„Išbandęs galiu pasakyti, kad šiuo metu tai geriausias mini PC, kokį tik galite įsigyti, o jei naudosite vietoje TV priedėlio, tai jo surenkamas rezultatas yra aukštesnis už „Nvidia Shield TV“ („Beelink Gemini X45 Premium“ apžvalga, Video)  (2)

Įvairūs mini kompiuteriai tampa vis populiaresni. Ir tai neturėtų stebinti. Jie pasižymi labai geromis techninėmis specifikacijomis, yra kompaktiški, funkcionalūs, kokybiškai dirba, o ir kaina jų yra itin viliojanti. Štai, kad ir naujausias „Beelink Gemini X45 Premium“, kuris atitinka visus šiuos kriterijus. O kaip jis dirba realiomis sąlygomis? Itin patyręs tokių įrenginių apžvalgininkas jį detaliai ištestuoja ir palygina su kitais rinkoje esančiais mini kompiuteriais. Tad štai ko yra vertas „Beelink Gemini X45 Premium“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad „Beelink Gemini X45 Premium“ mini kompiuteris yra pats naujausias kompanijos gaminys. Ir kaip tokio tipo kompiuteris pasižymi išties labai geromis techninėmis charakteristikomis.

Turi 4-rių branduolių (64 bitų, 14 nm technologija) „Intel Celeron J4105“ procesorių, kurio maksimalus taktinis dažnis pasiekia 2,3 GHz, „Intel HD 600 Graphics“ vaizdo plokštę, 6 GB DDR4 RAM, 128 GB vidinės MSATA SSD atminties, palaiko „Bluetooth v4.0“ ir „WiFi“ (2,4 GHz + 5 GHz) ryšius.

Svarbu paminėti ir tai, kad palaiko MicroSD kortelę – iki 64 GB, USB 3.0, HDMI 2.0, standartinė RJ45 jungtis interneto laidui ir užtikrinamas 1000 Mbps greitis, 3,5 mm audio jungtis, 5.1 garso sistemos palaikymas, darbuojasi su originalia „Windows 10 Home“ (gamintojas teigia, kad ir su „Linux“ aut. past.) operacine sistema.

Tad pačioje pakuotėje yra naudotojo instrukcija anglų kalba, sieninis laikiklis ir šiam mini PC pritvirtinti prie sienos, monitoriaus ar televizoriaus reikalingi elementai.

Dar yra 12 W maitinimo adapteris (europietiška versija), du HDMI laidai (skirtingo ilgio aut. past.) ir galiausiai naujasis „Beelink Gemini X45 Premium“ mini kompiuteris.

Jo viršus yra plastikinis bei atspindintis šviesą su „Beelink“ logotipu centre ir apatiniame dešiniajame kampe esančiu „Intel“ logotipu.

Priekyje yra dvi USB 3.0 jungtys, 3,5 mm audio jungtis ir pačio PC įjungimo mygtukas.

Šone yra MicroSD kortelės jungtis ir du ventiliatoriai, o gale didelė gausa kitų jungčių: dar dvi USB 3.0, interneto, dvi HDMI 2.0 jungtys dėl kurių šis mini PC palaiko du 4K ekranus vienu metu, maitinimo jungtis, „Kensington Lock“ jungtis skirta apsaugoti šį mini PC nuo vagysčių ir dar papildomos angos kompiuterio aušinimui.

Kalbant apie „Beelink Gemini X45 Premium“ dydį, tai jo išmatavimai būtų tokie: 11,5 x 10,2 x 4,3 cm ir sveria 308 gramus.

Įdomu ir tai, kad į šį mini PC galima papildomai įdėti 2,5 colių dydžio SATA HDD diską arba 128 GB MSATA SSD diską. Kaip gyvai atrodo „Beelink Gemini X45 Premium“ mini kompiuterio vidus galite pasižiūrėti nuo 2:30 min.

Akivaizdu, kad yra itin patogu pritvirtinti ir pajungti HDD diską. Apžvalgininkui taip pat patinka ir tai, kad viduje jau yra 128 GB MSATA SSD diskas, kurį galima pakeisti dar didesnės talpos. Tačiau ir 128 GB yra tikrai gana daug.

„Beelink Gemini X45 Premium“ testavimas

Pats mini PC kompiuterio testavimas prasideda nuo 3:43 min. Apžvalgininkas teigia, kad šiam kompiuteriui prireikė 21 sekundės, kol jis pilnai įsijungė ir įkėlė darbinį „Windows 10 Home“ langą.

Tad „Beelink Gemini X45 Premium“ darbuojasi su aktyvuotais originaliais „Windows 10 Home“ ir matyti, kad laisvos vidinės atminties iš 128 GB lieka 101 GB.

Operacinėje sistemoje yra viskas, kas įeina į „Windows 10 Home“, o ko norėsis – galima lengvai atsisiųsti iš „Windows Store“.

Apžvalgininkas teigia, kad iš esmės tai yra toks pats kompiuteris, kaip ir daugelis kitų bei mums labiau įprastų, tik „Beelink Gemini X45 Premium“ yra žymiai mažesnis ir kompaktiškesnis įrenginys, kuris gali atlikti tas pačias funkcijas.

Jis turi palaikyti ir 4K vaizdo įrašus, tad apžvalgininkas patikrina ar taip yra ir keletą jų paleidžia iš USB atmintuko. „Beelink Gemini X45 Premium“ tai nesukelia jokių sunkumų ir vaizdo įrašai paleidžiami be jokių problemų (4:45 min.).

Taip pat šis mini PC sugeba leisti 4K vaizdo įrašus ir iš „Youtube“ ir dėl to nekyla jokių problemų (5:05 min.).

„Netflix“ galima žiūrėti 1080p raiška, tačiau apžvalgininkas teigia, kad su geresniu „WiFi“ ryšiu (arba prijungus šį mini PC prie interneto įprastu laidu aut. past.) bus galima žiūrėti ir 4K raiška (5:40 min.).

Žaidimų testavimas su šiuo mini PC prasideda nuo 5:50 min ir matyti, kad paprastesni žaidimai veikia labai sklandžiai, tačiau žymiai daugiau resursų reikalaujantis „Asphalt 9“ jau taip sklandžiai neveikia.

Sunku pasakyti kokius apžvalgininkas naudojo žaidimo grafikos nustatymus, tačiau panašu, jog šiam mini PC su šiuo žaidimu buvo sunkiau susitvarkyti.

Sekančiame testavime (6:38 min.) apžvalgininkas siekė išsiaiškinti, kaip „Beelink Gemini X45 Premium“ pavyksta susitvarkyti su daugiafunkciniu darbu ir vienu metu paleido darbuotis daugybę skirtingų programų.

Ir apžvalgininkas teigia, kad vienu metu galėjo žaisti kompiuterinį žaidimą, nors jų buvo paleista dar bent du ir daugybė kitų programų. „Beelink Gemini X45 Premium“ su šia užduotimi susitvarkė ir nebuvo jokių užlaikymų.

Kitame testavime apžvalgininkas išbandė „Beelink Gemini X45 Premium“ „WiFi“ greitį (7:10 min.) ir atsisiuntimo greitis buvo 9,53 Mbps, o išsiuntimo – 6 Mbps.

Skaičiai yra labai kuklūs, bet apžvalgininkas iškart pasako, kad bendrai jo turimas „WiFi“ greitis yra labai prastas ir tokie rezultatai visiškai nesusiję su „Beelink Gemini X45 Premium“. Be to, kiti jo turimi prietaisai maksimalų „WiFi“ greitį fiksuoja iki 10-12 Mbps.

Antutu rezultatai (7:30 min.) yra išties aukšti ir siekia 153865 taškus.

Palyginus su kitais šio apžvalgininko 2018-aisiais metais išbandytais naujausiais mini PC, matyti, kad „Beelink Gemini X45 Premium“ yra pačioje pirmoje vietoje.

Apžvalgininkas įdomiai palygina „Beelink Gemini X45 Premium“ ir su TV priedėliais bei teigia jei šis mini PC būtų TV priedėlis, tai jo surenkamas rezultatas yra aukštesnis už „Nvidia Shield TV“.

Galutinis verdiktas

„Išbandęs Beelink Gemini X45 Premium galiu pasakyti, kad šiuo metu tai geriausias mini PC, kokį tik galite įsigyti. Jis pasižymi ne tik puikiu veikimu, bet ir galimybėmis šį mini PC papildomai atnaujinti su HDD ar SSD diskais. Daugybė jungčių, tarp kurių yra net 4 USB 3.0 jungtys, 2 HDMI 2.0 jungtys, taip pat WiFi (2,4 ir 5 GHz), Bluetooth v4.0 ir daug RAM, kurie užtikrina, kad vienu metu galima atlikti daugybę skirtingų užduočių.

Šis mini PC palaiko 4K vaizdo įrašus ir jie rodomi labai sklandžiai. Kompiuteris darbuojasi tyliai, procesorius labai gerai susitvarko su užduotimis, yra puikiai optimizuotas ir tokioje kainų kategorijoje tiesiog puikus pasirinkimas.

Man labai sunku rasti kažkokių minusų ir vienintelis dalykas ko aš dar norėčiau, tai geresnės vaizdo plokštės. To tikrai nereikia tokioje kainų kategorijoje, tačiau jei ji būtų dar galingesnė, tada Beelink Gemini X45 Premium būtų tiesiog tobulas. Tačiau ir dabar tai yra vienas geriausių pasirinkimų ir pagal savo parametrus bei veikimo kokybę lenkia daugelį savo konkurentų.“

Kaina ir sąlygos

Tai vienas iš perkamiausių mini kompiuterių iš Kinijos ir ne visose parduotuvėse jis yra: 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(6)
(11)

Komentarai (2)