AOC Q24G2A/BK - kada mažas ekranas yra privalumas? (Apžvalga)  ()

Visi kompiuterinių žaidimų entuziastai svajoja apie didelius, plačius ekranus. Na, beveik visi. Tačiau kartais dėl vietos trūkumo ar kitų priežasčių mažesnis monitorius yra tiesiog praktiškesnis pasirinkimas. Pavyzdžiui, AOC Q24G2A turi (tik?) 24 colių įstrižainės ekraną, bet yra tikras 165 Hz žaidimų monstras. Ir yra žaidėjų, kurie jo dydį laikytų privalumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš gerą dešimtmetį būtų buvę sunku patikėti, kad taip greitai apie 24 colių monitorių kalbėsime kaip apie kone mažiausią, galimai net per mažą pasirinkimą. Bet dabar tai - realybė. 24 colių įstrižainė dabar yra praktiškai pačioje žaidimų monitorių gamos apačioje.

AOC Q24G2A/BK - tai 24 colių žaidimų monitorius, išspaudžiantis net 165 Hz atnaujinimo dažnį. Jis sukurtas tiems, kurie neturi daug vietos ar didelio biudžeto, bet tokio dydžio monitorius taip pat dažnai renkasi e-sporto žaidimų, ypač šaudyklių, entuziastai. Mažesnis ekranas jiems reiškia, kad daugiau turinio patenka į patį matymo lauko centrą. Bet apie tai vėliau.

Šį monitorių bandėme kelias savaites ir galime šį tą papasakoti, bet pirmiausia Q24G2A/BKtechniniai parametrai:

AOC Q24G2A/BK:

  • Ekrano tipas - IPS;
  • Tikroji įstrižainė - 23,8 coliai, 60,45 cm;
  • Raiška -  QHD 2560 x 1440, 16:9;
  • Dažnis - 165 Hz;
  • Ryškumas - 350  cd/m²;
  • Kontrastas - 1000:1 tipinis;
  • Lizdai - 1 X HDMI 2.0, 1 X „DisplayPort“ 1.2, 1 X 3,5 mm audio.

Pakuotėje rasite patį monitorių, jo stovą, HDMI ir DP laidus ir instrukcijas. Darbui Q24G2A/BK paruošiamas be įrankių ir labai greitai. Aišku, padeda tai, kad šis monitorius yra palyginti mažas ir lengvas - vien tinkamai pakelti ir pastatyti didesnius monitorius būna šiek tiek sunkiau.

Dizainas ir valdymas

AOC Q24G2A/BK yra žaidimų monitorius ir tai akivaizdu vien pažvelgus į jo dizainą. Jis pasižymi aštriais kampais ir matine juoda spalva su raudonais akcentais. Ar tokia žaidimų pasauliui būdinga estetika yra graži - jums spręsti. Vieni žaidėjai pasiges RGB apšvietimo, nes manys, kad Q24G2A/BK galėtų būti ryškesnis, kiti manys, kad šis monitorius atrodo gana vaikiškai. Tokį įspūdį galima sušvelninti pasirinkus kitą stovą - tai įmanoma, nes Q24G2A/BK turi įprastą VESA 100 standarto tvirtinimą. Kita vertus, monitoriaus korpuso dizainas su laiku tampa nepastebimas. Reikia tik pastebėti, kad pridedamas stovas turi gana plačias kojas, todėl klaviatūrą galima pristumti visai arti.

Q24G2A/BK lizdai - vienas HDMI, vienas DP ir vienas 3,5 mm - yra gale. Jie pasiekiami gana lengvai, o laidus galima tvarkingai išvesti pro angą monitoriaus stove. Q24G2A/BK lizdai yra geras priminimas, kad tai - pigesnis įrenginys. Kur USB-C ar bent jau USB-A? Nėra. O būtų gerai, kad būtų, nes labai patogu klaviatūrą, pelę ar kitus periferinius prietaisus jungti prie monitoriaus. Bet dabar Q24G2A turi vieną HDMI ir vieną DP.

Pagrindinės monitoriaus funkcijos, tokios kaip ryškumo reguliavimas, mėlynos šviesos filtras ir kitos, yra valdomos mygtukais ant įrenginio korpuso. Tam taip pat galima naudoti AOC sukurtą „G-Menu“ programą. Yra žmonių, kuriems labiau patinka rankenėlė monitoriaus nugarėlėje, bet mygtukai dažnai yra greitesnis pasirinkimas. Problema gal tik ta, kad Q24G2A mygtukai yra gana maži, keistos formos, o jų žymėjimas juodame plastike yra sunkiai įžiūrimas.

Prie AOC Q24G2A pridedamas stovas leidžia reguliuoti pasukimą, pakreipimą ir aukštį. Jis netgi leidžia paversti monitorių į vertikalią padėtį - tai pravers, jei Q24G2A naudosite kaip antrą monitorių pokalbių langui stebėti. Iš tikrųjų, pridedamas stovas yra labai geras, turi plačią judesių amplitudę.

(Ne)didelis AOC Q24G2A/BK ekranas žaidimams

Kaip minėta, AOC Q24G2A/BK turi beveik 24 colių ekraną, kuris šiais laikais nėra laikomas dideliu. Net ne pilni 24 coliai! Bet ar žinojote, kad net ir kai kurie profesionalūs e-sporto meistrai teikia pirmenybę mažesniems monitoriams? Ypač žaidimuose, kuriuose svarbus greitas reakcijos laikas. Pavyzdžiui, šaudyklėse, kai tenka reaguoti į prieš akis iššokančius priešus. Mažesnio ekrano privalumas yra tai, kad matymo lauke telpa daugiau informacijos - nereikia pasukti galvos, kad pamatytum, kad vyksta šone. Mažesnis monitorius, kaip teigia profesionalūs e-sporto atletai, padeda reaguoti greičiau, nes daugiau veiksmo vyksta ten, kur sutelkiamas dėmesys.

Aišku, mažesnis monitorius turi ir kitų privalumų - užima mažiau vietos ant stalo ir yra lengvas (tai gali būti svarbu bendrabučiuose gyvenantiems studentams), sunaudoja mažiau elektros energijos.

Q24G2A/BK turi IPS ekraną, pasižymintį ryškiomis spalvomis ir plačiais apžvalgos kampais (+/- 178 laipsniai). QHD rezoliucija (2560 x 1440) tokio dydžio ekrane reiškia, kad pikselių tankis yra išties didelis, todėl visos detalės atrodo aštrios ir aiškios. Kai kurie žaidėjai teigia, kad žemesnė FHD raiška (1920 x 1080) geriau tinka mažesniems monitoriams - visų QHD privalumų 24 colių ekrane vis tiek nepastebėsite, o FHD būtų pigesnis pasirinkimas ir mažesni krūvis grafikos plokštei.

Didžiausias Q24G2A/BK privalumas - 165 Hz atnaujinimo dažnis. Jei turite pajėgų kompiuterį, Q24G2A/BK galės leisti pasiekti net 165 kadrų per sekundę spartą. Be to, Q24G2A/BK gali pasigirti 1 ms pikselių reakcijos laiku (MPRT). Judesiai atrodo sklandūs ir gražūs. Šis monitorius palaiko „FreeSync“, yra suderinamas su „G-Sync“, todėl judesiai netrūkinėja. Apskritai, prikibti prie šio monitoriaus vaizdo yra sunku. Net ir apžvalgos kampai yra labai geri.

AOC Q24G2A/BK po žaidimų

AOC Q24G2A/BK yra skirtas žaidimams, bet ir žaidėjai kartais turi darbus ar nori pažiūrėti kokį filmą. Savaime aišku, šis monitorius tam puikiai tinka. Jis pasižymi pakankamai tiksliomis spalvomis, neblogu 350 cd/m² ryškumu, skleidžia nedaug mėlynos šviesos.

AOC Q24G2A/BK turi gerą IPS ekraną. Šios technologijos privalumai - spalvos, platūs žiūrėjimo kampai, greita reakcija. Trūkumai - ne toks aukštas kontrastas, koks, galbūt, galėtų būti, šioks šoks spalvų pasikeitimas žiūrint kampu.

Savaime aišku, Q24G2A/BK tinka ir filmams. Tiesa, tai nėra HDR ekranas (ir ryškumas neleistų to pasiekti), bet to iš šio įrenginio niekas ir nesitikėtų. Jei pritaikysite savo lūkesčius prie AOC Q24G2A/BK dydžio ir kainos, tai nusivilti nelabai bus kuo. QHD raiška smagi ir žiūrint filmus, net jei ir yra perteklinė, o studentų bendrabučio kambaryje susispaudę pečiais džiaugsitės, kad šis ekranas turi plačius apžvalgos kampus. Integruoti garsiakalbiai nėra kažkas, ką galima pagirti, bet jūs net nežinojote, kad šis monitorius juos turi.

Apibendrinimui

AOC Q24G2A/BK yra puikus mažas žaidimų monitorius. Ergonomiškas, ryškus, greitas, pakankamai tikslių spalvų. Jo mažas dydis yra privalumas, net jei ir šiek tiek nišinis. Pradedantieji jauni žaidėjai, e-sporto meistrai ir daug kitų entuziastų tikrai rastų, kuo pasidžiaugti žaisdami AOC Q24G2A/BK ekrane. Tiesa, galbūt vienintelė šio monitoriaus problema yra ta, kad jo kaina yra tik šiek tiek mažesnė nei didesnio 27 colių 1440p įrenginio.

Trūkumai:

  • Mažas lizdų skaičius;
  • Mygtukai yra gana maži, o jų žymėjimas - sunkiai įžiūrimas;

Privalumai:

  • Žaidimų kultūrai pritaikytas, bet ne per ryškus dizainas;
  • Puikus ergonomiškas stovas;
  • Ryškios ir gana tikslios spalvos;
  • 165 Hz atnaujinimo dažnis;
  • „FreeSync“ ir „G-Sync“;
  • 1 ms atsako laikas (MPRT).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()