Visoje Europoje konkurentų neturinti Garliavos įmonė siuva tokius rūbus, apie kuriuos paprastiems lietuviams galima tik pasvajoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2015-03-18 15:11
idomu, kokie realus darbuotoju atlyginimai uz nerealius rubus
Shinigami 2015-03-18 15:41
http://www.skundailt.com/darbdaviai/gar ... tarai-2417
Pumper 2015-03-18 15:47
Nėra Lietuvoj nei vienos siuvyklos, kur ne vergiškos sąlygos ir atlyginimai didesni nei minimumas.
lizunas 2015-03-18 16:48
Vietinė siuvykla yra, kurioje moterys galima sakyti vergavo, laukdavo vėluojančių atlyginimų pora savaičių, kol galiausiai savininkas nusprendė ją parduoti. Nupirko moteris turinti ne vieną siuvyklą ir tiesiai šviesiai siuvėjoms pasakė: Jūs vergavote čia už centus. Vėliau paaiškėjo, kad buvęs savininkas pasistatė nemažą prabangią vilą. Drabužiai tai pat kaip iPhone, pigiai pasiuvami, ir viskas nuo sugebėjimo juos parduoti, turint žinomą vardą ant jų.
PCP 2015-03-18 17:39
Komjaunuolių būrelis
immortallt 2015-03-18 17:47
Pumper, nėra nė vieno panevėžiečio, kuris nevaikščiotų prišiktais triūsikais ir nebūtų protingesnis už taburetę. Nu ir ką? Lygiai tokiu pat braižu kaip tu pavariau. Malonu, ar gal tai tiesa patapo? Visiškas nesąmones varai ir tiek. Situacija su siuvėjomis tokia, kad visos bent kiek padoresnės siuvėjos (siuvimas operacijomis, tai gali išmokinti žmogų per kelias minutes), gauna bent vidutinę algą, o šiaip daugumoje miestų ir didesnę. Klausimas ar legaliai, ar vokelyje. Kodėl taip yra? Todėl kad trūksta jų. Tiesa, biržoje jų daug stovi, bet geriau išmokas gauna, nei eina dirbti už didesnę algą. O alga priklauso nuo pasiūlos ir paklausos ir įmonės gebėjimo operuoti. Jei algos sukils, siuvyklą tiesiog uždarys greičiausiai. Liks kelios siūlančios išskirtinius produktus. Same shit happened ir vakarų Europoje. Iš Danijos siunčia į Lietuvą kas savaitę žaliavas, kad susiūtų, nes taip gaunas perpus pigiau, net įtraukiant logistikos kaštus.
Eventhorizon 2015-03-18 17:55
Viskas labai saunu !!! Iskyrus algas kurios lygios vakaru europos valytojoms nekvalifikuotoms arba arba sandrlio darbuotojams todel ir nera europoje lygiu
Shinigami 2015-03-18 18:40
Verslininkai iš dangaus nenukrenta. Tai nėra kažkokie nesuvokiami marsiečiai. Tai asmenys iš darbininkų luomo nepabijoję užsiimti kažkokia veikla ir iš to užsidirbti. Ir dėl to pakilę į darbdavių luomą. Kiek bus tarp jų sukčių priklauso nuo to kiek procentaliai tu sukčių yra ir darbuotojų luome. Tas pats ir apie godumą. Antra, jei asmuo užsiima verslu tai nereiškia, kad jis verslu sugeba užsiimi. Aš pats dirbu įmonėje kurioje viršininkas nieko nenusimano apie darbų organizavimą, nemoka derėtis su užsakovais (dėl to numuša kainą), ir šiaip neprižiūrį kas dedasi įmonėje. To pasekmės: darbas daromas kelis kartus, nes daromas iš antro galo, pagal viršininko liepimą; kai kurių darbų kainos yra žemiau išlaidų, nes viršininkas net ne nutuokia kiek tai kainuos padaryti; yra darbuotojų kurie nieko nepadaro (arba tingi, arba nesugeba), bet jie ir toliau dirba. O juos tenka išlaikyti kitiems darbuotojams. Tokiu atvejų dirbk nedirbęs, kaip nuostolis taip nuostolis. Kitas dalykas yra valdininkai. Milžiniška biurokratija kuri suryja ne tik valstybės biudžeto pinigus, bet ir verslininkų pinigus. Dėl to tenka didinti kainas ir mažinti atlyginimus. Praeitu metų pradžioje įsigaliojo naujas įstatimas dėl teritorijų planavimo ir naudingųjų iškasenų telkinių projektavimo. Pagal jį, naudingųjų išteklių telkinių planavimas yra priskirtas specialiesiems planams kurie turi viršenybe prieš bendruosius rajono planus. Problemos su tuo įstatimų: 1) Atsirado arba dingo sakiniai ir terminai. Niekas nežino kur jie dingo arba iš kur atsirado. Bet dėl to vienas to įstatimo punktas prieštarauja kitam to įstatimo punktui. Dalies punktu net teoriškai nėra įmanoma įgyvendinti. 2) Valdininkai išleido raštą, kad šis specialusis planas turi atitikti rajono bendrąjį planą. Ir jiems nesvarbu, kad tas raštas prieštarauja įstatimui. Sako, jei nepatinka duok į teismą. Pora klientų jau daugiau nei 10 metų sėdi teismuose, juos laimi bet vis tiek nieko negauna. Nes valdininkai turi balta bilietą ir yra nepakaltinami. Antra, teismai vyksta 2 - 3 metus, o įstatimai keičiasi kas 2 metus. Dėl ko teismo sprendimas nebe atitinka pasikeitusių įstatimų ir tenka vėl duoti į nauja teismą. Visa tai kainuoja daug laiko ir pinigų. Dėl ko tenka mažinti atlyginimus ir didinti kainas.
Shinigami 2015-03-18 18:56
P.S. dar viena problema yra valdininkų korupcija. Tiesiog baisi valdininkų korupcija. Gal tik 5 proc. karjerų kasėjų laikosi naudojimo projekto. Dar kokie 15 proc. bandosi jo laikytis. Visi kiti kasa kaip nori. Kodėl? Juk kiekvienas karjeras yra tikrinamas gamtosaugos specialisto du kartus per metus. Tačiau yra daug baisiai iškasinėtu karjerų ir apleistu nerekultivavus. Kur žiūrėjo gamtosaugos inspektoriai? juk jie į karjera atvažiuoja du kartus per metus. Iš vieno karjero kasėjo, kuris kasa gerai ir tvarkingai, teko girdėti, kad jam gamtosaugos inspektorius išrašė baudą už tai kad neiškasė viso žvyro savo žemės sklype. Bet juk žvyras vertikalia siena nestovės, į kaimyno žeme šlaitų nelėkštinsi. Ir kas svarbiausia visi tie nuostoliai buvo numatyti naudojimo projekte ir patvirtinti visų valstybinių institucijų. Žinoma, tam kad įmonės neuždarytu, bauda jis sumokėjo ir iš kart padavė į teismą ta inspektorių. Po metų pinigus atgavo, nes bauda buvo neteisėta. Bet teko metus bylinėti, o tai kainuoja. O tas inspektorius ir toliau juos tikrina. Kas tai? Ar tai nėra reketas iš valdišku institucijų pareigūnų? Kaip taip valstybės pareigūnai reketuoja verslininkus, tai taip pat mažų kainų ir didelių atlyginimų nėra ko tikėtis.
defone 2015-03-19 02:08
Ok, kad ir tas 1000euru.. Dideli pinigai??? Anglijoje nereikia jokiu triju metu laukti ar kazkokioj numeris vienas firmoj dirbti ,kad uzdirbtum daugiau. Abejoju ar ateis i lietuva ateis sviesus laikai.. Gal per skeptiskai ziuriu, bet esu jaunas ir noriu nauju, prabangiu, geros kokybes dalykiu kurie kainuoja nemazai, keliones taip pat pigiai neatsieina ,zodziu norint gyventi taip kaip svajoji 1000euru ypac lietuvoj kur vyrauja monopolija, didziules kainos..neuzteks to vargano tukstantelio.. O sita geru atlyginimo propaganda, vos ne kaip rusijos propoganda ,
immortallt 2015-03-19 09:11
defone, bet tu ...esi, jei lygini Anglijos algą su lietuviška alga ir neatsižvelgi į kainas. Primink, kiek kainuoja gyventi kokiam antre rate Londono? O kaip su gydymu, kodėl visgi grįžta čia visi gydytis jau už lietuvių pinigus, o ne Anglijoje? Kaip dėl automobilio draudimo? Uždirbu aš tą 1,000€ pakanka ir pramogoms, ir kelionėms, ir brandintos jautienos nusiperku. Sporto salė, butą pasiėmiau antrą. Tik kai pinigų nemoki leisti, tai kad ir 10,000€ uždirbk, vis tiek trūks.
Linas000 2015-03-21 21:29
Anksčiau skolos Sodrai nurodomos virš 100k Lt