TOP 10: geriausi nešiojami kompiuteriai 2015 metų rudeniui (pagal PCMag)  (0)

Mobilumą užtikrinančių daugiafunkcinių įrenginių rinka – viena iš sparčiausiai besikeičiančių šiuo metu. Prie šios klasės elektroninių pagalbininkų taip pat galime priskirti nešiojamus kompiuterius. Būtent jie per pastaruosius keletą metų keitėsi bene labiausiai, todėl šiuo metu pasaulinėje rinkoje galima įsigyti tiek ypatingai didelių ir sunkių, tiek visiškai mažų ir lengvų, tiek labai galingų ar tiesiog bazinėms užduotims atlikti tinkamų nešiojamų kompiuterių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-24 TOP 10: geriausi nešiojami kompiuteriai 2015 metų rudeniui (pagal PCMag)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, nešiojamo kompiuterio sąvokos supratimą gerokai pakoregavo daugiafunkcinių įrenginių rinkoje bandantys įsitvirtini planšetiniai kompiuteriai bei visiškai pradedantys dominuoti lietimui jautrūs ekranai. Dėl šių priežasčių parduotuvių lentynose greta įprastinių nešiojamu kompiuterių rasime ir visą galybę įvairių gamintojų siūlomų hibridinių nešiojamų kompiuterių sprendimų. Būtent todėl dabartinė nešiojamų kompiuterių rinka yra labai dinamiška ne tik šių daugiafunkcinių įrenginių techninėmis ypatybėmis, darbo režimų galimybėmis, bet ir kaina. Akivaizdu, kad visas nešiojamų kompiuterių subtilybes ir niuansus galima išmanyti tik nuolatos besidomint kompiuterinės technikos rinkos naujienomis. Kadangi įprastam pirkėjui, kuris nešiojamą kompiuterį yra linkęs atnaujinti kas tris ar keturis metus viso to žinoti tikrai nėra reikalo, tampa savaime suprantama, kad jam išsirinkti tinkamą ir jo poreikius atitinkantį naują šios klasės daugiafunkcinį įrenginį bus tikrai ne itin lengva. Atsižvelgus į tai tampa aišku, kad potencialiems pirkėjams pasiūlyti šiuo metu bene geriausiai rinkoje vertinamų nešiojamų kompiuterių dešimtuką yra tikrai racionalu. Būtent tokį sąrašą 2015 metų rudeniui paruošė PCMag.com žurnalistai. Čia svarbu pabrėžti tik tai, kad šis sąrašas buvo sudarytas remiantis asmenine žurnalistų patirtimi bei nuomone, tačiau jį sudarant buvo stengiamasi bent po keletą pasirinkimų pasiūlyti tiek verslo segmentui, tiek kompiuterinių žaidimų mėgėjams, tiek vidutinių poreikių nešiojamų kompiuterių naudotojams.

Asus Chromebook Flip (C100PA-DB02)

Nešiojamas kompiuteris „Asus Chromebook Flip“ ypač vertinamas dėl savo dizaino, kuris, atrodytų, yra pasisavinęs visus įmanomus kitų nešiojamų kompiuterių dizaino teigiamus aspektus bei nuo šiol apjungia juos viename produkte. Be to, „Asus Chromebook Flip“ taip pat gali būti naudojamas kaip planšetinis kompiuteris, o kas svarbiausia užsienio apžvalgininkus stebina ne tik savo plonu korpusu, sparta bei gerai laikančia baterija, bet ir ypatingai konkurencinga 300 JAV dolerių neviršijančia kaina. Tačiau svarbu pabrėžti, kad „Asus Chromebook Flip“ yra parduodamas su „Chrome OS“ operacine sistema, todėl dažniausiai bus tinkamas tik bazinius poreikius turintiems vartotojams, kurie neturi poreikio naudoti specifinės su šia platforma nesuderinamos programinės įrangos. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Lenovo ThinkPad T450s

Kaina Lietuvoje apie 1230€-2600€: 1a.lt, Fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Verslo segmento atstovams vienas iš puikiausių šio rudens pasirinkimų – „Lenovo ThinkPad T450s“ nešiojamas kompiuteris. Bene pagrindinis šio nešiojamo kompiuterio privalumas, jį lyginant su konkurentų gaminiais, yra 1430 JAV dolerių kaina. Nors „Lenovo ThinkPad T450s“ kitiems verslo klasės nešiojamiems kompiuteriais nusileidžia baterijos darbo galimybėmis, užsienių apžvalgininkų ypatingai teigiamai yra vertinamas dėl integruotų jungčių skaičiaus bei jų įvairaus tipo, „hot-swappable“ tipo baterijos galimybių bei kitų darbą palengvinančių funkcijų, kuriomis, deja, tikrai negali pasižymėti konkurentų gaminiai. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Alienware 15 (2015)

Kaina Lietuvoje apie 1550€-2500€: 1a.lt, Fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Planuojantiems atsinaujinti kompiuterinių žaidimų mėgėjams neabejotinai reikėtų žvilgtelti į „Alienware 15“ nešiojamą kompiuterį. „Alienware 15“ pasižymi ne tik nepriekaištingu dizainu ar lengvai perkonfigūruojamu klaviatūros apšvietimu bei makro komandomis, tačiau taip pat maloniai stebina ypač ilgai laikančia baterija bei labai gera integruotų garsiakalbių garso kokybe. Be to, šis žaidimams skirtas nešiojamas kompiuteris pasižymi geru našumu. Vis dėlto jo galimybes galima dar labiau praplėsti įsigijus papildomą per USB jungtį prie „Alienware 15“ prijungiamą aksesuarą „Graphics Amplifier“, kuris leidžia prie kompiuterio prijungti kur kas didesniu našumu pasižyminčias išorines vaizdo plokštes. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

13″ Apple MacBook Pro (2015) su Retina ekranu

Kaina Lietuvoje apie 1330€-2050€: 1a.lt, Fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Yra teigiančių, kad šiais metais pristatyto 13 colių „MacBook Pro“ atnaujinimai, kurie susiję su penktosios kartos „Intel Core i5“ centriniu procesoriumi bei „Force Touch“ technologijos integravimui lietimui jautriame paviršiuje nėra niekuo ypatingi. Vis dėlto šį nešiojamą „ultrabook“ tipo kompiuterį vis tiek verta paminėti geriausiųjų dešimtuke, tiek dėl ypač kokybiško 2560 x 1600 taškų „Retina“ technologijos ekrano, tiek dėl 11 valandų laikančios baterijos, tiek dėl nepriekaištingo dizaino, kuris net ir šiuo metu yra tarsi siekiamybė ir pavyzdys kitiems kompiuterinės technikos gamintojams. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Dell Latitude 13 7000 Series 2-in-1 (7350)

Kaina Lietuvoje apie 730€-1850€: Fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Vis dažniau perkant nešiojamą kompiuterį yra galvojama, kad jis retsykiais galės pasitarnauti ir kaip planšetinis kompiuteris. Bene geriausiai šiuo dvigubu funkcionalumu šiuo metu leidžia mėgautis „Dell Latitude 13 7000 Series 2-in-1“ hibridinis nešiojamas kompiuteris, kadangi jo ekranas gali būti visiškai atskirtas tuo klaviatūros. Šį savybė leidžia garantuoti, kad planšetinis kompiuteris bus ne tik plonas, bet ir lengvas, o esant poreikiui prie jo visuomet bus galima prijungti klaviatūrą, kuri „Dell Latitude 13 7000 Series 2-in-1“ leis naudoti jau kaip įprastą standartinių galimybių nešiojamą kompiuterį. Būtent tokia ypatybė leidžia garantuoti ne tik gerą įrenginio mobilumą, bet ir funkcionalumo įvairumą. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Dell Latitude 14 7000 Series (E7450)

Kaina Lietuvoje apie 900€-2000€: 1a.lt, Fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Prabanga pasižymintis ir verslui nemažiau nei 13 colių „MacBook Pro“ yra pritaikytas ir „Dell Latitude 14 7000 Series“ nešiojamas kompiuteris. Jis taip pat yra aprūpintas penktosios kartos „Intel Core i5“ centriniu procesoriumi, turi aukštosios 1080p raiškos ekraną bei pasižymi ilgiau nei 10 valandų laikančia baterija. Vis dėlto esminis šio aukštosios klasės „Dell“ nešiojamo kompiuterio išskirtinumas – MIL-STD 810G standarto reikalavimų atitikimas. Būtent šis turimas sertifikatas patvirtina, kad „Dell Latitude 14 7000 Series“ serijos nešiojami kompiuteriai yra pritaikyti ir tinkami dirbti esant itin neįprastoms bei ekstremalioms darbo sąlygomis. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

HP Stream 13 (13-c020nr)

Kaina Lietuvoje apie 300€: Fortakas.lt

13,3 colių įstrižainės ekraną turintis „HP Stream 13“ yra vienas pigiausių „Windows“ nešiojamų kompiuterių. Už 230 JAV dolerių „HP Stream 13“ pirkėjui gali pasiūlyti ne tik oficialią „Windows 8.1“ operacinės sistemos licenciją, bet ir puikų dizainą bei geras mobilumo savybes, o kas svarbiausia ilgą baterijos tarnavimo laiką. Užsienio apžvalgininkai taip pat teigia, kad šioje kainų kategorija „HP Stream 13“ nešiojamas kompiuteris taip pat turi santykinai didelį spartos pranašumą prieš konkurentus, o prie to, žinoma, pastebimai prisideda integruotas SSD tipo diskas. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Lenovo ThinkPad Yoga 12

Kaina Lietuvoje apie 1250€-2050€: 1a.lt, Fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Mėgstantiems „Lenovo“ kokybę ir norintiems įsigyti hibridinį nešiojamą kompiuterį už patrauklią kainą pravartu rekomenduoti „ThinkPad Yoga 12“. Būtent šis „Lenovo“ hibridinis nešiojamas kompiuteris už konkurencingą kainą gali pasiūlyti ne tik įvairius darbo režimus, tačiau taip pat konkurentų kompiuterinės technikos gaminius lenkia didesniu našumu („Intel Core i5-5300U“, 8 GB operatyvios RAM atminties, 180 GB talpos SSD), todėl labai dažnai užsienio apžvalgininkų yra įvardijamas kaip vienas geriausių hibridinių nešiojamų kompiuterių pritaikytų verslo segmentui. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

MSI GT72 Dominator Pro G-1438

Nešiojamas žaidimų kompiuteris „MSI GT72 Dominator Pro G-1438“ kartais yra nuvertinamas dėl neva per mažos 1080p raiškos ekrano, tačiau daugumos apžvalgininkų yra nuolatos giriamas dėl ypač gero našumo. Aukštosios klasės nešiojamiems kompiuteriams prilygstantį našumą „MSI GT72 Dominator Pro G-1438“ geba pasiekti dėl integruoto penktosios kartos „Intel Core i7“ centrinio procesoriaus bei ypač pažangios „Nvidia GeForce GTX 980M“ vaizdo plokštės su „G-Sync“ technologija. Be to, šis nešiojamas žaidimų kompiuteris yra aprūpintas ne tik USB 3.0, bet ir USB 3.1 standarto jungtimis. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Apple MacBook (2015)

Kaina Lietuvoje apie 1420€-1800€: 1a.lt, Fortakas.lt, skytech.lt, varle.lt

Vertinantiems mobilumą tiesiog privaloma susipažinti su naujosios kartos 12 colių „Apple MacBook“ nešiojamu kompiuteriu. Tai yra pats ploniausias ir lengviausias „Mac“ serijos nešiojamas kompiuteris kurį kada nors pavyko sukurti „Apple“ korporacijai. Šis naujos kartos „Apple MacBook“ sveria mažiau nei kilogramą, o iš kitų nešiojamų kompiuterių išsiskiria net 14 valandų laikančia baterija, geromis integruotomis garso kolonėlėmis bei kokybišku „Retina“ technologijos ekranu. Be to, šis ypač mobilus „Apple“ kompiuteris turi tik USB C tipo jungtį, tačiau vieniems apžvalgininkams tai yra suprantama kaip trūkumas, o kitiems kaip privalumas. Tačiau akivaizdus faktas yra tai, kad būtent visų kitų jungčių atsisakymas ir buvo vienas iš pagrindinių faktorių, kuris leido sukurti tokį ploną nešiojamą kompiuterį. Skaityti visą apžvalgą (anglų kalba)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(18)
(15)

Komentarai (0)