Atrodo kaip tankas, bet tarsi sėdėtum ant debesies ir skrieji 45 km/h! Nepakartojamas važiavimo malonumas. Kodėl gamintojas nutylėjo tiek privalumų? (FOTO, Video, „ENGWE Engine X“ apžvalga)  ()

„ENGWE Engine X“ - vienas naujausių kompanijos el. dviračių. Vadinamasis „fatbike“ - su storomis padangomis, kokybiškais amortizatoriais ir kitais privalumais, apie kuriuos gamintojas netgi nutyli. Žiauriai smagus žvėris. Sužinokite mūsų apžvalgoje apie jį daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

   
Rekordinė kaina!

„ENGWE Engine X“ 

1299€ -100€ 1299€

1199€

Imu!

iš Lenkijos

Kuponas: ENGWEV100OFF

nemokamai į Lietuvą pristatys per 4-9 d.d.

Visus mokesčius sutvarko pardavėjas

„ENGWE Engine X“

Privalumai: 

  • vienas naujausių modelių;
  • labai greitas pristatymas į Lietuvą;
  • atitinka griežtus EU standartus: SGS Standard EN15194, CE, turi 3C saugumo sertifikatą;
  • pilnas komplektas su metaliniais purvasaugiais ir bagažine;
  • visi reikalingi raktai, išsami instrukcija anglų kalba, lengvas surinkimas;
  • aukščiausia pagaminimo ir surinkimo kokybė, metalinis rėmas, idealios suvirinimo siūlės;
  • išimama 48V 13Ah (624Wh) baterija, užrakinama (dviejų raktų komplektas), įkraunama per 5-6 val.;
  • vienu įkrovimu iki 120 km (drauge minant pedalus), vien elektra bus apie 60-70 km;
  • palaikomi 5 pagalbiniai važiavimo režimai, yra atskiras Push režimas;
  • galima važiuoti vien žmogaus jėga - labai patogu ir lengva minti pedalus;
  • galima važiuoti ir vien el. varikliu, yra Kruizo režimas;
  • 25 km/h (atrakinamas iki 45 km/h);
  • Shimano Tourney 7 pavarų perjungimo sistema;
  • galiniame rate 250W/55Nm el. variklis. Jis sukasi maždaug 4 kartus greičiau nei ratas, tad gauname atitinkamai 4 kartus didesnį sukimo momentą nei su įprastu stebulės varikliu. Realiai galia arčiau 750W;
  • priekinė amortizuojanti šakė (užrakinama) + amortizatorius dviračio centre;
  • storos 20 x 4.0 Chao Yang padangos. Puikus sukibimas su įvairia kelio danga, tylus važiavimas;
  • 160mm dvigubi diskiniai stabdžiai;
  • LCD ekranas, labai daug informacijos;
  • minkštas balnelis, reguliuojamo aukščio strypas;
  • reguliuojamo aukščio vairas;
  • ryškios priekinės ir galinės LED šviesos;
  • sulankstomas: nulenkiamas vairas, pedalai, perlenkiamas per pusę - 104 x 55 x 84 cm;
  • atlaiko 150 kg apkrovas; tinka 160-210 cm ūgio žmonėms;
  • galima važinėti kiaurus metus, nuo -20 iki +60 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.

Trūkumai:

  • 31,7 kg svorio, gana sunkus dviratis
  • diskiniai stabdžiai, norėtųsi hidraulinių

Kas yra „ENGWE“ kompanija?

Besidomintys elektriniais dviračiais ir tie, kurie skaitė ankstesnę mūsų apžvalgą apie „ENGWE P275 PRO“, tikrai jau žinote, kas čia per kompanija. Jų modelių galima įsigyti tiek Lietuvos parduotuvėse, tiek ir užsienio.

Trumpai kalbant, „ENGWE“ kompanija įkurta 2014 metais. Jų pagrindinis dėmesys skiriamas aukštos kokybės elektriniams dviračiams už prieinamą kainą. Dabar per metus parduoda ne mažiau kaip 100 000 el. dviračių.

Orientuojasi į off-road tipo storų ratų el. dviračius. Pastaraisiais metais gamina ir įprastoms kelionėms pritaikytus. Surenkami dviračiai Kinijoje. Parduodami visame pasaulyje. Populiarūs JAV, taip pat Kanadoje. Europoje išskirstomi iš Lenkijos sandėlio. Turi atstovybes Europoje ir netgi Lietuvoje (Vilniuje) remonto centrą.

Suteikiamos pinigų grąžinimo ir el. dviračiams garantijos. Nuolat dirbantis ir greitai reaguojantis klientų aptarnavimo skyrius, kuris ir atsako bei išsprendžia bet kokį klausimą.

„ENGWE Engine X“ - ypatingai gražus ir galingas naujausias fat-bike

Pristatymas, pakuotės turinys, surinkimas

Šįkart į mano rankas pateko fat-bike tipo modelis - „ENGWE Engine X“.

Jį gamintojas iš Lenkijos sandėlio pristatė vos per keletą dienų. Kurjeris atvežė tiesiai prie namų durų. Viskas labai tvarkingai supakuota ir kaip galite matyti iš žemiau pateiktų nuotraukų, su gausa apsaugų.

Beje, paspaudę ant bet kurios nuotraukos - galite priartinti vaizdą ir detaliau apžiūrėti jus dominančias detales.

Tad belieka tik viską išsipakuoti ir su pakuotėje esančiais įrankiais surinkti šį gražuolį.

Gamintojas prideda visus reikalingus įrankius ir informaciją, kaip surinkti „ENGWE Engine X“. Patys svarbiausi momentai yra pavaizduoti instrukcijose.

O jei norite dar daugiau vizualinės surinkimo informacijos, tai galite pasinaudoti ir štai šiuo įrašu. Labai naudingas, ypač jei tai jums bus pirmasis el. dviratis, kurį surinksite:

Tad tereikės pritvirtinti priekinį ratą, surinkti vairą ir jį pritvirtinti, balnelį su strypu tiesiog įstatyti į savo vietą, pedalus prisukti, pritvirtinti priekinį purvasaugį su LED žibintu. Ganėtinai įprasti darbai, kaip ir su bet kuriuo naujai įsigytu el. dviračiu.

48V 13Ah baterija, išimama

„ENGWE Engine X“ aprūpintas štai tokia (foto žemiau) išimama 48V 13Ah talpos baterija.

Bateriją galima užrakinti. Įkrauti? Kaip Jums patogiau, tiek baterijai esant dviratyje, tiek ją išėmus ir įsinešus į patalpą.

Gamintojas prideda originalų įkroviklį, kuris šią bateriją nuo 0 iki 100 proc. leidžia įkrauti per maždaug 5-6 val., kas yra padorus rezultatas.

Įkrovimo metu ant įkroviklio šviečia raudonos spalvos indikatorius. Kai spalva pasikeičia į žalią - reiškia, kad baterija pilnai įkrauta.

Svarbu: pastebėjote, kad yra du raktai. Jie abu yra vienodi, tad vieną jų iškart pasidėkite kažkur namie saugiai. Su kitu raktu ne tik užrakinsite/atrakinsite bateriją, bet ir apskritai aktyvuosite maitinimą. Tad šie raktai yra kritiškai svarbūs. Be jų tiesiog negalėsite šio dviračio naudoti, kaip elektrinio. Tad raktus saugokite.

„ENGWE Engine X“ - nepriekaištinga pagaminimo kokybė ir išvaizda

„ENGWE Engine X“ yra fat-bike tipo elektrinis dviratis. Storų ratų, ypatingai tvirto rėmo, su amortizatoriais. Puikiai pritaikytas važinėtis miesto ir užmiesčio keliais. Lengvai susidoroja su paviršių nelygumais.

„ENGWE Engine X“ - tvirtas kaip tankas, pagamintas kaip tankas, bet valdomas itin lengvai ir yra manevringas. 

Tai nustebino ir mane patį jau po pirmojo važiavimo. Nors vizualiai gali pasirodyti toks grubokas ir nerangus, bet viskas yra priešingai - labai manevringas ir lengvai valdomas.

O dėl storų ratų tarsi prikimba prie paviršiaus. Puikus sukibimas su kelio danga.

Gamintojas tikrai nepagailėjo metalo: visas metalinis rėmas, net purvasaugiai, kokybiška bagažinė atlaiko iki 25 kg apkrovas, tad galite su šiuo dviračiu keliauti ir į žygius. Tam jis tikrai tinkamas.

Gale yra ir ryškiai šviečiantis LED žibintas. Jis gali šviesti nuolat arba miksėti stabdymo metu. Tamsiuoju paros metu labai pravers.

Kas daugeliui, kaip ir man, tikrai patiks, tai, kad „ENGWE Engine X“ galima reguliuoti tiek vairo, tiek ir balnelio aukščius. Jie sugraduoti, aiškiai matyti, kur yra minimalios ir maksimalios ribos.

Strypo įstatymo vamzdyje yra nailoninė įvorė, tad reguliuojant balnelio aukštį - nesibraižo jo strypas. Ir ne, važiuojant tuo vamzdžiu žemyn balnelis nenučiuoš. Svarbu tinkama jėga sureguliuoti ir užfiksuoti fiksatorių.

Dviračiu gali važiuoti žmonės iki 150 kg svorio, rekomenduojamas ūgis 160-210 cm.

Bandymų metu su visais pasiimtais daiktais dviračiui buvo 90 kg apkrovos. Esu 183 cm ūgio. Vairą ir balnelį nuleidau arti apatinių žymų. Tad jei esate 2 metrų ūgio ar dar didesnis - drąsiai galite lipti ant šio dviračio.

Priekyje yra ryškus LED žibintas ir atšvaitas. Pastarieji yra ir ant ratų bei pedalų. 

O ratai, kaip ir užsiminiau, yra stori. 20 x 4.0 colių Chao Yang padangos. Populiarus kiniškas prekės ženklas tarp tokių padangų. Puikus sukibimas su įvairia kelio danga, tylus važiavimas.

Užrakinama priekinė amortizuojanti šakė, taip pat galima reguliuoti jos jautrumą. Maksimaliai juda 60mm. Važinėjimuisi po miestą, žvyrkeliais, miško keliais to tikrai pakanka.

Be to, dviračio centre yra dar vienas amortizatorius. Juda iki 20mm. Nereguliuojamas, standartinis, tad lengva jį pakeisti į geresnį.

Apskritai, amortizatoriai, storos padangos ir ypatingai minkštas balnelis - visa ši kombinacija pilnai užtikrina labai malonų važiavimą. 20 km vienu kartu įveikiau ir jokio nuovargio.

„ENGWE Engine X“ - pilnai EU reikalavimus atitinkantis fat-bike, gamintojo gudrybės

Į šį momentą norėčiau atkreipti papildomą dėmesį. 

Lietuvoje reikalavimai, o ir didžiosios dalies visuomenės požiūris į el. dviračius yra laisvesnis, nei daugelyje kitų Europos valstybių. O kadangi „ENGWE Engine X“ pritaikytas visai EU rinkai, tai ir gamintojas laikosi griežtų reikalavimų.

Kokie jie? Pagal EU reikalavimus, el. dviratis privalo būti iki 250W galios, maks. 25 km/h greitis ir su užrakintu, šiuo atveju, motociklo stiliaus akceleratoriumi.

Taip, gausite būtent tokį modelį. BET...

Tokie oficialūs dalykai leidžia atitikti EU reikalavimus ir gauti leidimą ant korpuso užklijuoti štai tokį lipduką.

Visgi, argi tai mus sustabdys nuo dviračio visų galimybių išbandymo? Greičiausiai ne :)

Tad pirmas dalykas, ką padarykite surinkę dviratį - atrakinkite akceleratorių. Gamintojas įdėjęs instrukciją, kaip tą padaryti. 5 sek. darbas.

Antras dalykas, jei tik norite ir jausitės užtikrintai važiuodami dideliu greičiu, tai atrakinkite maks. greitį nuo 25 km/h iki 45 km/h. Šiuo atveju gamintojas irgi prideda ypatingai išsamią visų programinių komandų atskirą instrukcijų knygutę. Realiai, tai pirmą kartą matau, kad galima eiliniam vartotojui būtų tiek visko čia nusistatyti pagal savo poreikius.

Greičio atrakinimo Video čia, jei patingėsite skaityti:

Ir tas greičio atrakinimas suteikia visiškai kitą pojūtį. Jei liksite prie 25 km/h greičio, tai labai jaučiasi, kad dviratis yra galingas, bet apribotas. O štai atrakinus greitį, išsilaisvina visa reali „ENGWE Engine X“ galia.

250W mažai? Čia gamintojas irgi pagudravo.

Galiniame rate esantis 250W variklis yra labai galingas ir užtikrina 55Nm sukimo momentą. Variklis sukasi maždaug 4 kartus greičiau nei ratas, tad gauname atitinkamai 4 kartus didesnį sukimo momentą nei su įprastu stebulės varikliu. Todėl „ENGWE Engine X“ turi daugybę galios ir tie 250W yra netgi šiek tiek apgaulingi, nes realiai šis dviratis dirba tarsi turėtų bent kokius 750W. Lietuvos pardavėjai prie šio modelio specifikacijų netgi drįsta atvirai tą rašyti.

Beje, yra labai šaunus dalykas, kad variklio maitinimo laidą galima lengvai atjungti, kas pravartu, jei sugalvosite pasikeisti galinį ratą. Tikrai ne visi gamintojai taip daro ir jų modelių atvejais būna komplikuota pakeisti galinius ratus.

„ENGWE Engine X“ stabdžiai, pavaros, sulankstymas ir kt.

DG dažyta grandinė, priekinis švaistiklis turi 52 dantukus. 

Shimano Tourney 7 pavarų perjungimo sistema, su apsauga. Pradinio lygio, bet veikia kokybiškai. Pavaros perjungiamos sklandžiai. Be kažkokių girgždėsiu. 

Nors dviratis sveria beveik 32 kg, bet net ir be variklio pagalbos jį minti yra stebėtinai lengva. Tai mane nustebino. Labai smagiai juda. O su variklio pagalba išvis kaip su vėjeliu.

Stabdžiai? Standartiniai: 160mm, mechaniniai diskiniai priekyje ir gale. Būtų šauniau hidrauliniai, juolab, kad turime tokį (45 km/h) greitį, solidų paties dviračio svorį, tai reikia atsargiai važinėtis. 

Tikrai nesakau, kad stabdžiai prasti. Jie dirba, kaip ir priklauso tokiems stabdžiams. Tiesiog prie didelio greičio norėtųsi dar rimtesnio sprendimo. Iš kitos pusės, lankstant be galvos, tai nepadės jokie stabdžiai :)

„ENGWE Engine X“ yra sulankstomas el. dviratis. Tvirti fiksatoriai, metaliniai.

Tad beliks nulenkti vairą, Wellgo (žinomas ir kokybe pasižymintis gamintojas) pedalus ir perlenkti dviratį per pusę.

Žemiau nuotraukose galite matyti ir ant korpuso esančią uždengtą baterijos įkrovimo jungtį. Kaip minėjau, bateriją galite įkrauti ir jos neišėmę.

Taip pat būtina naudoti raktą. Juo užrakinsite/atrakinsite bateriją ir aktyvuosite maitinimą. Saugokite šiuos raktus.

Tad štai šitaip atrodo sulankstytas „ENGWE Engine X“ el. dviratis. Tokioje padėtyje jis yra 104 x 55 x 84 cm dydžio. Tilps į automobilio bagažinę.

Kiek galima nuvažiuoti vienu įkrovimo? Kokie asmeniniai įspūdžiai?

Ant vairo rasite visus reikalingus valdymo ir režimų pasirinkimo mygtukus. Paprasta ir patogu. Instrukcijoje viskas parodyta, o ir patys greitai perprasite. Nieko čia įmantraus nėra.

LCD ekranas, gausus funkcijų ir informacijos. Gerai matyti informacija: baterijos likutis; greitis, vidutinis, maksimalus, realiuoju laiku; nuvažiuotas atstumas per vieną kelionę; bendras nuvažiuotas atstumas; važiavimo režimai ir kt.

  • Push režimas - 6 km/h;
  • 1 režimas - 9 km/h;
  • 2 režimas - 15 km/h;
  • 3 režimas - 23 km/h;
  • 4 režimas - 32 km/h;
  • 5 režimas - 45 km/h.

Tuos 45 km/h pasiekiau su 90 kg apkrova, lygiame asfaltuotame kelyje, naudodamas vien elektros variklio galią.

Yra Kruizo režimas. Aktyvuojasi po maždaug 8 sek., palaikius nuspaustą akceleratoriaus rankenėlę.

Šiuo dviračiu galite važiuoti vien žmogau jėga, papildomai pasinaudodami el. variklio pagalba ir vien el. variklio jėga. Puiku.

Per vieną kelionę su „ENGWE Engine X“ įveikiau 21 km ir iš 5 baterijos talpos padalų liko 4. Tad energijos liko apie 80 proc. Ir čia didžiąją kelio dalį važiavau vien elektros variklio pagalba. Tad rezultatai yra labai geri.

Gamintojas tvirtina, kad drauge minant pedalus ir naudojant el. variklio energiją vienu įkrovimu galima nuvažiuoti 120 km. Panašu, kad tai yra arti tiesos.

Žinoma, čia eilinį kartą viskas priklauso nuo kelio dangos, oro sąlygų, važiavimo įpročių, apkrovų dviračiui ir kitų faktorių. Bus daug įkalnių, ką šis dviratis lengvai įveikia, energija naudosis greičiau.

Vien elektra važiuojant galima tikėtis 60-70 km, gana drąsiai. O jei minsite pedalus, tai ir priartėsite prie tų 120 km.

Apibendrinus, „ENGWE Engine X“ yra labai puikus fat-bike tipo el. dviratis.

Didelės talpos išimama baterija, realiai kur kas galingesnis variklis nei nurodo oficialūs skaičiai - puikia išnaudojamas sukimo momentas ir kt. techniniai sprendimai, vienu įkrovimu nuvažiuosite ir iki 120 km, stori ratai leidžia mėgautis užtikrintu važiavimu, o minkštas balnelis ir amortizatoriai būtent tai, ko reikia norintiems važinėtis miško ir nelygaus paviršiaus keliais.

Tad šis el. dviratis pilnai atitinka griežtus EU reikalavimus, bet ir tuo pačiu leidžia išnaudoti visas savo galimybes. Jei ieškote tokio tipo el. dviračio, tai tada labai rekomenduoju.

O jei norite kažko labiau klasikinio, tada atkreipkite dėmesį į „Engwe P275 Pro“. Tai jau visai kito tipo variantas. Išsamią mūsų apžvalgą rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()