Ambicingo „UMIDIGI Z Pro“ apžvalga: jei rinksitės pagal reklamą - nusivilsite, bet jei pagal kainą - tai beveik tobulas telefonas (Video)  (3)

Pigūs telefonai yra nuostabu, bet kai kurie žmonės nori ir pigaus, ir galingo, ir gražaus. „OnePlus“ jau kelis kartus įrodė, jog tai yra įmanoma. Bet ar maždaug 400 eurų iš tiesų yra taip jau pigu? Kompanija „UMIDIGI“ (anksčiau buvusi „UMI“) mano, kad ne, todėl pristatė savo „flagmanų žudiką“ – „UMIDIGI Z Pro“, kuris kainuoja vos maždaug 250-300 eurų (kaina gali svyruoti, kartais reikia mokėti PVM ir t.t.).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-05-04 Ambicingo „UMIDIGI Z Pro“ apžvalga: jei rinksitės pagal reklamą - nusivilsite, bet jei pagal kainą - tai beveik tobulas telefonas (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių, pripažinsiu, nenorėjau šio telefono bandyti.

Kiek teko bandyti „UMI“ telefonų, visi jie turėjo tam tikrų, didesnių ar mažesnių bėdų.

Gamintojas dažnai net neįvykdydavo savo pažadų.

Bet kadangi „UMI“ pakeitė savo pavadinimą ir daugelis apžvalgininkų gyrė „UMI Z“ („Z Pro“ pirmtaką), nusprendžiau šiam gamintojui suteikti dar vieną, paskutinį šansą.

Dizainas ir kokybė – pirmieji geri ženklai

Anksčiau mano bandyti „UMIDIG“ telefonai nuvylė vien savo dizainais ir kokybe. Tie telefonai ne tik neatrodė originaliai, bet net ir nukopijuoti „UMI“ nesugebėdavo padoriai. Prastos medžiagos, neįprastai bloga surinkimo kokybė – visais šiais dalykais „pasigirti“ galėjo senieji „UMI“ telefonai.

„Z Pro“ primena „iPhone 7 Plus“ ir „iPhone 6S Plus“ hibridą, bet „Z Pro“ nėra idealiai panašus į nei vieną iš jų. Visgi labiausiai mane nudžiugino šio telefono kokybė. Panaudotas aliuminis ir jis nėra tiesiog „panaudotas“. Tarp telefono detalių nėra jokių tarpų, mygtukai tvirti ir praktiškai neklibantys.

Atrodo, tokiais dalykais džiaugtis kvaila, juk savaime aišku, kad telefonas turi būti tvirtas ir kokybiškas. Bet kai jis kainuoja tiek nedaug, galima tikėtis visko. Smagu, kad „UMIDIGI“ nepateikė jokių nemalonių staigmenų ir „Z Pro“ yra solidžiai atrodantis, tvirtas ir kokybiškas telefonas.

Ekranas – vėlgi normalus

„UMIDIGI Z Pro“ ekranas manęs nustebinti nesugebėjo. Jis didelis – 5.5 colių, jo raiška – Full HD. Bet IPS technologija nustebinti sunku, nors ir įmanoma. Visgi tai yra žemos-vidutinės klasės telefonas ir panaudotas ekranas nėra niekuo išskirtinis.

Kaip telefonui už tokią kainą, ekranas tikrai neblogas – ryškios spalvos, neblogas kontrastas, pakankamai gili juoda, normalus šiltų ir šaltų spalvų balansas. Bet šis ekranas tiesiog normalus, niekuo neypatingas. Per daug nesitikėkite.

Standartinė „Android“ OS, kuri įtiks visiems, į kuriuos taikosi „UMIDIGI“

„UMIDIGI“ taikosi į tuos, kurie domisi telefonais. Nekalbu apie telefonų ekspertus, kurie tuose telefonuose krapštosi, gamina iš jų raketas ir daro neaišku ką. Jeigu skaitote šį straipsnį, vadinasi, telefonais domitės, ir „UMIDIGI“ su savo paprasta „Android“ OS į jus taikosi. Kol kas „Z Pro“ naudoja „Android 6.0“, bet jau greitai šis įrenginys turėtų gauti atnaujinimą į „7.1.1“.

„UMIDIGI“ savo vartotojo sąsajos beveik nemodifikavo. Taip, pridėta kitokia naršyklė, kameros aplikacija, yra galimybė keisti LED lemputės nustatymus, galite valdyti telefoną vienu fiziniu mygtuku arba trimis mygtukais ant liečiamo ekrano, bet tai yra viskas. „UMIDIGI“ nieko nekeitė tam, kad jų telefonas patiktų gykams, norintiems tik spartos, stabilumo ir atnaujinimų. Nežinau, ar trečiąjį punktą jie sugebės užtikrinti, bet pirmi du yra garantuoti.

Greitį ir stabilumą padeda užtikrinti naujasis 10-ies branduolių „MediaTek Helio X27“ procesorius bei 4GB RAM. Nemeluosiu, skamba geriau, negu yra iš tikrųjų. Šis procesorius jokiu būdu nėra galingesnis nei už 4 branduolių „Snapdragon 821“, nei, juo labiau, už 8 branduolių „Snapdragon 835“. Tiesa, teoriškai „UMIDIGI“ ir neturėtų jaudintis dėl lyginimosi su flagmanais, juk jų telefonas yra daug pigesnis, tiesa?

Tiesa. Ir vidutinės klasės konkurentus „Z Pro“ galia lenkia smarkiai. Taip, „Z Pro“ kartais mėgsta šiek tiek įkaisti, ypatingai, jeigu žaidžiate žaidimus. Bet tai nėra kažkas ypatingo, dėl ko reikėtų jaudintis. Pagal savo galią ir OS „UMIDIGI Z Pro“ tikrai įtiks visiems išrankiesiems naudotojams – tai ir yra pagrindinis šio telefono privalumas.

Dvi kameros – abejotinas sprendimas, tiksiantis ne visiems

Šiais laikais kameras telefonuose vertinti tapo itin sunku. Jos savo kokybe skiriasi vis mažiau ir mažiau, tad pagrindiniai vertinimo kriterijai dažnai būna gana subjektyvūs.

„UMIDIGI Z Pro“ turi net dvi 13MP raiškos kameras (viena iš jų monochrominė) ir savo kokybe jos galėtų laisvai nukonkuruoti praktiškai visus 2015 metų flagmanus. Nelabai įspūdinga, tiesa? Visai įspūdinga. Primenu, kad „UMIDIGI Z Pro“ yra gana pigus telefonas.

Ir, iš tikrųjų, „UMIDIGI“ pabandė pirkėjus labiau suvilioti funkcionalumu. Nors aš asmeniškai vis dar rinkčiausi vieną kokybišką kamerą vietoje dviejų vidutiniškų, „UMIDIGI“ labiausiai taikosi į gana paprastus žmones, kurie nori maksimumo.

Tie žmonės, ko gero, galvoja, jog dvi kameros yra savaime geriau už vieną. Jų atveju – tai yra tiesa. Paprasti žmonės dažniausiai naudoja nuotraukas socialiniams tinklams, o „Z Pro“ tam tinka puikiai. Papildomas funkcionalumas suteikia daug daugiau unikalių galimybių, o šiek tiek geresnė kokybė nelabai kuo padėtų.

Tiesa, tų papildomų funkcijų veikimas nėra idealus. „Boka“ efekto (kai visi foniniai objektai yra išliejami) idealiai sureguliuoti man taip ir nesigaudavo – kartais naudodavau jo per daug, kartais per mažai. Priartinimas man nepasirodė toks efektyvus kaip „iPhone“, o kitos funkcijos tiesiog nėra naudingos.

Vienintelis man patikęs dalykas yra galimybė fotografuoti naudojant tik monochrominę kamerą – tos nespalvotos nuotraukos atrodo daug natūraliau negu tiesiog naudojant efektą.

Esu bandęs daugybę telefonų su dvejomis kameromis ir šiuo metu labiausiai vertinu „LG“ sprendimą – viena kamera yra įprasta, o kita – plataus kampo. Tokiam sprendimui galima nuolat atrasti realių panaudojimo atvejų. Visa kita dažniausiai man atrodo kaip nereikalingas žaislas. Ypatingai vidutinės klasės telefonuose, kuriuose tos papildomos galimybės neveikia idealiai.

Asmeniškai manau, kad viena kokybiškesnė kamera būtų geresnis sprendimas, bet žiūrint iš marketingistų perspektyvos, pilnai suprantu tokį „UMIDIGI“ pasirinkimą. Įsivaizduokite, jums siūlo dvi bandeles. Viena yra kažkokia bulka su neaiškios kokybės šokoladu, o kita yra saldi, aukštesnės kokybės bandelė, bet be įdaro.

Daugelis pasirinktų pirmąjį variantą, nes žmonėms paaiškinti, jog bulka yra su šokoladu yra daug paprasčiau, negu paaiškinti, jog tai yra aukštos kokybės produktas be priedų ar panašiai. Dvi kameras pamatome iš karto, aukštą vienos kameros kokybę – ne. Visus „UMIDIGI Z Pro“ darytus kadrus galite rasti čia.

Priekinė kamera ir pirštų antspaudų skaitytuvas tik džiugina

Labiau už galines kameras mane nudžiugino priekinė. Ji detali, ryški, pakankamai plataus kampo, ir apskritai, geresnė už praktiškai bet kurio vidutinės klasės telefono priekinę kamerą. Lyg to būtų negana, „UMIDIGI“ dar ir įmontavo visai neprastą priekinę blykstę.

Nudžiugino ir pirštų antspaudų skaitytuvas, kuris yra priekyje. Galiu jus nustebinti – dėl to „UMIDIGI Z Pro“ antspaudų skaitytuvą naudoju su didesniu malonumu negu „Galaxy S8“. Taip, „Z Pro“ skaitytuvas yra keliomis sekundės dalimis lėtesnis, bet nei karto nebuvo taip, kad pirštų nepataikyčiau ant skaitytuvo. Su „Galaxy S8“ tas pasitaiko.

Baterijos tarnavimo laikas nėra tobulas, bet tik kol kas

„Z Pro“ turi didžiulę 3780 mAh bateriją, kurią per darbo dieną iškrauti nėra labai lengva, nors ir įmanoma. Įmanoma tik kol kas, nes „UMIDIGI“ programinėje įrangoje paliko kažkokią nedidelę klaidą, dėl kurios Wi-Fi ryšys naudoja daug daugiau energijos, negu turėtų. Todėl budėjimo režime Wi-Fi ryšį išjungdavau.

Vidutinio intensyvumo nuolatinio naudojimo metu (interneto naršymas, žaidimai, vaizdo įrašai), „Z Pro“ atlaiko apie 4-6 valandas, t.y. daug daugiau negu didžioji dalis naujausių flagmanų. „Android 7.1.1“ atnaujinimas turėtų būti išleistas jau gana greitai, tad baterijos tarnavimo laikas po jo turėtų būti jau tobulas.

Geras, bet marketingo triukų pilnas telefonas

„UMIDIGI Z Pro“ yra stebėtinai geras telefonas. Jo kaina nesiekia net trijų šimtų eurų, bet jis atrodo gerai, yra kokybiškas. Jis turi neblogą ekraną, vieną iš galingiausių procesorių vidutinės klasės telefonų rinkoje, daug atminties, jo OS yra neperkrauta, be to, „UMIDIGI“ žada „Z Pro“ atnaujinti jau gana greitai.

Daugelį turėtų patenkinti ir dvi gana neblogos kameros bei baterijos tarnavimo laikas. „UMIDIGI Z Pro“ yra neblogas telefonas, bet rekomenduoju pasižvalgyti ir į „Sony Xperia X Compact“, „Alcatel Idol 4+“ ar „Huawei Honor 6X“ – kai kuriems šie telefonai tiks labiau.

Dar kartą kartoju: „Z Pro“ yra geras telefonas, bet gali būti, jog jūs tikitės iš jo tiesiog per daug. Toks ir yra kompanijos tikslas. Pagrindiniai marketingo triukai, kuriuos panaudojo „UMIDIGI“, yra procesoriaus branduolių skaičius ir dvi kameros.

10 branduolių „Helio X27“ procesorius nėra pats galingiausias rinkoje, nors ir turi daugybę branduolių. Tai tėra eilinis vidutinės klasės procesorius, todėl nepajausite kažkokių įspūdingų greičių, kokių galimai tikitės. Tai yra tik rinkodaros triukas – žmonės pirkdami telefoną su 10 branduolių tikisi didžiausių greičių rinkoje. Veltui.

Dvi kameros irgi jūsų labai nenustebins. Jos neblogos, bet nesitikėkite „iPhone 7 Plus“ lygio priartinimo ir efektų, „LG G6“ lygio plataus kampo kameros ar „Huawei P10“ lygio nespalvotų nuotraukų. „UMIDIGI“ nori, kad jūs to tikėtumėtės, bet realybė yra tokia, kad „Z Pro“ yra dvigubai pigesnis ir taip nėra šiaip sau.

Tai yra marketingo triukų pilnas telefonas. Nemeluosiu, šiek tiek apsigavau ir aš, tikėjausi daugiau. Žvelgiant objektyviai, tai yra geras telefonas, bet jo techninės charakteristikos tiesiog priverčia tikėtis šiek tiek per daug. Tik todėl įsigiję „UMIDIGI Z Pro“ galite šiek tiek nusivilti, nors tai ir yra nuostabus telefonas.

Užsisakyti „UMIDIGI Z Pro“ galite iš Coolicool arba iš Gearbest - pastaroji šiuo metu telefonui taiko nuolaidą, tai jo kaina yra ypatingai gera. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Erik Murin
(12)
(2)
(10)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: