Ką praranda Lietuva, arba kaip sugrąžinti protus namo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-06-12 12:03
Na pats Biotechnologijos institutas tikrai nėra tobula vieta darbui dėl atlyginimų, prilygstančių nekvalifikuotų darbuotojų atlyginimams. Ir šiaip be laipsnio ten darbo net negausi. Studentai ten dirba už 300 Lt. maždaug. Čia per mėnesį tiek gauna. Dėl to manau, kad jokios "krepšelių" reformos nebus efektyvios.
Nerkashis 2011-06-12 16:57
Na, mūsų su laiku nespėjantiems eiti seimūnams reiktų dėti maaaaažą pliusiuką, kad bent jau kokios reformos ta linkme vyksta. Rodos reikia tiek ne daug. Jei jau sugebam sandėly laikyti nenaudojamą ir brangų tomografą http://www.alfa.lt/straipsnis/10510230/ ... -01_11-05/ , tai gal galim ir įrengti padorią, tyrimams tinkamą laboratoriją. Kaip straipsnyje minėta, emigrantai grįžta, nes nusibodo dirbti kitiems. Kita bėda, kad reikia kažkaip pasižymėt su tyrimais. Reiškia, reikia užsakymų arba idėjų. Todėl viliuosi, kad seimūnai supras, kad reikia investuoti į ateitį, greitu laiku nesitikint grąžos.
Indigo89 2011-06-12 19:09
Kleptokratija taip neveikia.
Domas1 2011-06-13 08:29
Pilnai pritariu Lietuvoje pradzioje dirbantiems studentams universitete moka grasius, taip ~300-350lt per menesi, o idomu kaip uz tokius pinigus kokiame Vln pragyventi a? Kazkada magistranturoje dar stipendija buvo per 1500lt bet kas is tokiu pinigu jeigu uzsienyje moka per 3000euru. Dar viena, jeigu dirbsi normaliame darbe didmiestyje gali uzsidirbti kad ir Lietuvoje max 4000lt jei pareigos nebus direktoriaus, uzsienyje viskas kitaip, ten dar gali seima kurti ir netekes darbo pvz Airijoje ar Anglijoje valstybe islaiko kurie ilgai gyvena, o dar jeigu augini ten vaikus ir kokius 2 ar 3 tai ten visos soc. garantijos, o cia Lietuvoje paziurekime kiek tokiu garantiju, net pas stomotologa tenka paciam susimoketi jog normaliai sutaisytu dantis, ar ne tiesa. Tai todel visi ir bego ir begs i uzsieni, nebent Lietuvoje bus milziniskas perversmas.
Otto 2011-06-13 09:18
Kokios Lietuvos valdantieji nori, tokią ją ir turime. Kol sava kišenė svarbiau už tautą, tol viskas eis toliau taip, kaip ėjo. Nelabai tikiu, kad sulauksiu pasikeitusio jų mąstymo.. Šokiravo straipsnis apie skalūnų dujas.., o ir daug panašių dalykų, kurių net nenoriu vardyti. Praktiškai turime visuomenę be viduriniosios klasės, tik oligarchai ir juodadarbiai, todėl ir važiuojame lyg ratas be padangos. Dar viena yda- karjeros įstatymas; niekam tikęs buvęs vadovas, niekada nešluos gatvių, jam būtinai surandamas šiltas postas, nors ir niekam nereikalingas. Čia panašu į principą "varnas- varnui..", bet.. tokių nieko neveikiančių VARTOTOJŲ, priviso labai daug, o etatų mažinimai paliečia tik žemiausias grandis. Jauni protai tokiems pavojingi, todėl kas daroma, daroma daugiau dėl akių, o ne tikintis kažkokių teigiamų pokyčių.
Cigaras 2011-06-13 10:00
Ajajaj Šiaip, jeigu nesielgtum kaip tipinis anarchistas kuriuos dažniausiai per visus galus skatina Kremlius, anti-valstybiniams judėjimams (prieš bet kokį Lietuvos valstybingumą0, ar tikėjimą ateitimi, demokratija. Kurie nuolat rašo klaidinančius komentarus (ale protestuoja), tai suprastum kad ne visada viskas einasi kaip „valdantieji nori“. Visgi Lietuvoje yra pilna veikėjų kurie nuolat kiša pagalius į ratus, tiems kurie nori pertvarkyti valstybę, kad pastaroji neprarastų savo valstybingumo po keliasdešimt metų, kad nebūtų absoliučiai priklausoma nuo rytų ar vakarų, ar vidaus korumpuotų ožių.
Arthuras 2011-06-13 10:14
Kaip galima tikėti ateitimi, kai tendencijos tą ateitį piešia tik prastesnę? Žmonės irgi turi ribotą kantrybę laukti.
Otto 2011-06-13 10:22
pinigus, bet kokiais metodais, visai nesirūpinant, kaip tai atsilieps visiems.