„OCZ RevoDrive“ hibridinis diskas - SSD ir HDD privalumai viename įrenginyje  (1)

SSD diskų gamyba užsiimanti kompanija OCZ oficialiai pristatė hibridinį diską „RevoDrive Hybrid“, kuris pasižymi geriausiomis SSD ir HDD diskų savybėmis. Iš SSD technologijos „pasiskolinama“ neprilygstamai didelė sparta, tuo tarpu HDD diskai užtikrina pakankamą erdvę duomenims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hibridinių diskų idėja tapo įgyvendinama komerciniu požiūriu, kai „Intel“ pristatė pagrindinių plokščių mikroschemų rinkinį Z68. Z68 turinčios pagrindinės plokštės gali vienu metu valdyti SSD (angl. Solid State Drive) ir HDD diskus, suderindamos jų veikimą taip, kad SSD naudojamas kaip spartus buferis, subalansuojantis tradiciniam kietajam diskui (HDD) tenkančią apkrovą. Tiesa, „Intel“ idėja rėmėsi tuo, jog Z68 turėtų būti naudojamas su palyginti mažos talpos SSD disku. Tuo tarpu OCZ pasuko kiek kitokio sprendimo linkme – „Revo Hybrid“ įrenginyje nešiojamiems kompiuteriams pritaikytas standartinis kietasis diskas sujungtas su itin sparčiu pačios kompanijos gaminamu SSD disku „Revo Drive 3 X2“.

Taip sujungus šiuos įrenginius, gamintojas siekia išgauti kuo didesnę duomenų perdavimo spartą ir kuo mažesnę kreipties trukmę (angl. access time). Duomenų buferizavimo procesus valdo speciali programinė įranga „Dataplex“, kurią sukūrė kompanija NVELO. Remiantis gamintojo pateikiama informacija, „Dataplex“ su šia užduotimi susitvarko geriau, nei „Intel Smart Response“ technologija, numatyta Z68 šeimos pagrindinėse plokštėse.

OCZ savo naująjį produktą pristatė kompiuterių technikai skirtoje parodoje „Computex“ jos metu buvo galima įsitikinti „Intel Smart Response“ ir „Dataplex“ technologijų našumo skirtumu. Pavyzdžiui, sistema su Z68 lustų rinkiniu, valdanti 500 GB talpos 7200 rpm spartos kietąjį diską (HDD) ir tiksliai nenurodytos markės OCZ SSD diską, testuojant su „PCMark Vantage HDD Suite“, pasiekdavo 25195 taškų įvertinimą. „Dataplex“ sistema šį rezultatą pralenkė daugiau kaip 11 %, tame pačiame teste surinkdama 28071 taškus. Jei tokio lygio našumo padidėjimas įmanomas vien pritaikant geresnius programinės įrangos sprendimus, galima tikėtis, jog visi OCZ gaminami SSD įrenginiai ateityje naudos „Dataplex“ technologiją. Be to, tokį hibridinį diską įsigiję vartotojai juo naudotis galėtų iš esmės bet kokiame kompiuteryje, nebūtinai turinčiame Z68 šeimos pagrindinę plokštę.

Įrašant ir skaitant 32 kB apimties ir didesnius failus, „RevoDrive Hybrid“ duomenų perdavimo sparta pasiekia daugiau kaip 1000 MB/s, o didžiausias įvesties ir išvesties operacijų skaičius per sekundę (IOPS) siekia 30000.

NVELO teigia, jog jos sukurta programinė įranga veikia su bet kokiu HDD ir SSD deriniu, nesvarbu, ar sistemoje naudojami AMD ar „Intel“ lustų rinkiniai ar mikroprocesoriai. Šiuo metu palaikoma tik „Windows 7“ operacinė sistema. Tiesa, OCZ teigia artimiausiu metu neketinanti pradėti didesnės apimties hibridinių diskų gamybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(2)

Komentarai (1)