Statybos fakulteto III kurso studento įspūdžiai iš Leipcigo. I dalis  (0)

Kauno technikos kolegijos Statybos fakulteto III kurso studentas Romas Grumuldis nuo rugsėjo 4 d. studijuoja pagal Erasmus mainų programą Leipcige (Vokietija). Leipcigo HTWK (Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig) mokykloje jis studijuos visą rudens semestrą. Praleidęs daugiau nei mėnesį Leipcige R. Grumuldis dalinasi savo įspūdžiais.

„Mano gyvenimas Leipcige prasidėjo 2010 m. rugsėjo 4 d. Į Leipcigą atvykau autobusu. Kelionė truko apie 20 valandų. Atvykus į centrinę Leipcigo geležinkelio stotį manęs niekas nepasitiko, nes autobusas pagal atvykimo grafiką stipriai vėlavo. Tačiau žinojau savo bendrabučio adresą, todėl ten nuvažiavau taksi.

Atvykęs į bendrabutį turėjau problemų. Nors ir žinojau savo kambario numerį, bet neturėjau raktų. Mat bendrabutyje savaitgaliais nieko nėra, išskyrus studentus. Laimei, susipažinau su vienu studentu iš Sudano. Jis buvo labai draugiškas ir padėjo man šią problemą išspręsti. Paaiškėjo, kad raktus nuo mano bendrabučio kambario turėjo mentorė (pagalbinė studentė, kuri rūpinasi iš užsienio atvykusiais studentais), kuri taip pat gyveno šiame bendrabutyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai apie bendrabutį. Mane apgyvendinto 8 aukštų ir labai geros būklės bendrabutyje, gyvenu 5-ame. Iš viso šalia jo, toje pačioje gatvėje, stovi 11 bendrabučių. Kiekviename bendrabučio bute yra 2 kambariai, virtuvė, dušas ir tualetas. Pro mano kambario langą atsiveria nuostabus vaizdas į miestą, ypač gražu sutemus… Aš gyvenu viename bute su vokiečiu, kuris atvykęs iš Bavarijos žemių. Su juo bendrauti gana sunku, nes kalba su savotišku vokiečių kalbos akcentu. Rugsėjį užsienio šalių studentams buvo organizuojami vokiečių kalbos kursai, ekskursija į Saksonijos žemės sostinę Drezdeną, kuris nuo Leipcigo nutolęs maždaug 110 km. Pasirodo, Drezdenas dar įspūdingesnis už Leipcigą, nors dydžiu šie du miestai panašūs. Pirmą savaitę Leipcigo centre buvo surengtas vakarėlis (party), kurio metu susipažinome su kitais Erasmus studentais. Taip pat apsilankėme Leipcigo istoriniame muziejuje, kuriame mums pasakojo apie DDR (Vokietijos demokratinę respubliką) nuo II pasaulinio karo pabaigos iki Vokietijos sienos griūties. Tai man buvo labai įdomu. Be to, lankėmės televizijos ir radijo stotyje MDR. Vaikščiojome po MDR patalpas, buvo pasakojama, kaip filmuojamos laidos ir kuriami filmai. Rugsėjo pabaigoje prasidėjo projektų savaitė, teko sukurti plakatą pasirinkta tema. Aš pasirinkau temą – centrinis Leipcigo stadionas. Nuvykome į šį stadioną, o kitą dieną darėme plakatą. Savaitės pabaigoje visos grupės pristatinėjo savo temas. Pasibaigus šiai projektų savaitei, prasidėjo naujas studijų mėnuo, taip pat ir paskaitos. Paskaitos prasideda įvairiu laiku:: kartais 7,30 val., kartais 9,30, o kartais ir 12 valandą. Čia studentai nėra suskirstyti į grupes, tiesiog turime atvykti į tas paskaitas, kurias pasirinkome patys. Galiu pasakyti, kad paskaitos nėra lengvos: dėstytojai gana greitai šneka, todėl kartais nespėji visko suprasti. Tačiau po truputį pripranti ir darosi lengviau. Pirmą mokslo savaitgalį buvo surengtas pirmo semestro vakarėlis. Linksminomės miesto centre, požeminėje pilyje, kuri vadinasi Moritzbastei. Prieš kelias savaites buvome atrakcionų parke Belantis. Pramogavome visą dieną, visiems labai patiko. Apskritai studentų vakarėliai vyksta kiekvieną savaitgalį. Vokietijoje žmonės labai draugiški ir paslaugūs. Net jei studentą matai pirmą kartą gyvenime, jis tiesiog praeidamas nusišypso ir pasako “Hallo”. Bendrabučio, kuriame aš gyvenu, rūsyje yra studentų klubas “C4″. Ten mes su Erasmus studentais dažnai susitinkame pažaisti domino, pasvaidyti strėlytes ar šiaip linksmai praleisti laiką. Studentų iš užsienio šalių čia labai daug. Pusę užsieniečių sudaro studentai iš Kinijos. Gaila, kad mažai studentų iš Lietuvos. Kiek žinau, HTWK Leipcige esu vienintelis studentas iš Lietuvos. Tačiau dvi Erasmus studentės iš Lietuvos studijuoja Leipcigo universitete. Trumpai apie Leipcigo miestą. Tai mokslo, kultūros ir muzikos miestas. Jame gyvena apie 500 000 žmonių, tarp jų apie 35 000 studentų.

Šis miestas labai gražus, gausu muziejų, tarp jų ir Johano Sebastiano Bacho. Mieste stovi didžiulis operos teatras, taip pat garsioji Thomaskirche, prie kurios pastatytas Johano Sebastiano Bacho paminklas, ir Nikolaikirche bažnyčios. Leipcige yra turi senoji ir naujoji rotušės bei daugybę kitų įspūdingų pastatų bei skulptūrų.“

Laukite tęsinio…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)