Įdomiausio uždavinio konkursas: antras uždavinys - trys nusikaltėliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

buntu1117 2016-01-10 07:12
Pirmas galvoja: jegu mano diskas būtų juodas, tai antras matytų juodą ir baltą diskus ir galvotų: jeigu mano diskas yra juodas, tai trečias matytų du juodus diskus ir suprastų, kad jo diskas yra baltas ir išeitų, bet jis delsia, vadinasi, mano diskas yra baltas, nuspręstų antras ir išeitų, bet ir antras delsia, tada pirmas ir supranta, kad jo diskas negali būti juodas, kitaip jo kolegos, logikos meistrai, nesėdėtų čia kelias valandas, tai jis ir nusprendžia, kad jo diskas yra baltas. P.S. Pirmasis neabejotinai yra pats nekantriausias Nuostabus logikos uždavinys, pirminė sąlyga yra tokia: Keliavo trys išminčiai, susėdo po medžiu, išgėrė vyno ir užmigo. Pro šalį ėjęs pokštininkas ištepė jiems veidus suodžiais. Jie atsibudo ir pradėjo vieni iš kitų juoktis, nes manė,kad ištepti yra tik kiti du. Po kurio laiko vienas nustojo juoktis ir ėmė valytis veidą. Kaip jis suprato,kad yra išteptas ir jis? Yra variantų ir su kepurėmis, pvz: http://cha.lt/skaitiniai/idomybes/26153 ... gikos.html. O kaip būtų, jei būtų daugiau išminčių?
Nukainotas 2016-01-10 17:14
Išteptieji juokėsi ir nesivalė veidų ir išminčius pamatė, kad kiekvienas jų galvoja, jog nėra išteptas. Tada jam dingtelėjo, kad jis elgiasi lygiai taip pat ir suprato, kad tikriausiai jo veidas irgi išteptas.
Spro 2016-01-10 20:15
Šiaip .. Pirmas pats mato Antrą ir trečią išteptus iš ju ir juokiasi.. Antrasis mato trečia išteptą iš jo juokiasi. Trečiasis mato kad antrasis išteptas. Ir juokiasi iš antro. Iš ko pirmas sužino neaišku. Uždavinys geras , išspręndžiau kaip ir pirmas komentaras. Palyginus antrą uždavinį ir pirmą , tikrai antras geresnis ;D.
Evil Goku 2016-01-10 21:02
Išminčius A suprato, kad yra išteptas, nes B ir C išminčiai nepradėjo iškart valytis veidų. Situacija: visi juokiasi, tačiau išminčius A yra neišteptas: Tokiu atveju išminčius B mato, kad išminčius A yra neišteptas, jei A neišteptas, tai išminčius C gali juoktis tik iš išminčiaus B, tokiu atveju išminčius B be jokių svarstymų pradėtų valytis veidą.