Vilniaus viešajame transporte atšaukiamas įlipimas tik pro priekines duris

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2011-07-28 18:47
Va čia tai tikrai mero populizmas. Tvarka, kuomet įlipama tik pro priekines duris, yra labai gera. Žinoma, yra tam tikrų nesklandumų, kaip kad el. bilieto rodymas ar pan., tačiau tuos dalykus galima ištaisyt. Bent buvo tvarka, kai buvo galima laisvai išlipti ir laisvai įlipti. Dabar kas kaip nori vėl varys, stumdysis.
ddeividdas 2011-07-28 18:58
Pagaliau suprato. Nematau aš jokio patogumo naujoj sistemoj, seni lėti žmonės kol įlipa, trombuoja visą judėjimą. Karšta, visi susigrūdę varo prieky, o tada braunasi išlipti. Kažkokia nesąmonė. Beje aš iš Kauno, todėl labai tikiuosi, kad ir čia atšauks naują tvarką, nusikopins nuo VLN, kaip ir patį pakeitimą nusikopijavo. Nes rugsėjį, kai dar karšta, manau, bus tragiška varyt pvz trečiu autiku grūsty belenkokioj.
Nerealiai 2011-07-28 19:36
Tvarka buvo gera nebent teoriskai, praktiskai islipt budavo ne ka lengviau, nes ne visi tos tvarkos laikesi, o kaiptik prisispaude prie duru laukdavo kol kiti islips, kad spetu ilipt neuzsidarius durims. O apie ilipima isvis tyliu, kur tu matei ta laisvuma, kai kokia puse minutes reikia laukt kol zmoniu eile pasizymes bilietelius ir ilips. Taigi paekspermentavo ir gana, gerai, kad oficialiai dabar vel bus galima grizti prie senosios tvarkos.
Arns 2011-07-28 19:51
Tokia tvarka naudinga tik kada nedaug žmonių, pvz vakarais laisvai galima įvesti tokią galimybę ir visokie "pagėrę zuikiai" atkris. Piko metu be galo daug vargo, galbūt jei būtu kiti autobusai ir troleibusai, būtu patogiau, bet kol kas Vilniuj didžioji dalis senų kledarų, ir priekyje labai trūksta vietos. Jei pvz kas perka bilietą pas vairuotoją, nebeleidžia lipti kitiems. O su senąja tvarka, ilipi pro bet kur ir iki kitos stotelės turi laiko prieiti ir nusipirkti bilietėlį.
Di3 2011-07-28 20:17
Turėtų ir Kaune atšaukti. Nusibos man tą nuolatinį bilietą kiekvieną kart žymėti.
Xdmin 2011-07-28 20:30
O man visai patiko ta tvarka. Siaip vairuotojai supratingi, todel kai buna daug zmoniu atidaro visas duris. O ir benamius visokius veja lauk dabar. Yra ir daugiau privalumu, sumazeja zuikiu, padideja bilietu pardavimas, zuikiu gaudytoju maziau reikia - visa tai padidina pelna. Ateity gales dar naujesni transporta isigyti.
Creatium 2011-07-28 20:47
Kiek man teko važiuot (o tekdavo juk kiekvieną dieną po kelis kartus), tai jeigu kas ir žymėdavo ar pirkdavo bilietą, tai pasitraukdavo į šoną ir galima būdavo praeit. Kad visi susigrūdę priekyje, tai taip, čia nieko nepakeisi, kol mąstymas nepasikeis. Beje, teko ne vieną vairuotoją matyt, kuris vis pasakydavo, kad keleiviai praeitų į galą. Kas dėl išlipimo, kuomet visi susigrūdę laukia, kad spėtų įlipt, tai čia iš dalies vairuotojų kaltė, jeigu jie atidaro duris. Kai kurie laukdavo ir neatidarydavo durų tol, kol tie gudruoliai lauke nenueidavo nuo durų. Keleiviams troleibuse truputi pakentėt reikia, taip, bet po kurio laiko tokių veiksmų tiesiog visi apsiprastų ir viskas būtų ok. Dėl piko, tai taip, juk Kaune ar kur ten tokia tvarka ir buvo įvesta, kad piko metu, kai daug žmonių, galima įlipti pro visas duris. Ir čia nematau jokios problemos tokią tvarką įvest ir Vilniuje. O pliusai, kaip ir sakė Xdmin, yra tiesiog akivaizdūs. Iškarto pagerėjo kokybė transporto (švaros atžvilgiu dėl bomžų nebuvimo), bilietų pardavimas išaugo, kontrolės (kaip ir zuikių) sumažėjo.
Arthuras 2011-07-28 20:57
Ta tvarka, apgailėtina. Nepatogi visiškai. Ir man, tiesą sakant, nelabai rūpi, kaip viešojo transporto valdininkai sukasi iš padėties dėl zuikių. Aš kaip klientas noriu patogios paslaugos. O tarp kitko, smirdi ne tik bomžai. Kai kurie, važiuojantys ir su bilietais, nemėgsta praustis. Taigi, problema ne čia.
mobilunkas 2011-07-28 21:01
as tai del tokiu tvarku ivedinejimo ir keitimo vengiu autobusu ir troleibusu, nespeji priprast, jau pakeicia, tai daug geriau mikriukai, kur nori susistabdai, kur nori paleidzia, ir visada aiski vaziavimo ir ilipimo tvarka, beto mikriukai dziaugiasi kad jais vaziuoji, o i autobusa ilipes jei dar bandysi bilieta pirkt , tai vos ne vairuotojo priesu tampi. Nors suomijoj vazinejau, ilipimas tik pro priekines duris, bet ten visi nuolatinius turi, nes vienkartinis bil brangus, tai eiliu kaip ir nebudavo, bet ten autobusais normalus kiekis zmoniu vaziuodavo, o ne tiek kiek imanoma sutalpint i autika
ddeividdas 2011-07-28 21:11
Nepatogu yra dar ir tai, kad kiekvieną kartą reikia traukti piniginę, tuo pačiu ir rodyti, kur ją laikai kitiems.
algiuz 2011-07-28 22:10
Tai kam tą bilietą laikyti piniginei? Kai įvedė naują tvarką Kaune, laikau jį atskirai kitoj kišenėj, daug patogiau, nereikia visos piniginės traukiot. Kol kas Kaune šita sistema, sakyčiau, veikia, nes beveik visi turi nuolatinius, tai eilių nėra. Beje tiek žmonės, tiek vairuotojai yra pakankamai supratingi, bent kol kas nemačiau, kad būtų kažkokių nepatogumai dėl sistemos. Netgi atvirkščiai, daug maloniau, kai niekas nesimaišo išlipant. Aišku visas sistemos grožis pasirodys, kai į miestą grįš studentai. Tada eilės bus daug didesnės ir man kažkodėl atrodo, kad įlipimas pro priekines duris galios tik savaitgaliais, nes kitaip kamščiai bus gan dideli. Ir įdomu bus sužinoti ar autrolis bent kiek praturtėjo įvedęs šitą sistemą.
ddeividdas 2011-07-28 22:20
Tai kortelę kišenėj laisvai sulaužyt gali.
immortallt 2011-07-28 22:34
Problemas chebra mato visur, kur jie negali elgtis kaip sau tinkami, o ne kaip visiem geriau... Man tiko tokia tvarka. Vaziuoti autiku man trukdavo pries tvarka gal 28min, ivedus nauja tvarka, nu gal 1-2min ilgiau vaziuodavo - GAL
Arthuras 2011-07-28 22:37
Kuo visiems geriau? Kad tas, kuris važiuoja pora stotelių turi kaip idiotas prasigrūst pro kamščius iki išlipimo durų? Kai nėra kamščių, tokia tvarka pasiteisina. Kai yra - mėšlas. Todėl ją ir užsieny taiko, nes ten - tokių kamščių nėra.
skavius 2011-07-28 23:47
O kodel atsauke, juk sake, kad uzsienyje labai gerai pasiteisina, keleiviam labai patogu? DD Bet jei rimtai, tai gerai, kad atsauke. Pagal konstitucija, jei du valstybiniai nutarimai ar istatymai priestarauja vienas kitam, tai reikia laikytis to, kuris naudingas zmogui - eiliniam pilieciui. Bet cia ta tvarka buvo naudinga tik viesajam transportui. Kaip ir betkuri valstybine institucija vietoj to, jog pasirupintu, kad zmones patys savo noru saziningai susimoketu, kad zmones nuosirdziai nenoretu gadinti kedziu, kad zmones netaptu asocialus, jie ima ir pabrangina bilietus, padidina baudas uzdeda kokiusnors apribojimus, kuria naujas zuikiu gaudymo metodikas. O tai problemos sprendimai!!! As pats kaunietis, bet dar neteko pasivazineti su nauja tvarka, taciau as pasiziuresiu kokiu problemu kils nuo rugsejo 1 d., kai prades kursuoti autobusai sausakimsi studentu tarp senamiescio ir studentu miestelio. Ir dar paziuresiu prie stoties turgaus situacija, kai dar pries ivedant nauja tvarka pensininkes is turgaus su krepsiais, susireme peciais ir lipdami per galvas, lenktyniaudavo kuri pirma ilips.
susiweles 2011-07-29 00:13
pirma tai buvo irenkta klp. ir ta sistema veikia.
susiweles 2011-07-29 00:20
Sportas sveikata. pora stoteliu nera daug.
DJ_LFS 2011-07-29 04:11
zuokizmas uzvalde Vilniu, jau 100 dienu, kaip as gedyjuosi, kad esu vilnietis, man geda matyt Lietuvos sostines vadova oficialu akiplesa, populista ir vagi, kuris kitiems mat nemaiso, atseit tegul vagia, bilia mum nors kasneli numeta, tokia vat logika neissilavinusiu zmoniu... tai tegu tada nesiskundzia, ko valdzioj vien vagys, jei vagis ir renka. Geda... Ir europietiskos ilipimo i viesaji transporta tvarkos atsaukimas tik isryskina koks tas musu zuokelis yra populistas
PCP 2011-07-29 07:07
kam darbas del zmoniu, kam populizmas, bet as tai sveikinu zuoka uz tokia iniaciatyva. Viesasis transportas ir taip gerokai per letas
alach 2011-07-29 09:18
gaila, kad panaikins. Buvo tvarkingesni tie autobusai ir trulikai. Koks skirtumas ar bobutės kemšasi prie priekinių durų ar prie visų. Dabar tai bent gali pro jas prasibraut ir laisvai gale važiuot. O kai per visas lipa tada prie durų visų visi persigrūdę o tarpuose pilna vietos. Sistema buvo tikrai gera, tik gal su el.bilietais nesąmonė. Kiek aš mačiau tai tik marozam alchašam ir panašiem veikėjams ta sistema labiausiai kliūdavo. Čia jiem iš prinsipo, kad valdžia bloga ir mokesčiai dideli tai ir į trūliką tvarkingai nelipa. O zuokas tai gaus daug asocialaus populiarumo už tai.