Elektroninis bilietas – klasikinis lietuviškos netvarkos pavyzdys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bigdig 2011-10-07 09:33
Ech ...kai pagalvoji kad tokius milionus leidzia uz sistemas kurios tiek tikrai nekainuoja ..tikrai norisi emigruot
wi_lius 2011-10-07 10:26
Kaune bent matosi, kad kažkas padaryta: su kortele gali nusipirkti vienkartinį, 3 dienom, savaitei, mėnesiui ar 3 mėnesiam. O Klaipėdoje tai iš vis nesąmonė, tik vienam mėnesiui. Be to, Klaipėdoje ir įranga prasta - kai Kaune kortelė nuskaitoma akimirksniu, tai Klaipėdoje turi laukti 2 - 4 sekundes (kas sudaro eiles). Deja, apie Vilnių nieko nežinau.
faktas 2011-10-07 10:49
Vilniuje, mano žiniomis, išvis neveikia. Tai Klaipėda ir Kaunas čia jau labai pažengę skaitosi...
Stebėtojas 2011-10-07 11:04
Kaip tai neveikia? Mačiau savo akimis, kad naudojosi. Na, bent jau pirko vienkartinį bilietėlį.
faktas 2011-10-07 11:18
Tai tu paaiškink, kaip tuo daiktu naudotis...
zaf 2011-10-07 11:44
Kaip ir vienkartiniu - ištraukt ir parodyt.
TLas 2011-10-07 13:40
As nesuprantu kodel turi isradineti dvirati ir dar kiekviena savivaldybe vis kitaip. Yra pasaulyje padarytu, efektyviu ir racionaliu elektroninio bilieto sistemu. Tai kodel negali tiesiog eiti tom pedom... Kodel cia kiekvienam miestui reikia savo irangos, savo konkursu ir t.t...? Manau kad korupcija vienintelis atsakymas i tai gali buti.
sielinas 2011-10-07 14:47
Neatmeskime galimybės, kad ir Viešųjų pirkimų įstatymas pristabdo bet kokių naujovių plėtrą.
Menulis 2011-10-07 17:43
ir dar norisi sugražinti gražia tradiciją už tokius dalykus rotušės aikštėje kaip minimum kokia giljotina pastatyt ir viešai kas savaitgali bent po viena galvą pagautiems vagims visam miestui beziurint nuritint. Nes jau nebeimanoma darosi.
Genius 2011-10-07 22:00
Vilniuj tai jie neveikia visiskai,kazkada skaiciau kad veikia tik 19 (is kokiu 200 jei ne daugiau),menesinio net nuskaityti negali, pats daiktas masyvus, ekranas nespalvotas tai nieko baisaus bet kai pagalvoji kad i juos sukiso milijonus tai atrodo keista, del perziuros ir tikrinimo internetu irgi lyg neveikia, taigi problemu tikrai daug ir nesimato kad taisytu!
rimasD 2011-10-07 23:11
O kur dėjosi dar 30 mln?
sigun 2011-10-07 23:24
Kadangi teko šiek tiek matyti proceso pradžią, tai skirtumai tarp miestų išaiškėjo jau pačioje pradžioje. Kai vienas miestas norėjo turėti didesnė talpos korteles, o kitas mažesnės talpos, bet tuo metu dar pigesnes. Jau neatitikimas, kuris gerokai keičia programinę įrangą ir apsunkina bendrą veikimą. Pvz. man teko matyt kiek daug buvo diskusijų ir pykčių bandant susitarti kuriuos bitukus ir kam bus galima panaudoti. Kodėl nėra vieno bendro projekto? Todėl, kad žodis savivaldybė yra kilęs nuo savivaldos, t.y. kiekvienas miestas valdomas atskirai, ir kiekvieno miesto taryba balsuoja vienaip arba kitaip. O vyriausybė į miestų teritoriją negali kištis. Korupcija... Tai yra EU pinigų įsisavinimas. Lietuvos atveju yra gerai tai, jog šiuose projektuose didžioji dalis pinigų yra neatlygintinai kaip parama naujai EU narei. Iš dalies kaina kyla, nesdalį darbų konkurse laimi užsienio kompanijos. Be to pas mus tikimasi, kad konkursas bus įvykdytas už lietuvišką kainą, o paskui stebimasi, kodėl atlyginimai niekaip nepasiekia europietiškų... Kaip pavyzdį teko matyti programėlę. Na aš pats būčiau tokią laisvalaikiu sukūręs ir jei už tai kelis mėnesius būtų mokėję priedą prie algos būčiau tuo patenkintas kaip tapkė. Bet reikalavimai buvo, kad būtų konkursas, kad dalyvis turėtų daugybę sertifikatų, darbuotojai turėtų tam tikrą kvalifikaciją, firma būtų įvykdžiusi per praeitus metus konkursų už ne mažiau kažkokią sumą ir t.t. Vienu žodžiu laimėjo viena iš didesnių Lietuvos kompanijų. Ir sukūrė minimalistinį webinį projektėlį... Už 30 000 Lt. Kai sužinojau žagtelėjau. Buvo įdomu kaip daba vadovai atsiskaitys EU tikrintojams? O tikrintojams europiečiams nepasirodė baisu. Atsiskaitymas praėjo puikiai. Netgi gyrė, kad už tiek viskas atlikta, viskas laiku ir netgi veikia.