Monstrinis telefonas. Karinio tvirtumo, beprotiškos kameros, baterija ir galimybės, kurių seniai norėjote (Video, Foto, „FOSSiBOT F102“ apžvalga)  (5)

„FOSSiBOT F102“ - milžiniška baterija, karinio tvirtumo, įspūdingas LED žibintuvėlis, nuostabios kameros - ypač naktinio fiksavimo galimybės - puikus veikimas ir t.t. Išbandžiau naujausią išmanųjį telefoną ir tikrai yra ką apie jį papasakoti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-09 Monstrinis telefonas. Karinio tvirtumo, beprotiškos kameros, baterija ir galimybės, kurių seniai norėjote (Video, Foto, „FOSSiBOT F102“ apžvalga)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

   
Rekordinė kaina!

„FOSSiBOT F102“

(12+256GB, 108MP, Android 13 ir kt.)

225,99€ -36€ 225,99€

189,99€

Imu!

iš Europos

Kuponas: 34GmWMW2

Galioja iki 2023-10-31

2 metų garantija

nemokamai pristatys į Lietuvą per 6-8 d.d.

Visus mokesčius sutvarko GeekMaxi

„FOSSiBOT F102“

Privalumai: 

  • žaibiškas pristatymas į Lietuvą, vos kelios darbo dienos;
  • tvarkinga pakuotė, viskas savo vietose;
  • nepriekaištinga pagaminimo kokybė ir tvirtumo rodikliai: polikarbonatas, TPU, metalas ir metaliniai varžtai; IP68/IP69K ir MIL-STD-810G standartai;
  • monstrinė 16500mAh baterija, 33W įkrovimas, reversinis įkrovimas (5V/1.5A). Naršyti internete bent 40 val., skambučiai 75 val. ir t.t. Pilnai įkraunama per mažiau kaip 4 val.;
  • rimtas LED žibintuvėlis: 3W, 300 LED šviestukų ir 495 liumenų ryškumas. 5 švietimo režimai, valdoma su APP ir ant korpuso esančiu mygtuku. Puikiai šviečia ir toli;
  • ant korpuso yra programuojamas greitųjų komandų mygtukas - galima aktyvuoti tris skirtingas komandas;
  • Mediatek Helio G99 (4nm) CPU ir GPU - ARM G57 MC2 Manhattan 3.0: >36fps. Virš 451 000 taškų (Antutu 10 teste) ir tai yra vienas geriausių rodiklių tarp tokios techninės įrangos konkurentų;
  • 12GB (LPDDT4X) + 256GB (USF2.2), galima padidinti iki 20GB RAM (pridėti 8GB virtualios RAM atminties) ir įdėti 2TB TF kortelę;
  • Android 13 - originalūs, įvairios kalbos ir galybė naudingų funkcijų;
  • labai sklandus veikimas;
  • 6.58" FHD+ (1080*2408) IPS ekranas, 400cd/m² (min.), 450cd/m² (įprastas), iki 120Hz vaizdo atnaujinimo dažnis;
  • palaiko ir patogiai išimamą dviejų nanoSIM arba vienos nanoSIM ir atminties kortelės palaikymo dėklą;
  • visų LT mobiliųjų dažnių palaikymas; Bluetooth 5.2; WiFi 2.4/5GHz; NFC;
  • GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS navigacija;
  • dvigubi Stereo garsiakalbiai; yra naudingas ToolBag ir kt.;
  • priekyje 32MP (Sony IMX616) asmenukių kamera, filmuoja iki 1080P, 30fps.; nugarėlėje turime trijų kamerų modulį: 108MP (Samsung S5KHM2SP03), galima filmuoti nuo 480P iki 2K, 30fps.; 20MP naktinio fotografavimo (Sony IMX350), filmuoja iki 1080p, 30fps; 5MP macro (HI-556);
  • galima filmuoti ir fotografuoti po vandeniu; gausybė įvairių kamerų nustatymų;
  • pirštų atspaudų skaitytuvas ir Face ID - veikia greitai ir tiksliai.

Trūkumai:

  • sveria beveik pusę kilogramo, tad yra sunkokas;
  • 172,3 x 82,6 x 25,6 mm dydžio, tad jam reikia erdvesnės vietos. Įprastoje džinsinių kelnių kišenėje sunkiai telpa.

Svarbu: paspaudę ant bent kurios straipsnyje esančios nuotraukos - matysite pilną jos dydį, galėsite priartinti ir apžiūrėti detales.

„FOSSiBOT F102“ pristatymas, pakuotės turinys

Pradėkime nuo to, kad „FOSSiBOT“ yra Kinijoje įsikūrusi aukštųjų technologijų kompanija, kuri sėkmingai darbuojasi jau 8-erius metus.

Besidomintys portabiliomis energijos stotelėmis ir saulės panelėmis - tikrai esate girdėję apie šią kompaniją, kuri būtent nuo tokių produktų ir pradėjo. Tačiau kompanija auga ir plečiasi į kitas rinkas.

Taip atsirado tvirtosios planšetės ir tvirtieji išmanieji telefonai. Ir „FOSSiBOT F102“ yra pats naujausias jų produktas.

Šį išmanųjį telefoną mums atsiuntė internetinė parduotuvė Geekmaxi. Tradiciškai, nuostabiai greitas pristatymas į Lietuvą. Vos kelios darbo dienos ir jau įdėta siunta į artimiausią paštomatą.

Viskas supakuota labai kokybiškai, su burbuline plėvele, nors tokio tipo telefonas išgyventų ir šiurkščią kelionę :)

Simpatiškoje dėžutėje randu naudojimosi instrukciją anglų kalba, 33W įkroviklį, storą įkrovimo laidą, ir „FOSSiBOT F102“ išmanųjį telefoną.

„FOSSiBOT F102“ - monstrinė 16500mAh baterija ir 33W įkrovimas

Vienas didžiausių „FOSSiBOT F102“ išmaniojo telefono privalumų yra milžiniškos talpos ličio jonų baterija.

Kaip ir tai, kad turime originalų įkroviklį, palaikantį iki 33W greitąjį įkrovimą.

Turiu prisipažinti, kad teko gerokai pavargti, kad tą bateriją iškraučiau ir išsiaiškinčiau, kiek gi laiko užtrunka ją įkrauti.

Štai pavyzdys, visiems gerai žinomą Asphalt 9 žaidimą žaidžiant vieną valandą, prie maksimalių įmanomų nustatymų, ryškiai šviečiant ekranui, įjungtas WiFi - baterija neteko vos 5 %. Stulbinamas rezultatas. Galite lengvai paskaičiuoti, kiek reikės dirbti, norint iškrauti bateriją. Net 20 val.

Imam lengvesnę užduotį - naršymą internete: čia prireiks bent 40 val.

O mėgstantiems žiūrėti vaizdo įrašus - 1080P galėsite žiūrėti virš 45 val.

Pokalbiams - 75 val. (šiuo atveju tokią statistiką pateikia gamintojas - red.)

Pripažinkit, beprotiški skaičiai. Kaip ir įkrovimo rezultatai.

Su 33W įkrovikliu nuo 0 iki 100 % baterija įkraunama per nepilnas 4 val. Turint galvoje, kad čia turime 16500mAh bateriją - rezultatas puikus.

Dar vienas svarbus momentas, kad „FOSSiBOT F102“ palaiko atvirkštinį krovimą. Tai reiškia, kad prie jo galite prijungti kitą telefoną ar dar kokį įrenginį ir jį įkrauti. Tokiu atveju palaikomas 5V/1.5A įkrovimas.

Beje, atkreipkite dėmesį, kad „FOSSiBOT F102“ įkrovimo laido abu galai yra USB-C tipo. Tad yra patogu sujungti du telefonus.

Naujas dažnas kompiuteris taip pat turi tokią jungtį, tad „FOSSiBOT F102“ lengvai prie PC prijungsite. O jeigu jūsų PC ir neturi USB-C jungties, o standartinę USB, tai prie „FOSSiBOT F102“ galite prijungti kito telefono įkrovimo/duomenų perkėlimo laidą su USB ir tada prijungti prie PC. Išbandyta, veikia ir toks metodas.

„FOSSiBOT F102“ - aukščiausia pagaminimo kokybė, karinio tvirtumo

Kitas šio išmanaus telefono privalumas yra jo nepriekaištinga pagaminimo kokybė ir tvirtumo rodikliai.

  • polikarbonatas, TPU, metalas ir metaliniai varžtai;
  • nuostabus tvirtumas - IP68/IP69K ir MIL-STD-810G standartai;
  • didžiulis, raumeningas ir puikios kokybės. Telefonas ne kiekvienam, o pasirengusiems nuotykiams ir išbandymams.

Trumpai tariant, jis atsparus smūgiams, šalčiui, karščiui, galite netgi filmuoti po vandeniu ir t.t. Tikras išgyvenimo kompanionas.

Žinoma, kai toks tvirtas ir su milžiniška baterija - yra tam tikri dydžio faktoriai.

„FOSSiBOT F102“ sveria beveik pusę kilogramo ir yra tikrai didelis: 172,3 x 82,6 x 25,6 mm. Toks storuliukas jau sunkiai telpa į įprastą džinsinių kelnių kišenę.

Tokiam telefonui jau reikia erdvesnės vietos: plačias kišenes turinčių darbinių kelnių, striukės kišenės, kuprinės ar krepšio ir pan. Akivaizdu, jog šis telefonas - ne kiekvienai Instagramo žvaigždutei :)

Tačiau šis telefonas ir orientuotais visai kitai publikai ir užduočių atlikimui. Ką jis daro puikiai.

„FOSSiBOT F102“ - milžiniškas LED žibintuvėlis

Šis dalykėlis man irgi labai patinka.

Šalia įprastos blykstės, kurią, kaip ir dažnai kituose telefonuose, galima naudoti pasišvietimui, čia turime išties rimtą žibintuvėlį.

3W, 300 LED šviestukų ir 495 liumenų ryškumas. Rimti rodikliai ir galiu drąsiai sakyti, kad puikiai šviečia ir toli.

Štai šiame trumpame Video labai gerai parodo įvairias stiprybes, tarp jų ir LED žibintuvėlio švietimo galimybes:

Taigi, galite rinktis iš 3 švietimo intensyvumo režimų, plius dar yra SOS ir greito mirksėjimo režimai.

Viskas valdoma pačiame telefone atsidarius programėlę, arba tiesiog su ant korpuso šono esančiu mygtuku, kas yra greita ir patogu.

„FOSSiBOT F102“ - labai patogūs valdymo mygtukai

Išmanusis telefonas ant savo itin tvirto korpuso turi visus reikalingus valdymo mygtukus.

Jie gamintojo išbandyti šimtus tūkstančių kartų, kaip ir visas telefonas, tad „FOSSiBOT F102“ praėjo griežtus bandymus ir yra maksimaliai pritaikytas atlaikyti sunkiausias užduotis.

Telefono pusėje turime garso didinimo ir mažinimo bei įjungimo/išjungimo mygtukus. Pastarasis dar naudojamas ir kaip pirštų atspaudų skaitytuvas.

Kairėje pusėje yra kiek į korpusą įleistas, oranžinės spalvos, žibintuvėlio mygtukas. Su juo ir valdysite žibintuvėlį, jo švietimo režimus.

Aukščiau šio mygtuko jau kiek į išorę išsikišęs, šiurkštoko paviršiaus programuojamas mygtukas.

Čia yra labai šaunus dalykėlis. Telefono parametruose galite pasirinkti, ką šis mygtukas darys vieno, dviejų ar ilgo paspaudimo atvejais. Taip aktyvuoti 3 skirtingas greitąsias komandas. Puikus dalykėlis.

„FOSSiBOT F102“ tuo pačiu palaiko ir patogiai išimamą dviejų nanoSIM arba vienos nanoSIM ir atminties kortelės palaikymo dėklą. Taip pat svarbūs privalumai.

„FOSSiBOT F102“ - maksimali galia už mažiausią kainą

Šis tvirtasis išmanusis telefonas taip pat gali pasigirti netgi labai gera technine ir programine įranga, kas tokio tipo telefonuose vis dar nėra dažnas dalykas.

„FOSSiBOT F102“ turi vieną pajėgiausių plačiausiai vidutinės klasės kategorijoje naudojamų Mediatek Helio G99 CPU, 4nm, 2*Cortex-A76@ 2.2GHz; 6*Cortex-A55@2.0GHz ir GPU - ARM G57 MC2 Manhattan 3.0: >36fps.

Šis telefonas surenka virš 451 000 taškų (Antutu 10 teste) ir tai yra vienas geriausių rodiklių tarp tokios techninės įrangos konkurentų.

Taip pat išmanusis telefonas darbuojasi su naujaisiais Android 13, kurie suteikia aibę galimybių ir čia reikėtų dar kokių 2-3 atskirų apžvalgų, kad viską aptartume.

Tačiau iš esmės, gauname naujausias funkcijas, saugumo paketus ir ypatingai sklandų veikimą.

Įspūdinga ir tai, kad turime net 12GB (LPDDT4X) + 256GB (USF2.2), galima padidinti iki 20GB RAM (pridėti 8GB virtualios RAM atminties) ir įdėti 2TB TF kortelę.

Trumpai tariant, monstrinis techninės įrangos rinkinukas. Ir telefonas veikia ypatingai sklandžiai ir kokybiškai. Net stebėtinai gerai, atsižvelgiant į tokią žemą kainą.

Kalbėdamas apie bateriją jau užsiminiau apie Asphalt 9 žaidimą. Tad šį puikiai žinomą ir daug išteklių reikalaujantį žaidimą žaidžiau prie vidutinių grafikos nustatymų kuo sklandžiausiai.

Ir po valandas nepertraukiamo žaidimo nepastebėjau jokių vaizdo ar bendrai veikimo strigimų. Sklandžiai ir smagiai darbuojasi telefonas. Ir išlieka vėsus, tad galima daryti išvadą, jog aušinimo sprendimai taip pat veikia kokybiškai.

Dar vienas svarbus „FOSSiBOT F102“ privalumas yra jo ekranas: 6.58" FHD+ (1080*2408) IPS ekranas, 400cd/m² (min.), 450cd/m² (įprastas), 120Hz vaizdo atnaujinimo dažnis.

Pastarąjį dalyką galite rinktis nustatymuose: 60Hz, 90Hz arba 120Hz. Kuo aukštesnis, tuo akiai malonesnis vaizdo judėjimas. Ypač jaučiasi naršant soc. tinkluose ir bendrai internete.

Tarp kitų pliusų, „FOSSiBOT F102“ palaiko:

  • visus LT mobiliojo ryšio dažnius - puikiai veikia ir kaimiškoje vietovėje;
  • Bluetooth 5.2;
  • WiFi 2.4/5GHz (IEEE802.11 a/b/g/n/ac);
  • NFC - palaikomi bekontakčiai mokėjimai;
  • GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS navigaciją;
  • Face ID;
  • dvigubi Stereo garsiakalbiai;
  • tarp įprastų Audio formatų palaiko ir ALAC, (Apple Lossless), FLAC, APE, WAV;
  • yra naudingas ToolBag - įvairios šaunios galimybės.

„FOSSiBOT F102“ - įspūdingos kameros ir jų galimybės

Tvirtasis išmanusis telefonas gali pasigirti ir labai net įspūdingu kamerų komplektu.

Priekyje jis turi 32MP Sony IMX616 asmenukių kamerą su F2.0±5% diafragma ir 79° aprėpties kampu. Filmuoja iki 1080P, 30fps.

Nugarėlėje turime trijų kamerų modulį:

  • 108MP (Samsung S5KHM2SP03, F1.8, 82°), galima filmuoti nuo 480P iki 2K, 30fps.;
  • 20MP naktinio fotografavimo (Sony IMX350, F2.2±5%, 78°), filmuoja iki 1080p, 30fps;
  • 5MP macro (HI-556).

Aibė įvairiausių nustatymų ir pasirinkimų: automatinis DI darbuojasi, HDR, Beauty, Bokeh, Pro, Night Portrait, GIF, Panorama, Slow Motion ir t.t.

Žemiau galite apžiūrėti nuotraukas ir kaip gi fotografuoja „FOSSiBOT F102“.

Primenu, kad paspaudę ant nuotraukos - matysite pilną jos dydį, galėsite priartinti ir apžiūrėti detales.

Tuo pačiu atkreipiu dėmesį, kad kalbame apie tvirtąjį išmanųjį telefoną, kurio kaina nesiekia ir 200 eurų, tad tokiame kontekste - kameros dirba net labai kokybiškai.

Šauniai atrodo ir tai, kaip „FOSSiBOT F102“ fiksuoja vaizdus nakties metu.

Štai miesto aplinkoje, kai yra papildomas teritorijos apšvietimas, ši 20MP naktinio fotografavimo kamerą išties fotografuoja taip toli, kaip ir žada gamintojas.

Esant totaliai tamsai, jokio apšvietimo, gili naktis, kamera taip toli vaizdų neužfiksuoja. Tačiau arčiau esančius objektus galima matyti ganėtinai aiškiai.

Tad bendrai, naktinė kamera yra smagus dalykėlis. Ir eilinis išmanusis telefonas su savo kameromis visiškoje tamsoje yra absoliučiai bevertis, o štai „FOSSiBOT F102“ leis padaryti išskirtinių kadrų. Tereikia fantazijos :)

Gana dažnas apžvalgininkas išmaniųjų telefonų macro kameras pamiršta ar nekreipia į jas didesnio dėmesio.

Nors toks fotografavimas yra skonio reikalas, tačiau 5MP macro (HI-556) kamera leidžia vaizdą pamatyti visai kitu kampu. Ir sakyčiau, kad „FOSSiBOT F102“ darbuojasi visai padoriai.

Su pagrindine „FOSSiBOT F102“ kamera galite rinktis MP kiekį ir konkrečioje situacijoje nustatyti reikiamus parametrus, kas pagerina užfiksuoto vaizdo kokybę.

Šiuo atveju pateikiu taip, kaip telefonas atkeliauja, su gamykliniais nustatymas, nieko nekeisdamas ir nemodifikuodamas, kad pamatytumėte, kaip „FOSSiBOT F102“ fotografuoja išimtas tiesiai iš dėžutės.

Asmeniškai, sakyčiau gal kiek per daug šviesios nuotraukos. Tarsi truputį pagrindinis kameros modulis persistengia. O kaip Jums atrodo?

Be abejo, čia yra skonio reikalas. Ir kiekvienas matome skirtingai :) Nepamirškime, kad ir kalbame apie telefoną iki 200 eurų, tad dramatiškų stebuklų kamerų segmente tikėtis neverta.

O čia dar keletas vaizdo įrašų, kaip gi filmuoja „FOSSiBOT F102“:

Galutinis verdiktas

Apibendrinus, „FOSSiBOT F102“ išmanusis telefonas man patiko. 

Tai yra tas telefonas, kuris labai aiškiai išsiskiria savo stiprybėmis: karinio tvirtumo; milžiniška ir greitai įkraunama baterija, kurios energija galite įkrauti ir kitus prietaisus; ypatingai didelis ir ryškus LED žibintuvėlis su skirtingais švietimo režimais; 6.58" FHD+ ekranas su 120Hz; 32MP amenukių ir solidžių trijų kamerų modulis gale su naktinio fotografavimo ir filmavimo galimybėmis; galinga techninė įranga - susidoroja ir su naujausiais žaidimais; daugybė RAM ir vidinės atminties; ir t.t.

Jei ieškote raumeningo, tvirto, pajėgaus išmaniojo telefono, kuris pravers bet kokiomis atšiauriomis darbo ir pramogų sąlygomis, tada „FOSSiBOT F102“ yra puikus pasirinkimas.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai (5)