Šviesolaidinis internetas Lietuvoje – tarp miesto ir provincijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-04-22 09:17
nu statistika galetu parasyt kasnors kiek % nuosavu namu turi prieiga prie optinio kabelio ir kiek % daugiabuciu gyventoju - tada buciau patenkintas.
FtBall 2011-04-22 09:27
Laukiu, kol atsiras bet koks kitas interneto tiekėjas mano kaime, nes dabar tėra Erdvės be konkurencijos, taigi kokybė be galo prasta. Ypač erzina tai, kad maždaug kas valandą dviem minutėms praktiškai dingsta interneto ryšys. Už nepastovų 1mb/s internetą mokų 47 litus, tuo tarpu žmonės miestuose už 100mb/s spartos internetą moka apie 25 litus per mėnesį, tai nemanau, kad žmonės, kurie dabar kaimuose kenčia Erdves, nesugebės sumokėti perpus mažesnės kainos už gerokai didesnę spartą.
enternald 2011-04-22 09:57
Nesąmonė, tas projektas, realiai nutiesiama tik iki sebniūnijos centrus, o toliau ne. Negana to jei žiūrėjau teisingai, apie mano gimtąją vietovę apvedama ratu, per kažkokius miškus, nors visos telekomunikacijų linijos eina be problemų per kitą vietą. Ar čia tiesimo logika?
Rukis 2011-04-22 11:45
Reikėtų Lietuvai nuomoti palydovą kokį, kad kaimo gyventojai galėtų prieigą prie interneto turėti pigią
Simplicity 2011-04-22 12:13
Aš čia šiek tiek paburbėsiu, bet manęs nestebina tai, kad kabeliai klojami miškinga vietove, kai tuo tarpu būtų galima komunikacijas tiesti šalia esamų komunikacijų linijų. Visa tai vadina "otkatine ekonomika" ir pinigų įsisavinimu. Šiaulių mieste už ES lėšas vandentiekį ir nuotekų sistemas tampo ir mano žiniomis ("VBS radijo") jau trūksta lėšų tolimesniems darbams, bei ieškoma naujo rangovo darbams pabaigti. Panašiai ir su tuo RAIN'u- tampo ne optimaliausiu maršrutu, bet tuo kuris labiausiai išpučia kainą- per miškus, pelkes ir t.t. Ir niekam dėl to galvos neskauda, nes pinigai tai "valdiški" Galiausiai viskas baigsis tuo, kad 260 milijonų bus užkasti į žemę ir pamiršti. Nėra aiškios kaimo plėtros politikos, niekas neskatina kaimų išlikt, tad niekas kabelių po kaimo trobas netampys, nes neapsimoka. Bus tas pats vienas tiekėjas- ERDVĖS. Durkit pirštų į bet kurį miestelį, nesanti didmiesčio pašonėj ir pamatysit jog ten arba TEO arba ERDVĖS ir GSM tinklai. Išvažiuokit kelis kilometrus už to miestelio ribų ir liksit su ERDVĖM arba GPRS'u. Liūdna...
namaste 2011-04-22 12:38
Tai truputi kainuoja isvedziot sviesolaidi po kiekviena troba. Dar ne visuose priemiesciuose toks yra, o jus norit jau ir kaime.
Simplicity 2011-04-22 13:45
Tai nereikia to šviesolaidinio į kiekvieną trobą Kalbu apie tai, kad tas RAIN- pinigų metimas į balą (lėšų įsisavinimas), nes atskirties tarp miesto ir kaimo tikrai nesumažins. Tokius projektus reikia įgyvendint apgalvotai, o ne tik tam, kad pinigus išsiplaut Po trobas bet kokius kabelius tampyt yra brangu. Reikėjo vietoj RAIN apie bevielio tinklo infrastruktūrą pagalvot. Manau, būtų buvę pigiau įdiegt ir lengviau paslaugų tiekėjus pritraukt. Neįsivaizduoju kas galėtų ryžtis kabelius po mažus miestelius tampyt, kai net didesnių miestų nuosavų namų rajonuose tuo šviesolaidžiu net nekvepia.
arimanas 2011-04-22 14:09
na pwz uz silutes ribu keli kilometrai esantys kaimai, primesciai sedi zmogeliai ten su teo paslaugom uz 52lt i men moka uz 1mb/s interneta. niekas nesivargina tuoje siluteje igyvendinti, teo sedi ir jiems gerai kaimieciai moka po 50lt uz sudina neta. kaip kokiam sibire jauciames lyg nuo gyvenimo naujoviu atitruke viska padidintom kainom mokam. gal but mob netas daug pigiau ateiti iseis nei is teo beimti neta.
Vytax 2011-04-22 15:08
Bevielis internetas ne išeitis. Kad bevielis internetas būtų pigus ir greitas, siųstuvai turi būti išdėstyti ne rečiau kaip kas pora km. O spėkit prie ko tie bevieliai siųstuvai jungiami? Taip, prie to paties optinio tinklo. Šiaip ar taip optinę infrastruktūrą visoje Lietuvoje vistiek reikės išvedžioti. Visos kitos alternatyvos problemos nesprendžia, jos sprendimą tik atideda tolimesniam laikui.
blizzard 2011-06-19 11:06
jop.. aš, realiai, už 120kb/s moku 36lt ar kiek panašiai.. kai tuo tarpu mano draugas daugiabutyje moka ar tai 15lt ir giriasi kad max siuntimo greitis buvo 18mb/s
Otto 2011-06-19 11:33
Taigi, prieš 4 metus raino optinį kabelį prakniso žmogui per sodybą, per 10 m nuo namo, tačiau vietoje laukiamo interneto gavo špygą, nors šeimoje yra invalidas kurčnebilys, jam verkiant reikia, kad galėtu bendrauti gestais, per kamera, tačiau GPRS tokios prabangos nelabai paveža. Kol tokie dalykai neišspręsti, nelabai ir yra kuo didžiuotis. O gal kas patartu, kur ieškoti pagalbos, nes gerai suprantu, kad iš geros širdies niekas jos nepasiūlys.
Cigaras 2011-06-19 13:09
Tarpmiestinį kabelį matai... Pravedė netoli namo, ir namo neprijungė... Taigi ne taip tie tinklai veikia. Šiaip šiais metais kaime prijungėme senelius prie šviesolaidinio interneto. Reikėjo sumokėti 1300 litų vienkartinį mokestį ir pasirašyti sutartį 5 metams su TEO, dabar turi optinį internetą už mažą kainą.
Simplicity 2011-06-19 14:03
Šviesolaidžio kaina standartinė ar pagerinta (kaip kaimo gyventojui)?
Otto 2011-06-19 14:30
Žinai, kodėl pykstu? Ogi todėl, kad pareiškia, jog prijungti internetą "NĖRA GALIMYBIŲ" . Jeigu TIK to 1300 Lt reikia, kad "galimybės atsirastu", tai kodėl niekas to nepasako? O kaip tie tinklai veikia, manau, nežino tik tie, kas tuo visiškai nesidomi. O va, klausimas, kaip veikia biurokratija, manau, šiuo atveju daug svarbesnis. Gal galėtum pagelbėti, jei ne viešai, tai per PM, kaip ir su kuo tartis, kad tos "galimybės atsirastu". Iš anksto dėkingas.
Cigaras 2011-06-19 17:31
Tai nebuvo kyšis kažkoks. Tai buvo vienkartinis mokestis už darbus (optikos įvedimo į namą, kabelio tiesimą ir pan). Vienur mažesnis, kitur didesnis. Kaina normali interneto, kaip ir priklauso. Reikėjo rinktis planą ne pigesnį nei tas optimalus + GALA televizijos paketą (čia jau nebuvo svarbu kokį). Šiaip mano šeimai pažįstami rekomendavo skambinti 1817 ir tenais teirautis kur kreiptis dėl galimybių užsisakyti šviesolaidį ir pan, išreikšti didelį susidomėjimą, norą. Bet mano tėvai niekur neskambino, o tiesiai važiavo į TEO ir reiškė norą kalbėtis su „vyresniais“ darbuotojais.
Otto 2011-06-19 17:54
Ačiū, kad apšvietei, rodos viską supratau. Beje, kiek dabar per mėnesį moka kartu su GALA? Tai irgi svarbu žinoti, nes čia dėl kaimyno rūpinuosi, o kaip supratau, be GALA paketo nebus interneto.
Simplicity 2011-06-19 18:01
Šimtas su trupučiu pinigų už internetą kas mėnesį (jei tuos 1300Lt išdalinsim 60 mėnesių) yra gan nemaži pinigai. Va tau ir atskirtis tarp miesto ir kaimo