Lietuvių šturmas: dar vienas įdomus projektas Kickstarter platformoje (Video)  (2)

Pastaruoju metu lietuviai vis dažniau garsiną savo vardą pasaulyje, įkurdami pradedančiąsias įmones (angliškai – start-up). Tautiečiai stebina ir džiugina savo išradingumu – pasaulyje plačiai skamba naujasis lietuvio išradimas „Rubbee“, leidžiantis važiuoti dviračiu jo neminant, o šį varginantį darbą patikint elektroniniui pagalbininkui. Kita lietuvių komanda siūlo įsigyti elektroninę nosį „Peres“, kuri padeda nustatyti maisto šviežumą ir kokybę, taip sumažindama apsinuodijimo riziką. Ne ką mažiau pažangus ir dar vieno Lietuvio išradimas, kuris šiuo metu skinasi savo kelią Kickstarter platformoje. Minios finansavimo principu (angliškai – crowd funding) lėšas renkantis įrenginys „Bluemometer“ žada palengvinti daugybės žmonių gyvenimą ir, žinoma, sutaupyti jiems daugybę laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bluemometer“ – mažas termometras, „draugaujantis“ su programėle išmaniajame telefone su iOS ar Android programine įranga. Veikimo principas yra labai paprastas: vandeniui atsparų termometrą galima įdėti į terpę, kurios temperatūrą norima sužinoti, o duomenis galima sekti savo išmaniajame telefone. Lyg to būtų negana, programėlė leidžia telefonui jus informuoti, kai temperatūra pasiekia jūsų pageidaujamą laipsnį. Šis termometras yra kontaktinis, o ne veikiantis infraraudonaisiais spinduliais.

Dėl to atsiranda galimybė matuoti ne tik momentinę temperatūrą, bet ir matyti, kaip ji kinta. Jaunos kompanijos sukurtas termometras – pirmasis toks Lietuvoje. Šis šiuolaikiškas temperatūros matuoklis naudoja BLE 4.0 modulį (Bluetooth Low Energy), kuris yra pranašesnis už prieš tai egzistavusius ryšio modulius. Jis sunaudoja mažiau energijos, o procesorius yra ¼ euro cento dydžio – mažesnis, nei bet kuriame prieš tai sukurtame panašiame temperatūros matuoklyje.

Nors šis termometras nėra vienintelis rinkoje, bet, pasak kūrėjų, „Bluemometer“ yra pranašesnis už savo pirmtakus ne tik savo naujomis technologijomis. „Rinkoje yra keletas pasirinkimų – nuo Kickstarteryje dalyvavusio „Thermodo“, kuris yra skirtas oro temperatūrai matuoti, iki „Go Wireless temp“, naudojamo chemijos eksperimentuose. Pastarasis nėra pigus - jis kainuoja 85 eurus. Visi šie termometrai skiriasi savo temperatūros matavimo tikslumu.

Dažniausiai termometrai nurodo temperatūrą +-1 laipsnio tikslumu, nes kuo tikslesnis termometras – tuo jis brangesnis. „Bluemometer“ pasiekia +-0.5 laispnių tikslumą.“ – pasakoja šio termometro išradėjas, 22 metų studentas, Laurynas Vaičiulis. Lietuvių sukurtas temometras turi vieną žymų pranašumą – jis yra hermetiškas. Tai reiškia, kad šiuo termometru galima matuoti bet ką, kieno temperatūra svyruoja nuo -20 iki +80 laipsnių pagal celsijų.

Kūrėjai atskleidžia, jog taip pat svarsto galimybę prie „Bluemometer“ prijungti išorinį metalinį termometrą (angliškai - steel probe), kuris leistų matuoti ir aukštesnes temperatūras, nededant pačio termometro į matuojamą terpę ar kūną.

Jei šis tautiečių išradimas per numatytą laiką surinks reikiamą pinigų sumą, tuomet pirmasis „Bluemometer“ pasieks savo šeimininką jau šių metų viduryje.

Daugiau informacijos apie įrenginį ir galimybė prisidėti prie jo tolesnio vystymosi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Adelina Kiškytė
(26)
(3)
(23)

Komentarai (2)