AMD pristato naujus E ir C serijų procesorius  (0)

Vartotojams vis dar laukiant naujųjų FX serijos procesorių, kompanija AMD atnaujina likusias savo serijas, įskaitant A, E ir C. Šį kartą kompanija pranešė apie tris naujus gaminius, kurie įsitaisė jau minėtose E ir C serijose bei sudaro "Brazos" platformos dalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AMD pasiūlyme – du nauji E serijos procesoriai. Tai naujasis sparčiausias E serijos lustas E-450, kuris turi du branduolius, besidarbuojančius 1.65 GHz taktiniu dažniu, turi integruotą "Radeon HD 6320" grafinį branduolį ir palaiko DDR3-1333MHz darbinę atmintį. Šis gaminys pakeičia dabartinį E-350, kurio dažnis buvo nežymiai žemesnis - 1.6 GHz ir kuris palaikė lėtesnę DDR3-1066 atmintinę. 80 grafikos branduolių turinčio "Radeon HD 6320" darbinis dažnis "ūgtelėjo" taip pat nežymiai, nuo 492 MHz iki 508 MHz. Iš pirmo žvilgsnio techniniai parametrai įspūdžio nedaro, tačiau AMD šiose naujovėse įdiegė technologiją "Turbo Core". Jei procesoriaus kaitimas neviršija ribinio leistino, E-450 GPU branduolių dažnis gali būti automatiškai pakeliamas iki 600 MHz. Preliminariais duomenimis, žaidžiant kompiuterinius žaidimus, tai gali suteikti 22% didesnį našumą, lyginant su E-350. Atsižvelgiant į spartesnę palaikomą operatyviąją atmintį, realus našumo prieaugis gali būti dar didesnis (AMD duomenimis - našumas didesnis iki 36%). Kitas E atstovas yra E-300, kuris, žinoma, yra šiek tiek lėtesnis. Jis taipogi turi du branduolius, tačiau jie šiame APU procesoriuje branduolys tedirba 1.3 GHz dažniu. Integruotas vaizdo branduolys taip pat yra lėtesnis, nei E-450 - procesoriuje naudojamas "Radeon HD 6310" vaizdo posistemis, veikiantis 488 MHz dažniu. E-300 skirtas pakeisti dabartinį vieno branduolio E-240. Natūralu, jog našumas, lyginant su pirmtaku, turėtų padidėti vien dėl didesnio branduolių skaičiaus.

AMD C-60 yra paskutinis iš naujųjų gaminių, ir jis, lyginant su kitais dviem, yra pats lėčiausias. C-60 taip pat turi du branduolius, tačiau šiame APU procesoriuje jie dirbta "kukliu" nominaliu 1.0 GHz dažniu. Tačiau jiems persijungus į "Turbo" režimą, darbinį dažnį procesorius gali automatiškai pakelti iki 1.33 GHz. Integruotas grafinis branduolys - "Radeon HD 6290" - taip pat gali naudoti "Turbo" režimą. Kita naudinga savybė yra tai, jog C-60 suvartoja tik 9W galią.

Bet kuriuo atveju, naujuosius E-450, E-300 ir C-60 APU procesorius AMD kol kas pateikė tik savo partneriams, nors pažadėjo, kad jie netrukus pasieks ir mažmenininkus. Visgi jų kaina iki šiol nėra žinoma, tačiau aukšta ji neturėtų būti, ypač E-300 ir C-60 atveju.

Lietuvoje AMD mikroprocesorių asortimentą ir kainas sekti galima naudojantis šiomis nuorodomis:

AMD mikroprocesoriai

Fortakas.lt
Skytech.lt
Kompiuteriai.lt


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: