Atsiliepimai apie studijas užsienyje. Pirma dalis  (0)

Studijos užsienyje - visada viliojanti, bet tuo pačiu ir truputį bauginanti galimybė - niekada nežinai, kas taves laukia. Bet baimes ir abejones padeda įveikti ten jau pabuvusių studentų atsiliepimai, kurie paprastai būna pozityvūs ir įkvepiantys. Siūlome paskaityti, kokius įspūdžius ir kelionių atsivežė KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (buvusio Fundamentaliųjų mokslų fakulteto) fakulteto studentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indrė Andriunaitytė (Loughborough University, Didžioji Britanija)
2007m. ruduo
Bakalauro studijos

Anglijos Loughborough universitetas yra puiki vieta mokytis ir dirbti. Universitetas garsėja sportiniais pasiekimais, mokslinių pasiekimų pripažinimu tarptautiniu mastu, bei siūlo studentams unikalią patirtį, derinant aukščiausios klasės mokymo programą su papildomo ugdymo veikla. Tai įrodo „Sundy Times“ 2008/2009 metų universiteto apdovanojimas.

Studijos šiame universitete užtikrina studentams galimybę pasiekti savo potencialą – profesionaliai, intelektualiai ir socialiai. Studentų miestelis užima didelę teritoriją ir yra puikiai įrengtas: auditorijos, laboratorijos, bibliotekos, du teatrai, kultūros centras, konferencijų salės, restoranai, bankai, parduotuvės, sveikatingumo centras, bendrabučiai ir kt. Jei norite gauti maksimalią naudą iš Erasmus studijų užsienio šalyje, rinkitės Loughborough universitetą!

Virtualus pasivaikščiojimas po universitetą: http://www.lboro.ac.uk/virtualtour/

Jūratė Beniulytė (Technical University of Denmark, Danija)
2007m. pavasaris
Bakalauro studijos

Danijos mokslo sistema yra reitinguojama vienais iš aukščiausių balų Europoje. Universitetai yra gerai žinomi ir labai pozityviai vertinami darbdavių. Suteikiamos galimybės gauti “Double Degree” – galimybė studijuoti kitoje šalyje ir gauti du diplomus, vadybos studijomis garsi programa “CEMS” – apibūdinama kaip viena iš pasaulyje lyderiaujančių programų tarp 25 universitetų ir tarptautinių įmonių. Nusprendei kopti karjeros laiptais? Danijoje yra didelė pasiūla studentiškų darbų, tad dirbdamas laisvu nuo mokslų laiku tuo pačiu pradedi savo karjerą. Kompanijos labiau noriai darbina studentus, tad nereikės jaudintis apie pragyvenimą. Tačiau nereikėtų pamiršti ir pramogų, kurių čia apstu! Tad mokslai, karjera ir neatsakingas laisvalaikis – Danija!

Svetlana Lysak (Technical University of Denmark, Danija)
2007m. pavasaris
Bakalauro studijos

Būtų labai įdomu sužinoti, kaip mano gyvenimas atrodytų dabar, jei ne vienas vienintelis sprendimas – posūkis Erasmus kryptimi. Bet net neabejoju, nebūčiau patenkinta tuo gyvenimu. Nebūčiau supratus, koks pasaulis įvairus, įdomus ir neatrastas. Nesužinočiau, kiek galimybių atsiveria, kiek daug žadančių pasiūlymų ir puikių idėjų iškyla. Nepamatyčiau, kad gyvenimas gali būt visai kitoks. Šie mainai man davė labai daug ne tik studijų atžvilgiu, bet ir savarankiško gyvenimo, sprendimų priėmimo, organizavimo ir planavimo. Ką jau kalbėti apie akiračio praplėtimą, bendravimo patirtį, pasitikėjimo savimi ugdymą ir kalbos tobulinimą. Esu labai dėkinga Erasmus koordinatoriams, organizatoriams ir dalyviams – tai vienas iš geriausių mano gyvenimo etapų, kuris, net neabejoju, nukreipė mane teisinga gyvenimo kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: