Pavojingas atliekas degins Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gaudis 2011-02-19 15:56
bent jau tuomet filtrus pastatytu normalius o siluma panaudotu pvz namams apsildyti
bahuriux 2011-02-19 15:59
Zadejo Klaipedoj statyti atlieku deginimo katiline/elktrine kazkokia, gal jau issinesdino is pajurio? Kodel jiems yra didlelis noras statyti tokias nesamones prie miestu??? Kaip tik reikia iskraustyti tokias nesamones i mazai gyvenamas vietas.
Augink pats! 2011-02-19 17:06
Negi nesupranti, kad čia sukasi babkės. Kenkia žmonėm - jie serga visokiomis ligomis (nuo kvėpavimo organų iki širdies ligų) perka vaistus. moka už gydytojus... Tame viskas ir paslėpta - suknisti pinigai.
Nerealiai 2011-02-19 17:32
Galetu degint prie lazdynu, nes ir taip cia smagu buna vasara nuo kvapelio, tai kas cia yra viena nuodykla daugiau, ar maziau...
rwc 2011-02-19 19:04
Tokias katilines kaip tik reikia statyti kuo arčiau miestų. Perteklinę šilumą panaudoti šildymui, elektrai gaminti. Pavojingas atliekas naikinti ten, kur jos atsiranda. Pvz., KMU Klinikos turi savo krematoriumą, kad nereikėtų atliekų saugoti, kaupti. Dėl oro taršos tai čia jau labai išpūstas burbulas. Gyvenau šalia Termofikacinės ir nepastebėjau, kad tie dūmai kaip nors gadintų gyvenimą, taip pat teko gyventi pramoniniame rajone tarp chemijos ir metalurgijos gamyklų - va ten tai geriau nereikia. Rodos, kad gąsdinama labiau žodžių junginiu "pavojingos atliekos" visai nesigilinant, kas jos per daiktas ir kaip jos saugomos. Nebus jos nei radioaktyvios, nei jas pūdys mėnesiais prieš sudegindami.
mnv 2011-02-19 20:37
Jo.... tik beda tame, kad vaistai uzsienietiski, o gydimas nemokamas.
faktas 2011-02-19 22:44
Prie miestų lengviau galima surinkti darbuotojus. Beje, kaimuose lengviau išmatuoti nuodingų atliekų konc. padidėjimus. Todėl tokiam verslui miestas tinkamesnis - galima apkaltinti kokią nors kitą kompaniją. O dėl dūmų tai nebijokite - ne jie baisūs. Pvz., Klaipėdoje LEZ'e buvo pričiupta kompanija, išmetusi 120 kartų!!! daugiau acetildehido, nei kad galima. žmonės to nejautė... O jis potencialus kancerogenas. O kas tie dūmai - suodžiai ir tiek. Nematomi dalykai pavojingesni.
enternald 2011-02-20 13:41
Taip ir maniau, kad kai kuriem žaliesiems ne visai galvoje gerai. Ar tu supranti bent jau ką šneki, toks atliekų šalinimo būdas ekologiškas. Gal geriau norėtum, kad tokios atliekos užuot saugiai išlėkusios pro kaminą CO2 pavidalu (Co2 jokio pavojingo tiesioginio poveikio neturi apart Šiltnamio efekto) atsidurtų žemėje tavo darže ar patektų į vandens šaltinį. Tokios utilizavimo įstaigos ir turi būti. Vokietijoje, Šveicarijoje tokie dalykai jau seniai vykdomi. O jei dar elektros kokį Megawatą ar šilumos gauti pavyktų, tai išvis gerai. Ir jei tau paklius į vandenį valymas bus brangesnis ir žala sveikata didesnė, be to pabėgti nuo to niekur negalėtum. Man patinka tokia formuluotė: "Neatsakingos koorporacijos" , bet reiktų įvesti tokią formuluotę: "Neatsakingas žaliasis judėjimas" į šią formuluote reiktų sumesti visus radikalus, tokius žaliuosius, kurie genealiai protestuoja prieš vėjo turbinų garsą, "chemtrail'us", greituosius elektrinius traukinius, tyrimus, pasisakančius už urvinio žmogaus gyvenimo stilistiką. Manau bet kuris rimtas žaliųjų judėjimas, tokius nelogiškus nepagrįstus, trumparegius žaliuosius turėtų atmesti. Juokingiausia, kai tokios organizacijos pradeda bendradarbiauti su korporacijomis ir pasieka iš tikrųjų gerų rezultatų, kitos organizacijos vadina juos pakalikais, išdavikais, nors jie laikėsi savo principo pagelbėjo: http://findarticles.com/p/articles/mi_h ... n28642010/ . Anyway, parodei kodėl kaip galima dar labiau sugadinti situaciją.
Aidziux 2011-02-20 22:35
dėl co2 tai biški nusisvaigai... sutinku, geriau aukštakrosnė, geriau sudega, bet... nereikia sakyt, kad emisijos tik co2 sudarys. man šiek tiek keista, kodėl pvz akmenės cemente negalima degint?
Barthimej 2011-02-20 23:23
taaaaaaip, o kiek dar elektriniu projektu suzlugde zalieji - kruonis, ignalina...
Nerkashis 2011-02-21 16:40
Važiuojant per nuosavų namų rajoną, kur dauguma kūrena namus malkom, anglim ar dar bala žino kuo, tai net nosį riečia. O čia vienas didelis kaminas, ant kurio dar kokį filtrą galima užmaut. O likusi šiluma, panaudota pagal paskirtį.