„AS mini“: „ASRock Z87E-ITX“ pagrindinė plokštė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2013-11-20 08:34
Du kvaili klausimai. 1) Kokio velnio minipc plokštei optinė laikmena su draiveriais ar dar kuo? 2) kodėl i5 testuojama tik su 4 GB ramo?
Simplicity 2013-11-20 09:09
4GB RAM pakankam per akis ir procesoriaus darbui tai jokio įtakos neturi. Niekas ten 16GB video nekonvertuoja, kad būtų poreikis visą RAM užkišt. Savo kompiuteryje turiu 8GB RAM, bet pastoviai naudojami 3-3,5GB. 4GB perlipu tik virtualias mašinas susijungęs. Na, o kalbant apie optinį įrenginį, tai ir jo gali kartais prisireikti. (Kad ir tom pačiom tvarkyklėm sumesti )
Talkatif 2013-11-20 09:44
Nematau jokios prasmės gadint plastiką ir energiją, kad prikept senstančios informacijos optinių laikmenų, kurių klausimas ar bent vienas procentas panaudojama. Daug gudriau vietoj to USB raktą pridėt. Jei tvarkyklių nenaudos, tai greičiau savo reikmėm raktą panaudos. Dėl i5, tai daug didesnė tikimybė, kad dažniau į šią motiną bus montuojami gerokai pigesni i3. O juokingiausia, kad minipc plokštę įmetė į arklinį korpusą. Bėda yra su minipc korpusų pasirinkimu.
Simplicity 2013-11-20 09:59
Ilgalaikiam duomenų saugojimui DVD diskas yra daug patikimiau už flash atmintinę ar kietąjį diską. Šiaip, čia labai individualus dalykas. Aš savo dėžėj esu įdėjęs DVD-slim įrenginį, nes kartais prisireikia kompaktą iškepti. Į visą šitą reikalą dar galima pažiūrėti ir kitu kampu. mini-ITX sistemos labai dažnai atsiduria svetainėse šalia televizoriaus ir pakeičia pigius DVD/Blu-ray grotuvus. Ir visiškai nesutinku su pasakymu, kad yra mažas mini-ITX korpusų pasirinkimas. Šiuos korpusus kepa praktiškai visos žinomesnės kompanijos, pilna pigių kiniškų alternatyvų. 1a savo asortimente turi 18 mini-ITX korpusų, o skyteche tokių yra net 31. Daug didesnė bėda yra tai, kad dažnai naudojami nestandartinių formatų maitinimo blokai, kurių taip paprastai ir pigiai negausi. Todėl, jei jau rinkčiau miniITX, tai tik į Cooler Master Elite 120/130 korpusą. Nors jis ganėtinai didelis, tačiau galima įgrūsti praktiškai bet kokį ATX maitinimo bloką.
Talkatif 2013-11-20 12:46
Tai kad DVD jau irgi beveik miręs. Blue neprigijęs. Dabar gi daugiausia video žiūrima tiesiai iš serverių ar P2P. O DVD funkcija yra užimti knygų vietą savo nugarėlėmis ir rinkti dulkes. Pasistatai ant tinklo vos ne bet kurį kinišką media grotuvą už 100USD ir tau groja vos ne bet ką iš interneto. Skytexe realiai matau du korpusus vertus minipc. Bet užtat yra pilna surinktų sistemų kažkokių Zotac. Žodžiu klausimas kas naudos tą Z87E-ITX. Normaliam žaidimų ar CAD kompui tikrai ne. Media grotuvui jau yra parengtos sistemos. Nori galingo - yra mac mini. Nori knistis susirinkdamas - yra raspberry pi ir panašūs. Nepagaunu idėjos šios Z87E-ITX.
Simplicity 2013-11-20 13:13
Varai neįsigilinęs Raspberry pi, Zotac ir panašūs nė iš tolo neprilygsta normaliam kompiuteriui. Iš mažylių arčiausiai kompiuterio yra Intel NUC ir Gigabyte BRIX. Be to, nereikia žiūrėti į viską taip siaurai. Jei tu viską siunties iš linkomanijos, tai dar nereiškia jog ir visas pasaulis taip gyvena. Airijoj vis dar gyvi žaidimų ir filmų nuomos punktai, pardavinėjami filmų ir serialų box-set'ai Duosiu tau keletą mini-ITX pavyzdžių. Imk i3/i5 CPU, 256GB SSD ir padorią 7850/660/7870 vaizdo plokštę— turėsi puikų žaidimų kompiuterį, o Steam Big Picture didelio televizoriaus ekrane atrodys pasakiškai. Dėk Celeron/Pentium CPU, SSD diską ir turėsi tylų medijos centrą su pasyviu aušinimu, galėsi leisti filmus iš interneto ar išsinuomotų diskų, naršyti internete ar bendrauti Skype'u. Yra dar ir tokių, kurie renkasi mini-ITX žaidimų kompiuteriui, nes vis dar lankosi lan parčiuose. Viskam yra pritaikymas, tačiau mini-ITX yra premium segmentas, todėl nereikia stebėtis, kad pasirinkimas yra mažesnis. Tu nesupranti mini-ITX pritaikymo, tačiau yra begalės suprantančių, pasiryžusių už mažą dėžę sumokėti didesnę kainą
Talkatif 2013-11-20 13:39
Oho kokie mes supratingi Prie ko čia tą linkomanija išsilupai? Netflix, GlavTV, Kartina TV tokie negirdėti? Greit ir Telekomas bandys į ten žengti. Premium ... Tai imi MAC mini ir nesuki sau galvos. Klausimas ar identišką jam geležį daug pigiau pats susirinksi. Premium segmentas kuris minipc pats susirenka... Pezalai. O iš to rinkti media grotuvą ar skype telefoną, tai išvis kompiuterinio raštingumo stoka.
BC00 2013-11-20 14:08
Šauniai pastebėta, kad kuo toliau, tuo labiau tarp žaidėjų (ir ne tik) populiarėja mITX formato sistemos: mobo+i3/i5 + atitinkama VGA + SSD ir gaunas poreikiams ultimate gaming sistema. O šiaip šita mažylė taps puikia platforma mITX korpusų testavimui
Simplicity 2013-11-20 16:48
Pezalai ar ne, bet tu tik parodai savo mąstymo ribotumą. Pasaulis nesisuka aplink tave, tad mažiau pūskis. Visi mes skirtingi ir turim savų poreikių, todėl vienos tiesos būti ir negali. Man nereiki phableto, bet aš nešaukiu jog Samsung Note ar Sony Xperia Z Ultra yra kažkokia nesąmonė. Žaidimai ant Mac mini? Šachmatai? Pasjansas? Sims 3? O jei aš noriu žaisti tokius žaidimus kaip NBA 2k14, Bioshock ar Kerbal Space Program? p.s. Žaidimų kompiuterį į mini-ITX dėžę galima sukišti už 2000 litų.
Talkatif 2013-11-22 12:47
Tai taip, aš kvailas bukas trumparegis Vietoj to, kad kaip tikras subrendėlis ieškai pas kitus jų asmeninių savybių, geriau papasakok ką už 2k lietuviškų surinktum.