Kaunas šlovina lipimą pro priekines duris

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2012-08-09 10:00
Jau seniai buvo aišku, kad pasiteisins - visam civilizuotam pasaulyje tai daroma ir pasiteisinama. Visi, kas teigia(ė) priešingai - paprasčiausiai nemąsto arba yra suinteresuoti išsaugoti nebereikalingas darbo vietas.
ZmogZ 2012-08-09 11:27
Visi, kas teigia(ė) priešingai - nevažinėja viešuoju transportu piko metu. Stovėjimas stotelėje prailgėja kokis tris kartus, kol visi po vieną prasibrauna pro priekines duris ir dar stabdo kitus, kol pasižymi bilietėlius. Taip pat sudėtingiau išlipti, kai sausakimša stovinčių žmonių. Kai tamsta padidinsi maršrutų dažnumą, kur reikia, du - tris kartus, galėsi kliedėti kaip nuostabu įlipinėti tik pro priekines duris.
modis 2012-08-09 11:30
Kai pakils pelnas iš vežimo (aka visi bilietėlius pirks) tai ir padažnins reisus
MrT 2012-08-09 12:13
Ir kas kad padidėja? Dėl minutės čia tragedija daryt tai juokinga. Ne po akcijų biržą autobusas važinėja.
salemas5 2012-08-09 12:26
Nezinau... Mazuose miestuose kaip Siauliai, Klaipeda , panevezys tokie dalykai pasiteisintu , nes ten mazi zmoniu srautai, bet kai per pika pabandyti Kaune ar vilniuje tai tragedija per prieki lipti, Vilnius tai mldc nes ten laaabia dideli zmoninu srautai yra ..
Develop32 2012-08-09 12:32
salemas5, Klaipėdoj ir prasidėjo šita tradicija. Ir, mano manymu, pasiteisino
Vytax 2012-08-09 13:13
Ši tvarka nepalanki tik visokiems buduliams, kurie atsiprašant lipa kitiems per galvas. Spėju čia dabar jie ir rašinėja nepatenkinti .
vvv2 2012-08-09 13:30
- pradžioje, kol nebuvo visi įpratę, Kaune irgi tokia tvarka erzino keleivius, bet dabar nieks net nebando lipti pro galines duris, o naudojant elektroninius bilietus (popierinių Kaune jau nėra) laikas negaištamas!
SuperHP 2012-08-09 13:46
E. bilietai tikrai reiklingi ir pasiteisina, kai leidziama lipti tik per priekines duris. Tokia sistema yra ir Turkijoje - ilipi, "nuskenuoji" e. bilieta ir viskas. Viskas vyksta gana greitai ir tvarkingai.
Karvė 2012-08-09 14:09
Jo laukiant 5-10 min viešojo transporto labai sudėtinga palaukti dar minutę tvarkingai įlipant. Kas čia kalba apie tai, kad sistema tinka tik mažesniems miestams, siūlau aplankyti Londoną ar Kopenhagą. Beprasmiška su tokiais ginčytis, jiems bile tik paburbėti, kad kažkas nebe taip, kaip anksčiau, kai visi vieni kitiems per galvas lipo.
ddeividdas 2012-08-09 15:49
Kuo tau skiriasi išlipimas? Jei įlipai pirmas, o išlipsi irgi greičiausiai - tai bet kokiu atveju reikės grūstis iki durų, nesvarbu ar įlipai pro priekį ar pro kitas duris. Neseniai buvau Vilniuje, tai baisu pasidarė, kokia betvarkė. Visi grūdasi pro duris betkaip. Jokios tvarkos. O Kaune gražiai visi sulipa, na ir kas, kad reikia palaukti. P.S. Tik Vilniuj pliusas, kad gali zuikiu važiuoti, nes bilietėlius žymi ne elektroninis komposteris, o tas metalinis daiktas, tai pasižymėti gali tik tada, jei matai, ar yra kontrolieriai. Tačiau - geriau brangiau, bet tvarkinga.
kionig 2012-08-09 16:25
Kai susimokėsi 80lt į valstybės biudžetą, tada taip nešnekėsi Taigi, tokia sistema nėra palanki buduliams, kurie zuikiais ir važinėja, kad galėtų išlipti bet kada ir bet kur, pajutę, jog padai svyla. Bet tokius budulius labai gerai gaudo kontrolieriai ir praslysti praktiškai be šansų - matyt, labai retai Vilniuje būni ir važinėji viešuoju transportu P.S. Tie zuikiai labai dažnai yra pagaunami, kažkada buvo apie šiokia tokia statistika: http://verslas.delfi.lt/automoto/vilnia ... d=54082663 P.P.S Kažkaip keista, jog temoje dar niekas nepaminėjo "bomžų"
rwc 2012-08-09 16:31
Pritariu Karvei. Nesuprantu, kokiu žabalium reikia būti, kad nematytum, jog įlipimas per atskiras duris keleiviams geroooookai patogiau, ypač piko metu. Purslojasi tik važinėjantys retai, patys neturintys nuolatinių, tingintys piko metu paeiti 200 metrų ir dėl to nespėjantys prieiti prie vidurinių durų. Kur kas labiau užknisdavo senesnė tvarka, kai nespėja durys pilnai atsidaryti, nespėji išlipti - o jau braunasi vidun kokia pusmetį nesipraususi pensininkė su penkiais maišais. Arba priešingai, keleiviai sulipa, ir tada koks žioplys atsibudęs puola alkūnėmis irkluoti prieš srovę.
werafonas 2012-08-09 16:46
Kaune tai būna tų eilių įlipant, tikrai. Tačiau priklauso nuo publikos bandančios sulipti: būna, kad bobutės niekaip negali atžymėti bilieto arba teisingai priliesti el. bilieto. Tuomet eilė juda gana lėtai. Taip pat kai stambesnis žmogus perka bilietą iš vairuotojo. Antra vertus jeigu eilėje pagrinde studentai, tuomet jokių nepatogumų patirti negalima. P.s. įdomesnis pastebėjimas. Prieš kelias dienas buvo straipsnis apie Vilniaus troleibusus, tuomet nuotraukoje buvo Kauno troleibusai. Dabar gi viskas atvirkščiai: straipsnis apie Kauną, o foto Vilniaus troleibuso
O24U 2012-08-09 17:39
Dabar, kai išėmė popierinius iš apyvartos daugiau perkančių tiesiai iš vairuotojo, tai ne piko metu tenka ilgiau laukt, nei piko, nes rytais tai visi pastoviai važinėjantys normalūs žmonės nuolatinis turi.
Manvydas 2012-08-09 22:55
Na Lietuvoj su viešu nevažinėju, bet čia Londone tokia tvarka yra įprasta.Ir niekas čia per galvas nelipa, jei esi priėjęs prie durų arčiausiai pirmas ir lipi ir visi tip topais (nežinau ar visi suprato ) juda pirmyn, lieti oyster'į (el. bilietas, daugau el. kortelė) ir eini į priekį.Viskas paprasta ir nuostabu. Jei pvz. pilnas autobusas (čia tie kur rėkė, kad Kaune piko metu uoj uoj kaip sunku, turbūt nematėt tikro pilno autobuso, tikro piko metu, kai visi po darbų grįžta pvz.,), ir esi arčiau pirmų durų per kurias reik įlipt, atsiprašai ir išlipi per jas (kad nesibraut iki galinių), ir nė vieno pikto žvilgsnio nepamatysi, nes visi supranta.
Saidas 2012-08-10 00:35
Labai aiškiai ir teisingai išdėstyta. Tas pats, palyginimui, Stokholme ir Berlyne (ir, manau, daugumoje ne Lietuvos miestų). Aš už grąžinimą šitos tvarkos Vilniuje.
mnv 2012-08-10 02:44
Paminesiu as bomzus tada Dzin jiems tos tvarkos, ilipa pro gala kol kiti eina lauk ir sedi, o vairuotojai neina ir nesiaiskina ten su jais. O durniausia tai kai per pika klykia tos trulu vairuotojos, kad per visas duris liptu ir dar durniais nelipancius vadina
cave_dweller 2012-08-13 19:49
Manau čia ne įlipimo- išlipimo tvarkoje problema, o musų mentalitete (ypač vyresnių žmonių). Tiesa sakant viešuoju transportu retai važinėju, bet kai tekdavo pravažiuot, tai visą laiką nuotaika likdavo sugadinta. Žmonės kažkaip neįsisavindavo, kad reikia tolygiai pasiskirstiti. Susigrūda iki pusės, o likusi dalis apytuštė ir visiem px į vairuotojų raginimus praeiti tolyn. Kitas niuansas, babulytės apsikrovusios tašėmės vos įšliaužia, ką jau kalbėti apie praėjimą tolyn. Numindžiotos kojos, apdaužyti šonai ir tų pačių babulyčių bumbėjimas. Kaip jau kažkas minėjo ir su išlipimu problema, ypač kai važiuoji tik pora stotelių. Kol prasibrauni iš priekio tarp visokių, švelniai tariant, nemenką antsvorį turinčių tetulyčių, tai ir neplanuotai gali pravažiuoti dar pora sustojimų. Žinoma, dar ir chamu aprėktas būni, kai bandai prasibrauti. Dėl to ir nemėgstu viešojo transporto Lietuvoje (vln), o lipimas pro priekines duris tik apsunkina padėtį. Turi pasikeisti žmonių mastymas, kad tokia sistema prigytu Lietuvoje...
mnv 2012-08-13 20:05
Geriau buna, kai kokia babulyte vozia per snuki jaunuoliui kuris su telefonu zaidzia, nes tipo jos pacemaker'iui trugdo (Be ispejimo, tiesiog zmogus maige telefona ir plynkst snukin, veliau seke merginai, kuris kitoj stoteleje ilipo ir nezinojo ) p.s. veiskmas vyko troleibuse, gal ten jo elektra jai trugde?