Ką reiškia ant jūsų užtrauktuko matomos raidės YKK? (Video)  (5)

Didelė tikimybė, kad pažiūrėję į savo kelnių užtrauktuką, rasite inicialus YKK. Kodėl? Ar žinote, ką jos reiškia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios raidės yra pavadinimo „Yoshida Kōgyō Kabushikigaisha“ trumpinys, rašoma mentalfloss.com. Jį galima išversti kaip „Yoshida akcinė gamybos bendrovė“.

1934 m. apsukrus verslininkas vardu Tadao Yoshida Tokijuje įsteigė užtrauktukų gamybos gigantę, nusprendęs susitelkti tik į vieną paprastą produktą – visame pasaulyje reikalingą įtaisą, susegantį drabužius, aksesuarus ir kitus gaminius.

Nuo to laiko bendrovė išsiplėtė ir gamina įvairiausių rūšių užtrauktukus, taip pat architektūrines medžiagas, bet iki šiol išliko kertiniu akmeniu užtrauktukų pramonėje – savo veiklą ji vykdo 71 šalyje visame pasaulyje.

Kaip gaminami užtrauktukai

Yra duomenų, nurodančių, kad YKK pagamina pusę užtrauktukų visame pasaulyje – daugiau nei 7 mlrd. per metus. Bendrovė užsitarnavo reputaciją kaip stiprių, patikimų, įvairiausių spalvų ir formų užtrauktukų gamintoja.

Negana to, bendrovė labai anksti užkariavo drabužių rinkas užsienyje ir tapo užtrauktukų pramonės gigante. Būtent todėl ant savo džinsų ar striukės užtrauktuko dažniausiai matome būtent šios bendrovė, o ne kitų bendrovių prekės ženklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(58)
(4)
(54)

Komentarai (5)