Analoginės antžeminės televizijos išjungimas pastorins TV transliuotojų pinigines  (0)

Šiuo metu antžeminė televizija transliuojama, taip pat ir siunčiama, dviem formatais – ir analoginiu, ir skaitmeniniu, tačiau po šių metų spalio 29-osios TV transliuotojams nebereikės mokėti už analoginės antžeminės televizijos siuntimą. Dėl to jie sutaupys milijonus litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos radijo ir televizijos centro („Telecentro“) skaičiavimu, po reformos TV transliuotojų bendros išlaidos už įvairias „Telecentro“ teikiamas paslaugas sumažės iki 40–70 proc., o TV programų siuntimo kaštai sumažės iki 8 kartų. Skaitmeninės antžeminės televizijos sklaida nesumažės – prieinamumas užtikrinamas daugiau nei 90 proc. gyventojų.

„Telecentro“ generalinio direktoriaus Gedimino Stirbio teigimu, nei TV programų siuntimo, nei kitų TV transliuotojams teikiamų siuntimo paslaugų kainos šiemet nesikeis.

Be to, skaitmeninės antžeminės televizijos programas Lietuvos TV transliuotojai siunčia pigiausiai regione: vienos TV programos siuntimas „Telecentro“ tinklais kainuoja apie 1,14 karto mažiau nei siuntimas Estijoje, apie 4,2 karto mažiau nei Latvijoje, maždaug 6 kartus mažiau nei Lenkijoje ar Suomijoje.

TV programų siuntimo kainos mūsų šalyje yra reguliuojamos. Siuntimo paslaugas teikiančios įmonės laikosi Ryšių reguliavimo tarnybos nustatytų prieigos suteikimo, skaidrumo, nediskriminavimo bei kainų kontrolės ir sąnaudų apskaitos reikalavimų.

„Telecentro“ vadovas pabrėžia, kad TV programų siuntimo sąnaudos, be kita ko, priklauso nuo užsakovų pageidavimų – nuo to, kiek programų TV transliuotojai apsisprendžia siųsti, kiek ir kur pageidauja įrengti naujų siųstuvų, siekdami pagerinti savo TV programų prieinamumą žiūrovams.

„Telecentras“ yra valstybės valdoma, save išlaikanti ir pelno siekianti akcinė bendrovė, ji nėra finansuojama iš valstybės biudžeto. Be radijo ir televizijos programų siuntimo (patirtis – nuo 1926 metų), „Telecentras“ dar teikia fiksuotosios telefonijos, duomenų perdavimo, interneto ir kitas paslaugas.

Be „Telecentro“, Lietuvos TV programų siuntimo paslaugas teikia dar trys įmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)