Daugybę išmaniųjų laikrodžių išbandęs apžvalgininkas sako, kad tai tarsi Ferrari automobilis už centus: „Aš tikrai nesitikėjau, kad šis Xiaomi laikrodis bus toks geras“ („Amazfit Verge“ apžvalga, palyginimas su „Amazfit Pace“ bei „Honor Watch Magic“, Video)  (4)

„Tie, kurie sekate mano apžvalgas, tikriausiai puikiai žinote, kad man patinka išmanieji laikrodžiai ir aš jų esu išbandęs labai daug. Xiaomi kompanija gamina puikius išmaniuosius laikrodžius, bet net aš nesitikėjau, kad Amazfit Verge bus toks geras.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas palygina „Amazfit Verge“ su „Amazfit Stratos/Pace 2“ ir teigia, kad tai „gerokai patobulintas laikrodis, tik pigesnis“.

Taip pat pasako kuo skiriasi „Amazfit Verge“ ir „Amazfit Verge Lite“.

Ir tokios kainos kategorijoje pateikia dar vieną šauniai atrodantį išmanų laikrodį, tai „Honor Watch Magic“, kuris, pasirodo, nėra jau toks puikus.

Apžvalgininkas visais šiais išmaniaisiais laikrodžiais naudojosi, juos ištestavo ir pateikia koncentruotą informaciją apie laikrodžių skirtumus ir į ką svarbu atkreipti dėmesį.

„Po Amazfit Pace 2 bandymų man liko dvejopi jausmai. Iš esmės šis laikrodis yra geras, bet kokia jo kaina. Jis tikrai nevertas tokių pinigų. Laikrodis geras, bet per brangus.
Ir štai tada atkreipiau dėmesį į pigesnį, bet gerokai patobulintą išmanųjį laikrodį Amazfit Verge.
Žinoma, aš puikiai suprantu, kad ne visi gali sau leisti įsigyti išmanųjį laikrodį, kuris kainuoja 100 ir daugiau dolerių. Bet tokioje kainų kategorijoje kažką geriau už Xiaomi laikrodžius rasti tiesiog neįmanoma.
Įsivaizduokite, kad jums už 2000 dolerių siūlo Ferrari automobilį. Pinigai, bet tai yra centai, palyginus su tuo, kokį įsigysite automobilį. Lygiai tas pats yra ir su Amazfit laikrodžiais.“

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad „Amazfit Verge“ nėra pats naujausias išmanus laikrodis, tačiau „tokie daiktai, kaip ir ausinės, sensta žymiai lėčiau, nei, pavyzdžiui, išmanieji telefonai, ir savo aktualumo nepraranda keletą metų.“

Tad, kuo toks geras „Amazfit Verge“?

„Trumpai tariant, tai Amazfit Verge yra lygiai tas pats Amazfit Stratos/Pace 2, tik kainuoja pigiau ir visos jo galimybės yra išnaudojamos maksimaliai.
Pace 2 ekranas yra iškilęs, greitai purvinasi ir ne toks ryškus. O štai Verge turime ryškesnį, šiek tiek įleistą ir su nedidele kraštine ekraną.“

„Verge turimas AMOLED ekranas yra nepalyginamai geresnis. Ryškesnis, malonesnių spalvų. Tad viskas kas susiję su ekranu, Verge laikrodyje yra padaryta geriau, kokybiškai, praktiškiau ir pan.

O juk laikrodžio ekranas yra vienas pagrindinių jo dalykų. Tačiau ne tik Verge ekranas yra geresnis.“

„Šis išmanusis laikrodis turi ir daugiau jutiklių, kurie užtikrina kokybišką fizinės veiklos sekimą.

Taip pat 100 mAh padidėjo Verge baterija ir dabar turime išmanųjį laikrodį su 390 mAh talpos baterija. Tad papildomi 100 mAh išmaniajam laikrodžiui yra labai daug.

Ir įdomu, kad Verge korpuso išmatavimai bei svoris sumažėjo, lyginant su Pace 2 laikrodžiu.

Visgi, nepaisant padidėjusios baterijos talpos, dėl Verge turimų jutiklių, geresnio ekrano ir kitų privalumų, jo baterijos energijos užtenka tam pačiam laikui, kaip ir Pace 2 – tai yra, 5 dienoms. O kaip išmaniesiems laikrodžiams tai yra geras rezultatas.

Pace 2 labai trūksta mikrofono bei garsiakalbio. Verge juos turi ir tai, mano nuomone, yra labai didelis privalumas.

Dabar galima priimti skambučius tiesiog pačiame Verge laikrodyje ir kai kuriose situacijose tai yra itin naudinga funkcija. Tiesa, nėra galimybės perklausyti paliktų garso pranešimų.“

„Verge laikrodis darbuojasi su tikra Android operacine sistema, nors pastaroji yra gana stipriai apribota ir supaprastinta.

Iš kitos pusės, tokie laikrodžiai, kaip Verge bei Pace 2 yra tarpinis variantas, tarp išmaniųjų apyrankių ir pačių brangiausių išmaniųjų laikrodžių. Tad čia viskas normalu.

Smagus dalykas, kad į Verge laikrodį galima įdiegti trečiųjų šalių programėlių ir jos suteikia papildomo funkcionalumo.

Pavyzdžiui, bus galima ne tik perskaityti tekstinius pranešimus, bet ir į juos atsakyti, pasinaudojus jau įdiegtomis įprastomis frazėmis, patiems įvesti tekstą bei pranešimus papildyti veido išraiškomis.“

„Verta atkreipti dėmesį, kad galima įsigyti ir Verge Lite versiją, kuri atrodo praktiškai identiška Verge laikrodžiui, o ir teigiama, kad baterijos užteks 20 dienų. Kone pasaka, bet kaip suprantate – stebuklų nebūna.

Verge Lite neturi mikrofono ir garsiakalbio, taip pat neturi vidinės atminties, tad nėra galimybės naudotis muzikos grotuvu tiesiog pačiame laikrodyje, kaip Verge ir Pace 2 atveju.

Verge ir Pace 2 turi vidinės atminties, tad į šiuos laikrodžius galite įkelti muzikos, juose įjungti GPS, užsidėti ausines, jas prie laikrodžių prijungti Bluetooth ryšiu ir keliauti į lauką pabėgioti. Ir nereikės su savimi pasiimti telefono – o tai yra labai patogu.

Be to, Verge Lite neturi always on display (nuolat šviečiantis ekranas) funkcijos. O štai Verge versija šią funkciją palaiko.

Negana to, Verge Lite neturi ir dalies jutiklių, kuriuos turi Verge laikrodis. Ir pastarajame jie veikia puikiai. Mažesnis jutiklių kiekis reiškia, kad Lite versija užtikrina mažesnį sporto režimų pasirinkimą.

Tad nors pavadinimai šių dviejų laikrodžių yra labai panašūs, bet iš esmės tai visiškai skirtingi išmanieji laikrodžiai.“

O kokių dar galima rasti išmaniųjų laikrodžių tokioje kainų kategorijoje?

Apžvalgininkui iškart į galvą ateina vienintelis pasirinkimas – „Honor Watch Magic“.

„Honor Watch Magic, palyginus su Verge laikrodžiu, atrodo solidžiau ir tvirčiau. Dėl to su jumis aš tikrai nesiginčysiu, bet… yra vienas labai svarbus niuansas.

Honor Watch Magic išmanusis laikrodis nė velnio ne išmanus. Tiek jis, tiek Pace 2 yra techniškai kastruoti išmanieji laikrodžiai, kurie nuolat kvailioja ir realiai tai labiau primena išmaniąsias apyrankes apvilktas išmaniųjų laikrodžių rūbu.

Trumpai tariant, šiuo metu tokioje kainų kategorijoje aš nematau geresnio išmanaus laikrodžio už Amazfit Verge.“

Speciali akcija

„Amazfit Verge“:

  • Gearbest118 €;
    • 23 % nuolaida;
    • įtrauktas į paskutinį vasaros išpardavimą „Gearbest August Sale
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Amazfit Verge Lite“:

  • Gearbest83,61 €;
    • 33 % nuolaida;
    • įtrauktas į paskutinį vasaros išpardavimą „Gearbest August Sale
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Amazfit Stratos/Pace 2“:

„Honor Watch Magic“:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(12)
(2)

Komentarai (4)