Kodėl abiturientams mielesnės studijos užsienyje, o ne Lietuvoje?  (0)

Naujienų agentūra BNS pateikė Jungtinės Karalystės (JK) tarnybos UCAS (tai organizacija, koordinuojanti priėmimą dieninėms studijoms į visus Jungtinės Karalystės universitetus) duomenis apie 2010 metais pareikštus pageidavimus studijuoti JK universitetuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasibaigus paraiškų priėmimo terminui 2010-ųjų sausį, UCAS pranešė iš Lietuvos piliečių gavusi 2146 paraiškas. 2009-aisiais studijuoti Jungtinėje Karalystėje siekė 1061 lietuvis. Tendencijos aiškios. Tačiau ne tik pas mus didėja norinčių studijuoti užsienyje. UCAS duomenimis, neskaitant lietuvių, gerokai padaugėjo šalyje norinčių studijuoti airių (nuo 4871 iki 7324), bulgarų (nuo 1336 iki 1940), italų (nuo 1160 iki 1737), rumunų (nuo 818 iki 1415) ir latvių (nuo 448 iki 955).

Tad mes norime paklausti, kas labiausiai abiturientus vilioja važiuoti į užsienį? Naujoji studijų reforma (deja, nuo mūsų ji irgi nepriklauso), menkas studijų autoritetas Lietuvoje (pavyzdžiui, taikomosios fizikos, taikomosios matematikos bei medžiagų mokslų studijų kokybę mes nuolat geriname ir blogų atsiliepimų iš darbdavių nesulaukiame) ar kitos priežastys?

O gal dar prisideda ir jaunatviškas noras pakeliauti po kitas šalis, susirasti naujų draugų? Tačiau tai galima padaryti ir studijuojant Lietuvoje bei dalyvaujant tarptautinėse studentų mainų programose „ERASMUS“. Tiesa, apie šią programą kol kas nepasakosime – tai jau sekančių mūsų įrašų tema.

Tad padiskutuokime apie tai – jokia valstybė nenori prarasti jaunų žmonių, todėl problemų įvardinimas ir jų taisymas turėtų būti prioritetinė sritis tiek ministerijos, tiek ir aukštųjų mokyklų lygmenyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)