024-03-29 10:08
Maskolių buvo su bakterijomis, kur po to tą patį gruntą perdirbinėji įprastomis priemonėmis. Traktoriai pataps ilgainiui elektriniais ar varomais alternatyviu kuru. Sudeginus augantį augalą, kurį atsodini, ar pasodinai ten kur jo nebuvo - papildomo CO2 į atmosferą neišmeti. Perdirbi esamą. Užtikrini žiediškumą.