Prie „Samsung“ kuriamų inovacijų prisidėjo ir Lietuvos mokslininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ciko 2012-05-07 11:52
nu gerai daleiskim turiu ideja kuri jai suveiktu uzdirbtu milijonus ir kaip man ja pasiulyt kokiai kompanijai kad ji nenuvogtu tos idejos ?
kurmis 2012-05-07 12:37
Idėjų nieks nepatentuoja(nesaugoja)! Kas pirmas ją įgyvendina, to ir yra, bet gali skirtis nebent tik įgyvendinimo būdai. Patentuojami tik technologijos, tam tikri inžinieriniai sprendimai. Turi būti pirmiausiai pagamintas prototypas ir realiai veikiantis, ir tik tada patentuojama. Bet prieš patentavimą yra kruopščiai tikrinama ar nėra panašumų ir t.t. Beje ir neviską leidžia patentuoti. Už patentus reikia patento mokesčius mokėti.
Creatium 2012-05-07 12:51
Pasirašyk kokią nors konfidencialumo sutartį su mokslininkais ir jie tau sukurs pagal tavo idėją prototipą. Tada technologiją užpatentuok ir siūlyk kompanijai. Kitokio kelio turbūt ir nėra...
hellboy 2012-05-07 16:04
o as galiu pasigirti kad jau esu sugalvojes viena prietaisa kuri pagaminus butu galima uzdirbti jau nebe milijonus o milijardus ir ne viena bet deja manes nieks neklausytu beto esu skambines y samsung lietuva atstovybe ir jie stai ka pasake kad norint parduoti savo sukurta ideja reikia ja detaliai aprasyti surasyti visus parametrus panaudojimo pateciala kokiai sriciai butu skirta ir nusiusti el pastu y lietuvos atstovybes kontaktus o jie jau nusius kur reikia o centrine valdzia gavus ideja ja detaliai isanalizuoja komisija kuria sudaro inzinieriai technikai mokslininkai ir keletas vadovaujcio personalo kury irgi sudaro samsung vadovas ir patentu skyriaus vadovas kurie ir kordinuoja visus reikalus su patentais o tada jau jie sprendzia ar priimti ta pasiulyma ar jis suveiks ir panasiai o jei nusisypso laime kad priima tai jau pradeda kuontaktuoiti su paciu idejos autorium ir tariasi kiek nori uz ta ideja tai jei tavo ideja butu kazko verta tai tai patarciau susisiekti su kompanija butu gerai bent su atstovybe ir issiaiskinti niuansus ir ten nebutina jos patentuoti is karto paprasciausiai susisieki su tave dominancia kompanija ir viskas beto reiktu pasiskambinti y keleta technologiju kompaniju norint apsidrausti jei kartais viena nepriimtu tai kitai galetum pasiulyti bet zinoma cia tik mano nuomone as tik pakartojau ka sake man atstovybe
haloo44 2012-05-07 17:23
hellboy, o gal būtų galima sužinot apie tą prietaisą, kurį sugalvojai? Kuom jis pagelbėtų žmonėms?
edragon 2012-05-07 20:10
Na čia yra vieta, kur iš esmės turi pasitikėt, kad nepavogs tavo idėjos. Arba rizikuoji, arba bandai įgyvendinti pats. Nors galbūt net didesnė rizika bandyt pačiam įgyvendinti. O jei rimtai kompanijai pasiūlysi tikrai pelningą idėją, tai nematau, kodėl jie turėtų ją iš tavęs vogti - juk jei ji tikrai gera - jiems ir taip apsimokės ją įgyvendinti - tai kurių galų rizikuoti savo reputacija vagiant ją.
hellboy 2012-05-08 00:32
sorry bet negaliu tiksliai pasakyti bet pasakysiu tik tiek kad tai ne vienas prietaisas o visas prietaisu rinkinys kurie galetu pakeisti sy pasauly nes visos kompanijos turi istekliu turi galimybes bet jie net neisnaudoja ne 10% savo galimybiu aisku kiek daugiau naudojasi samsung savo istekliais bet irgi per mazai beto daugelis reikalingu technologiju jau naudojamos tai nebutu sunku padaryti bet deja daugiau as nesakysiu
Analog 2012-05-08 01:25
Jo, žinok vogsim mes tą tavo idėją. Iš kalbėjimo matosi, kad greičiausiai liks neįgyvendinta ta tavo super gera, išnaudojanti visus 100% Samsungo potencialo.
Alyvuoge 2012-05-10 21:36
Labai sveikintina idėja paremti mūsų nuskurdusius lietuvius mokslininkus. Respectas Samsungui. Mūsų valstybė juk nesirūpina jais visai.