Neįtikėtinas Mac kompiuterių populiarumas: jiems nebegalioja jokie ekonomikos dėsniai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2014-04-04 21:07
Jabloko. Yra tokia rusijos partija. lol.
SmOgER 2014-04-06 03:17
Manau priežastis paprasta, žmonės pradeda suprasti, kad kiek sumoka tiek ir gauna. Kai pradedi ieškoti alternatyvų, tarkim MacBook Air. Tai yra, ultrabuko kuris būtų ne silpnesnis, ne sunkesnis, turėtų ne prastesnį korpusą ir jo baterija laikytu bent tiek pat ilgai, pradedi suprasti, kad arba alternatyvų nėra, arba jos dar brangesnės nei Apple produktai. Sunku rasti dar vieną masinės produkcijos gamintoją kuris tiek dėmesio suteiktų detalėms iš kurių galū gale ir susideda geras produktas. "Bang & Olufsen paprastiems mirtingiesiems" - esmė, kad niekas tokių dalykų nelygina su Acer produkcija.
Kilgoras Trautas 2014-04-06 13:07
Taip tikrai butu galima pasakyti apie IBM(rip), bet tikrai ne apie Apple. Kas ardė Apple gaminius manau tikrai pastebėjo sakyčiau diletantinį inžinierių darbą. Taip, komponentus sudeda kokybiškus, bet įrenginio inžinieriniai sprendimai žemo lygio. Palyginus su Sony ar IBM sprendimais, kaip iš kinijos garažų, - viskas ant klijų ir skočo.
Paprastas_zmogus 2014-04-06 14:12
Keista, nes žiūrint į vidurius ( http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+ ... down/18696 ) tavo žodžiai visiškai prasilenkia su realybe... Bet gal čia tik man taip, nes turiu... akis...
SmOgER 2014-04-06 14:25
Kuris Apple produktas traška/girgžda rankose ar išsitaško kai numeti ant žemės? Ar kurį laikant rankose jausmas lyg žaislą laikytum? Galiu išvardint realiai bet kokio gamintojo bent kelis modelius, bet Apple ko gero nei vienas gaminys neatitiktų šių kriterijų. IBM gal ir kokybiški buvo, bet neišsiskyrė nei dizainu, nei labai inovatyviais sprendimais aka kam ekrano riemėliui naudoti aliuminį jei galima tą rėmelį padaryti atsparų pastorinant plastiką. O kas liečia Sony, jei žiūrėtume vien į kokybę, gal ir galima premium modelius sulyginti su MacBook'ais, nors aš ir abejoju ar Sony turi unibody laptopų, bet tebūnie. Tačiau kaip jau minėjau, arba kaina bus dar didesnė nei Apple (kadangi jų pagaminama žymiai mažiau nei MacBook'ų), arba jis nusileidžia ekrano kokybe ar baterijos talpa, svoriu ar dar kuo nors.
SmOgER 2014-04-06 15:01
Papildant, va sakyčiau sulyginami Apple ir Sony laptopai: http://www.ideal.lt/kainos/macbookair http://www.sonykompiuteriai.lt/sony-vaio-vpc-vpc-z21-2 Net jei imsim patį brangiausią MBA su 512GB SSD, kas kainos atžvligiu turėtų būti daugiau nei pakankama, kad atsverti didesnį jungčių kiekį Sony laptope, vistiek Apple - 6529.00; Sony - 8999 Lt. Nesakau kad šitas Sony prastesnis už Apple, be jei rastume tokio tipo jų ultrabuką už 6500lt, jis jau būtų praktiškai nesulyginamas su Apple. O kainos skirtumo priežastis kaip minėjau paprasta: Apple jau seniai užpatentavo aliuminio unibody korpuso gaminimo technologiją ir naudoja ją masiškai, o Sony turi kruštis su kiekvienu labai ribotos gamybos apimties premium klasės laptopu atskirai. Jeigu Apple užsiimtų gaminti plastmasiukus kaip tai daro kiti gamintojai, net neabejoju, kad jų kokybiškų produktų pagaminimo kaštai kiltų taip pat.
FtBall 2014-04-06 22:46
Tas sony tai pernai metų modelis, per daug smarkiai atsilieka nuo MBA.
SmOgER 2014-04-06 23:21
Nesigilinau per daug į jį... Bet tai tik reiškia, kad naujas modelis kainuos dar daugiau. Todėl trumpai tariant, pigesnių lygiaverčių MBA alternatyvų paprasčiausiai nėra. Aš jau net nekalbu apie milžiniškus MBA ir ultrabukų vertės kritimo skirtumus ir apie jų paklausą.
Simplicity 2014-04-06 23:33
Norinčiam Apple— alternatyvų nėra, o norinčiam kompiuterio— pasirinkimas milžiniškas.
SmOgER 2014-04-07 07:47
Jeigu nerūpi surinkimo kokybė, vertės kritimas, ilgaamžiškumas, baterijos talpa, tada gal ir taip. Bet reikia pirmiausia suvokti, kad šiuo atveju kažką aukoji vardan mažesnės kainos. Aišku kas liečia stacionarius PC, čia jau kiek kita šneka, kur Mac'ai turi akivaizdžių trūkumų lyginant su tuo ką gali gauti už jų kainą. Vėlgi moki už kokybę, ir tiesioginių klasės alternatyvų nelabai rastum, tik klausimas ar tos kokybės daug reikia kai PC stovi neliečiamas po stalu, o vidiniai komponentai naudojami kitų gamintojų ir yra laisvai prieinami.
elcucuy 2014-04-07 09:49
Blogas palyginimas. Tą SONY reikia ne su Air lyginti, tai kažkas tarpinio tarp Air ir Pro. SONY Vaio serija Japonijoj gaminama ir surenkama - nepalyginsi surinkimo kainos su Appple kinietiška. Air procesorius kastruotas gerokai labiau nei Vaio (turint omeny, kad Vaio net senesnis). Vaio ekranas geresnis - daugiau pikselių ir spalvų atvaizdavimo diapazonas geresnis (vienas geriausių rinkoj). Tu imi Apple produktą ir ieškai atitikmenio - lygiai tokio pat nėra - pas vienus geresne viena savybe, bet prastesne kita (geresnis ekranas ar procesorius - tuo pačiu prastesnis baterijos laikas). Šiuo metu apie windowsus susiformavus neigiama nuomone kas tikrai įtakoja kitu kompų apart Apple pardavimus - jei tas Vaio būtų su OSX, tikrai jo pardavimai kitokie būtų - tikrai yra vartotojų, kurie norėtų tokios kombinacijos - man asmeniškai juodas aštrus dizainas labiau prie širdies.
Simplicity 2014-04-07 09:59
Surinkimo kokybė visų vienoda. Kiek perėjo kompiuterių per rankas, dar nebuvo nė vieno su persuktais ar išmaišytais varžtais, nepajungtom pynėm ar sulaužytom jungtim (kalbu apie gamyklinį darbo broką). Galima kalbėti tik apie korpuso dalių kokybę, nes „viduriai“ visų gamintojų daugmaž vienodi, kepti FOXCONN gamyklose. Visa tai, ką tu išvardijai, yra labai subjektyvu. Pigesnis kompiuteris (jei nenusipiginama iki AMD ar ATOM/CELERON procesoriaus) darbo kokybės neįtakoja. Windows OS ant MacBook'ų sukasi lygiai taip pat, kaip ant analogiškų parametrų Fujitsu Siemens kompiuterių.
Paprastas_zmogus 2014-04-07 19:10
Wrong. Procesorius ir kiti parametrai tikrai nėra vieninteliai faktoriai. Yra dar ekranas, klaviatūra, tačpadas, korpuso medžiagų kokybė, korpuso tvirtumas, baterijos darbo laikas. Viskas įtakoja darbo našumą, komfortą ir galų gale malonumą naudotis.
Simplicity 2014-04-07 19:48
Paprastas_žmogau, bėk tu savo obuoliui pasimelst, ok? Teko dirbti gamybinėje įmonėje inžinieriumi? Jei ne, tai ne tau man aiškinti kas yra surinkimas ir jo kokybė. atrodysi.
Vytax 2014-04-07 21:26
Apple sėkmė susideda iš trijų dalykų: labai stipraus marketingo, stiprios dizaino linijos ir pakankamai geros kokybės. O visi kiti gamintojai nuėjo tik tai kainos mažinimo keliu. O kai mažinama kaina nebelieka pinigų geresniam marketingui ar dizainui, nebelieka pinigų inovacijoms ir išskirtinių produktų savybių paieškai. Taigi Apple liko laimėtoja tiesiog nekariaudama. Kai tuo tarpu visi kiti gamintojai įsivėlę į nuolatinį kainos mažinimo karą susinaikino vienas kitą.
Paprastas_zmogus 2014-04-07 21:59
Mažiau iš oro imsi kitus įžeidinėti su savo etiketėm, mažiau atrodysi kaip nebrendyla mokyklinukas.
Simplicity 2014-04-08 00:38
. Vieną kompiuterį tu pirksi iš ASUS, o kitą imsi pigų iš DELL, nes tas pasiūlys ne tik gerus parametrus, bet ir duos 36 mėn. garantiją. Lygiai tas pats ir su išmaniaisiais įrenginiais— Sony, SAMSUNG, HTC, MOTOROLA, HUAWEI, LG, o viduj tas pats Android. Tiek Windows, tiek Android atveju, vartotojas mažiau lojalus prekės ženklui, nes rinkoje pilna žaidėjų, kurie už tą pačią kainą gali pasiūlyti tą pačią OS ir truputį didesnius skaičiukus (pvz., daugiau branduolių, daugiau MB, diaugiau Hz). Jei atrištum iOS ir OSX nuo Apple įrangos, tai Apple rodikliai iškart smigtų žemyn. To Apple tikrai sau neleis, nes tik durnas gali nusukti sprandą žąsiai, kuri jam deda auksinius kiaušinius. Kitais žodžiais: „Norinčiam Apple, nėra jokių alternatyvų, o ieškančiam kompiuterio/telefono— pasirinkimas milžiniškas“.
Simplicity 2014-04-08 01:17
Paprastas_zmogau, tu esi idėjinis, nes man (ir ne tik man) bandai primest savo subjektyvią nuomonę Eilinį sykį prie žodžių prisikabinai kaip avinas prie naujų vartų. , tad nereikia savo poreikių ir nuomonės prakišinėti kaip vienintelės tiesos. Įsikalk į savo paprastą galvą, kad vienos tiesos nėra ir nebus, o tavo poreikiai kitiems yra lygiai tiek pat neaktualūs, kiek yra neautoritetinga tavo nuomonė.
SmOgER 2014-04-08 02:10
Iš dalies gal ir taip, bet vėlgi žmonės renkasi Apple ne šiaip sau. Jei pre-installed windows nebūtina, o reikia atsparaus laptopo su gera baterija, nu tai ką jiems daugiau pirkt jei ne Apple?
Kadras 2014-04-08 08:04
Pala pala paprastas zmogui, ar ne tu mane debilu vadinai, kad naudoju ekrana iskart dviem dalykam ir as sakiau gerai kad samsung turi toki multitaskinga, nes gali ekrana i 2 dalis padalinti? Nors karta prisimink ka pats rasai?