„Nors trūkumų turi, tačiau tai fenomenalus telefonas - kainuoja gerokai pigiau nei brangiausi flagmanai, o daro tą patį“ („OnePlus 6“ apžvalgų suvestinė, Video, Specialus „11.11“ išpardavimas - galima sutaupyti daugiau nei 200€)  (1)

Geriausios kameros kokios tik kada nors turėjo „OnePlus“ kompanijos telefonai, žaibiškas veikimas, fantastiška kamera ir puiki pagaminimo kokybė. Apžvalgininkai negaili gerų žodžių „OnePlus 6“ išmaniajam telefonui, tačiau nejau jis yra be trūkumų? Šioje apžvalgų suvestinėje tai ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje „OnePlus 6“ apžvalgų suvestinėje surasite koncentruotą informaciją, ką apie šį išmanųjį telefoną kalba apžvalgininkai, kokius svarbiausius dalykus pastebi, kokie yra minusai ir pliusai.  

Primename, kad šis telefonas pagal apžvalgų reitingą surinko 4,2 balus ir tai yra geras išmanusis telefonas.

Pateikiame svarbiausių dalykų apie „OnePlus 6“ išmanųjį telefoną sąrašą ir apžvalgininkų nuomones.

Telefono pagaminimo kokybė

  • Telefonas yra labai gražus, kokybiškai pagamintas su tvirtais mygtukais ir gausybe jutikliu bei standartine 3,5 mm ausinių jungtimi (0:17; 2:01).
  • Telefono korpusas yra dengtas stiklu ir atrodo, kaip premium telefonas, tačiau iškart atsiranda ir galimybė jį greičiau pažeisti nei, kad turint plastikinio korpuso telefoną. Tad rekomenduojama iškart įsigyti apsauginį telefono dėkliuką (10:15).
  • Mygtukai yra kokybiški ir tvirtai pagaminti – jokių problemų apžvalgininkai nepastebi (1:52; 11:18).

Ekranas, veido atpažinimas ir pirštų atspaudų veikimo kokybė

  • Pats telefono AMOLED ekranas yra labai kokybiškas su Gorilla Glass 5 apsauga (0:50; 6:34; 5:00) ir vaizdas puikiai matomas ir esant lauke (7:26).
  • Na, o ekrane esanti išpjova vieniems gali patikti, kitiems ne, tačiau „OnePlus 6“ telefone galima ją paslėpti ir dėl to neteks prarasti didelės dalies itin kokybiško ekrano (2:44; 6:15).
  • Taip pat labai gerai, kad telefone galima pasirinkti skirtingus apšvietimo režimus, tad, pavyzdžiui, skaitant ką nors, galima įsijungti akis apsaugantį filtrą ir taip sumažinti akių nuovargį (7:44).
  • Telefono atrakinimas, pasinaudojant „Face ID“ technologija, veikia žaibiškai (7:16), o pirštų atspaudų skaitytuvas darbuojasi be priekaištų (6:00; 3:39; 3:15).

Programinė įranga, telefono veikimas, baterija ir testų rezultatai

  • Iš apžvalgininkų vaizdo įrašų akivaizdžiai matyti, kad telefonas veikia be priekaištų ir itin greitai – jis aprūpintas aukščiausiais techniniais sprendimais (0:19; 1:35; 1:14; 0:49; 2:25). Jam nekyla jokių problemų vienu metu susidoroti su gausybe užduočių: žaisti, naršyti internete, žiūrėti video, rašyti žinutes, skambinti ir taip toliau (2:28; 1:33). Tai vienas greičiausių išmaniųjų telefonų, kuriuos yra išbandę apžvalgininkai (2:50) ir jiems ypač patinka, kad telefonas yra vienas iš pirmųjų, kuris gauna progaminius atnaujinimus (7:34).
  • Telefonais pasižymi itin galingais parametrais ir ši apžvalgininkė netgi teigia, kad daugeliui varotojų pilnai užteks 6 GB RAM versijos telefono, kuris kuo puikiausiai susitvarko su žaidimais ir kitomis užduotimis (2:57)
  • Apžvalgininkai taip pat itin pabrėžia patogų telefono valdymą gestais (2:11; 3:20; 4:09), kuris veikia labai kokybiškai ir svarbiausia – patogiai (3:48; 3:18).
  • Ir nors baterija nėra pati didžiausia rinkoje – 3300 mAh talpos, tačiau telefonas labai efektyviai išnaudoja jos energiją. Ko gero netgi geriausiai, lyginant tokios baterijos talpos kategorijoje (3:55). Šis apžvalgininkas pabrėžia, kad labai intensyviai naudoja telefoną ir jį vieną kartą per dieną reikia įkrauti, bet įprastam naudotojui to tikrai nereikės daryti. Plius, telefonas palaiko vieną greičiausių baterijos įkrovimo standartų, tad bateriją iki 60 procentų įkraunam vos per 30 minučių (8:29), o kitas apžvalgininkas teigia, kad jam per 30 minučių pavyko bateriją įkrauti net iki 75 % (5:13).

Kamerų, garsiakalbių kokybė, nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai bei dar keletas pastebėjimų

  • Garsiakalbių garso kokybė iš pradžių pasirodė ne itin gera, tiksliau – garso buvo mažokai. Tačiau šis keblumas iškart išsisprendė vos tik buvo atsisiųstas programinės įrangos papildinys ir ji atnaujinta (3:07). Visgi, vienas garsiakalbis telefone nėra pats geriausias kompanijos sprendimas ir ažvalgininkai norėtų, kad garsiakalbių būtų du ir užtikrintų stereo garsą (2:55; 7:31; 4:09).
  • Kamerų kokybė yra tikrai labai gera, bet, žinoma, „OnePlus 6“ kameros vienu žingsneliu atsilieka nuo tokių grandų, kaip „Huawei P20“ ar „Samsung Galaxy S9“. Tačiau nereikia suprasti klaidingai, nes juk „OnePlus“ lyginamas su TOP kategorijos išmaniaisiais, o juk kainuoja tai keliais kartais pigiau. Taip pat svarbu pabrėžti, kad „OnePlus 6“ išmaniajame gerokai pagerinta nuotraukų kokybė, esant prastam apšvietimui, o juk būtent tokiomis problemomis ir pasižymi didžioji pigesnių išmaniųjų telefonų dalis (8:52; 4:32; 6:00; 11:47).
  • Dienos metu nuotraukų kokybė yra labai gera ir apžvalgininkai praktiškai neturi jokių priekaištų: nuotraukos ryškios, aiškios, gausios aiškiomis ir natūraliomis detalėmis (5:12; 7:14; 10:47; 5:25; 9:28). Priekinė kamera taip pat darbuojasi puikiai (6:23; 7:56; 12:43; 6:35), o 4K filmavimo kokybė su elektroniniu vaizdo stabilizavimu yra nuostabi (13:00; 6:55).
  • Taip pat verta pastebėti, kad nors telefonas palaiko dvi SIM korteles (13:42), bet nepalaiko papildomos atminties kortelės, tad prieš perkant telefoną reikia objektyviai įvertinti kiek asmeniškai reikės vidinės telefono atminties (2:51; 7:38). Taip pat telefonas nepalaiko belaidžio įkrovimo ir neturi IP atsparumo vandeniui standarto (3:21), tačiau kaip matyti šioje apžvalgoje, net ir panardantis į vandenį „OnePlus 6“ veikia kuo puikiausiai (4:19).

Išvados

  • Šioje apžvalgoje pabrėžiama (12:12), kad „OnePlus 6“ gauna daugybę atnaujinimų – per 3 mėnesius buvo gauti 6 papildomi sistemos atnaujinimai ir tai yra labai daug. Jie sutvarko visus galimus sistemos sutrikimus ir dar labiau pagerina telefono veikimą. Bendrai, po 3 mėnesių naudojimosi, apžvalgininkas teigia, kad telefonas veikia labai puikiai ir greitai, kameros tik galėtų būti dar geresnės, bet ir esamos yra puikios. „OxygenOS“ yra tiesiog geriausia.
  • Šis apžvalgininkas pabrėžia (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje), kad nors „OnePlus 6“ yra puikus telefonas, aprūpintas naujausiais techniniais sprendimais ir iš tikrųjų gali varžytis su naujausiais flagmanais, bet jame tėra vienas garsiakalbis, tad stereo garso nebus. Taip pat nepalaiko papildomos atminties kortelės, kas taip pat yra minusas. Tačiau tai vis tiek nesumenkina „OnePlus 6“, nes už tokią kainą gauname puikiai veikiantį, aukščiausios kokybės išmanųjį telefoną.
  • Kitoje apžvalgoje teigiama, kad tai fenomenalus telefonas (15:32), net ir nepaisant jo menkų trūkumų: neturi QHD ekrano, nors ir pripažįstama, kad jo šiaip ir nereikia, taip pat nėra atsparus vandeniui, neturi stereo garsiakalbių. Ir pastarasis trūkumas yra vardijamas kaip didžiausias „OnePlus 6“ minusas. Visais kitais atžvilgiais telefonas puikus: puikūs parametrai, labai greitas, daugybė naudingų funkcijų ir gerokai pigesnis nei kiti flagmanai.
  • Šis apžvalgininkas mano, kad „OnePlus 6“ yra gerokai geresnė versija už „OnePlus 5T“ (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje). „OnePlus 6“ turi naujesnį procesorių, gerokai geresnį veikimą, atnaujintą dizainą ir atnaujintas kameras, kurios yra tokios pat geros, kaip ir naujausių flagmanų. Nors telefonas neturi IP reitingo, bet testavimo metu panardintas į vandenį veikė toliau. Akivaizdus minusas yra garsiakalbiai, o baterija – vidutiniška. Tačiau turint galvoje, kad jis 300 dolerių pigesnis už „Samsung Galaxy S9“, o gali praktiškai tą patį, tai – neįtikėtinai puikus telefonas.
  • Šioje apvalgoje teigiama (10:20), kad iki 600 dolerių kategorijoje nieko geriau nerasite nei „OnePlus 6“. Jo techninės specifikacijos yra tiesiog neįtikėtinos ir be jokios abejonės šis telefonas prilygsta naujausiems flagmanams. Vieninteliai trūkumai, kad telefonas nepalaiko belaidžio įkrovimo, garsiakalbiai galėtų būti geresni ir būti vandeniui atsparus (turėti IP reitingą). Tačiau jis turi 3.5 mm audio jungtį, puikų ekraną, super greitai įkraunamą bateriją, kamerų kokybė gerokai geresnė nei kitų telefonų ir apskritai – už tokią kainą gauname puikų telefoną.

Specialus 11.11 išpardavimas  (pasiūlymų kiekis ribotas)

„OnePlus 6“ 6 GB RAM + 64 GB ROM – tarptautinė versija

„OnePlus 6“ 8 GB RAM + 128 GB ROM – tarptautinė versija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(12)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: