Apie pavojų pasinerti į pseudomokslus (Konkursinis straipsnis)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

geziokas 2015-12-17 09:42
skaitydanas šį straipsnį, pajutau, kaip stripasnio autorius kreipiasi į tokius žmones kaip Arns, Lucy, kate, audrius, ypač vytautas
lucy 2015-12-17 12:01
Atrodo nelabai suvoki kas tas pseudomokslas yra ir jog jis skiriasi nuo politinių pažiūrų. Aš atvirkščiai esu visom 4 už mokslą ir nekenčiu pseudo nesąmonių( o čia jų netrūksta ir tik daugėja, visokie ateivių straipsniai ir panašiai). Bet skirtingai nei tu turiu savo nešališką nuomonę apie politinius įvykius pasaulyje ir sugebu suvokti abiejų pusių interesus ir suprasti jog nėra baltos ir juodos pusės kaip čia jūsų dauguma esate "įrėminti" ir kaip robotukai jei Rusija reiškia reikia šaukti "blogis", jei USA/EU reiškia "gėris". Dabar pastebėjau jog ir Kiniją bandoma įstumt į tą pačią vietą, nes matomai Kinai vis stipresni darosi ir nebėra paklusnūs šunyčiai
Auksine Logika 2015-12-17 17:52
Jei nepastebejai visiem visad rusija buvo ir bus blogis(ir tik durniui neaisku uz ka), o EU/USA yra ir bus visiskai px.
jull 2015-12-17 23:42
Tai va, matom, kad netgi sita rasliava yra chrestomatinis pavyzdys to, ka autorius apraso straipsnyje:) "turiu savo nešališką nuomonę apie politinius įvykius pasaulyje ir sugebu suvokti abiejų pusių interesus ir suprasti" Tamsta turi savo nesaliska nuomone, kuri kaip aiskiai matom, skiriasi nuo tos srities ekspertu nuomones (arba tu teigi, kad tie ekspertai saliski, tu jais nepasitiki, tiesa negali to irodyt. Vadinasi tai jau samokslo teorija, sufantazuota, be faktu). Dar tu pervertini savo sugebejimus:) "jūsų dauguma esate "įrėminti" ir kaip robotukai" Tiketina, kad mokslas be fantaziju ireminimo neimanomas, o tu teigi kad to ireminimo nepaisymas yra tavo pranasumas. "Dabar pastebėjau jog ir Kiniją bandoma įstumt į tą pačią vietą, nes matomai Kinai vis stipresni darosi ir nebėra paklusnūs šunyčiai" Dar tu turedamas minimum duomenu, ar tai visai neturedamas pastebi kazkokias gigantiskas tendecijas. Tavo "Matomai" irgi nesusijes su jokiu tavo teorijos pagrindimu. Surinkai vos ne visus straipsnyje paminetus pseudo mokslo pozymius keliuose sakiniuose:)
lucy 2015-12-18 00:23
Jull dėja, bet čia tik iš tavo varpinės taip atrodo. Tingiu čia tau kažką rašinėt, jei pats nesidomi ar skaitai vien LT vieninteles ir teisingas žinias. Net tose pačiose technologijose nesenai buvo kažkoks straipsnis su "Kinijos agresija kažkas". Ir ps kokie dar politikos eskpertai vnz čia ne fizika ar matematika nėra vienos neginčijamos tiesos yra tik skirtingų grupių interesai, jei tokio paprasto dalyko nesupranti vnz beprasmiška čia ką ir rašyti nesigaudai visiškai.
vanduo4 2015-12-18 05:58
- Su psiaudo mokslais - vienintelis būdas kovoti: tai praktinis patyrimas. - Būtent tai paaiškina kodėl Islamistai tokie radikalūs (kitaip mąstantys užmėtomi akmenimis), Afrikoje tokie religingi (mąstantys apkaltinami raganystėmis ir sunaikinami), Rusijos gauruotoji meška neįveikiama (žiniasklaida cenzūruoja kitokią nuomonę), Š.Korėjoje vadovai dievinami (nedievinantys sunaikinami koncentracijos stovyklose) ir pam. - Minėtose vietovėse praktinio patyrimo nėra, tėra visuotinai priimtina ir privaloma nuomonė. - Va kodėl Europai svarbi musulmonų imigrantų integracija. Pamatę kaip čia žmonės gyvena iš tikrųjų, jie ir savo tėvynėje pradės kritiškiau vertinti vietines dogmas. Tai sąlygos pokyčius ir ilgainiui terorizmas taps tik kriminalinio pasaulio tarpusavio aiškinimosi priemone. - Lietuvos politikoje psiaudo mokslai ir teorijos yra aukščiausiame lygyje. Žmonės išmokyti vadovautis gandais, o ne realiais faktais. Tačiau laikai keičiasi. Tai rodo liberalių pažiūrų stiprėjimas šalyje ir ne tik. Tiesiog niekam neįdomios tos blevyzgos, nes jos praktiškai nebenaudingos. Pvz.: Graužinienė pabandė nubausti Skvernelį, o žmonės iš karto susivokė kur čia blevyzgos, o kur tikrovė. Ir blevyzgotojai nuščiuvo, nes pamatė kad jų keliama sumaištis veikia prieš juos pačius. Slaptai pradėjo kurti kitas pseudo teorijas apie naujo tipo politiko užgimimą bandydami ją išjuokti per visokias apgailėtinas laidas. Deja tai tik parodo jog jie būtent tos naujo tipo politikos ir bijo... Ne žodžiai, o darbai. Mažiau klausinėk, daugiau siūlyk.
Aidas 2015-12-18 09:33
Abejoju, kad tai imanoma. Ar gali buti nesaliskas ivykiuose, kurie liecia ar palies tave? "Gyventi reiskia buti saliskam, teikti kam nors pirmenybe." F.Nietzche
lucy 2015-12-18 11:08
Iš dalies sutinku, prieš Ukrainos krizę beveik nesidomėjau pasaulio įvykiais ir palaikiau EU, USA ir tt t.y. tiesiog ką užmatydavau per žinias tą priimdavau už gryną tiesą, nes gi musiškiai yra baltoji pusė. Bet viskas pasikeitė kai technologijose pradėjo rastis žemos kokybės buki propogandiniai straipsniai. Mane tiesiog supykino nuo pastovios propagandos ir realiai pradėjau domėtis kas vyksta pasaulyje. Dabar stengiuosi žiūrėt daugiau mažiau "neutralias" žinias. https://www.youtube.com/watch?v=qkfGrbayVxE manau šitas šaltinis daugiau mažiau sako tiesą. Pvz pagal rusų žiniasklaidą sankcijos turkams yra veiksnios, nors realiai čia paaiškinama jog jos tik dėl vaizdo ir pateikia daugiau mažiau realią versija kas realiai pasaulyje vyksta atsižvelgiant į abiejų pusių interesus ir tt.
vazzy 2015-12-20 00:50
Sutinku su straipsniu visiškai, tačiau šypseną sukėlė tai, kad straipsnyje minima hemeopatija ir tai, kad ji yra pasakos ir vėjai, o šaltiniuose naudojama A.Bingelio literatūrą, su kuriuo pernai laabai ilgai ginčijaus dėl to ar hemeopatija veikia ar ne, jis primygtinai tvirtino, kad tai yra tikras vaistas, tikiuosi straipsnio autorius rašydamas tą pastraipą nesirėmė ta knyga nes būtų tikrai absurdiška... Nu bet teisti ir kalti prie kryžiaus jo nereiktų, visgi filosofiją jis dėsto, tiesiog lyrinis nukrypimas
Filipas000 2016-01-06 18:35
Man tai visai patiko, tiesą sąkant - tikriausiai tie kurie paspaudė,kad nepatiko, tiesiog: arba nemėgsta ilgų tekstu (nors šis dar yra visai pakenčiamos apmties), arba jiems tiesiog nepriimtina tokia mokslo sritis. Aš tai drąsiai pažymėjau - man patinka, visgi daugumoje išsakytos protingos mintys.
kionig 2016-01-06 18:58
Išvardytieji irgi nešventi.. Bet jie mažiau kliuvo, bet anaiptol svaigstančių apie visokius biolaukus, virgules ir visą kitą ezoteriką ir pseudofiziką netrūko čia, mūsų forume.
punktyras 2016-01-08 14:32
exex 2016-01-18 20:45
Autoriau, paprasčiausias klausymas - parodyk NORS vieną vietelę pasaulyje kur būtų visas geologinis stulpelis - kaip vadovėliuose matei. Tokios nėra - tie sluoksniai iš viso pasaulio sužvejoti ir sudėlioti kaip panorėjo: wow true science? Evoliucija pseudomoklas, tai tas pats kaip žiūrėt į nagus, kurie gali ataugti, ir toliau samprotaut - kad gali ir visas pirštas ataugti nukirpus. Taip nuo arkliukų įvairovės tuščiai samprotaujama apie princėses atsiradymą iš varlės. Reikia labai daug tikėjimo priimant evoliuciją į savo protą. Gerbiamo Darvino knygose visur randamas žodis "įsivaizduokite!", net dabar mokslininkai atrado genomą - ir žinodami, kad Informacija negali atsirasti savaime: vistiek "įsivaizduoja!" =). *Each genome contains all of the information needed to build and maintain that...* information information information information. Mažytė sėkla turi visą informaciją apie būsimą augalą. Visur gyvybėje informacija užkoduota. Tas pats kaip tu matai šitą www puslapį - bet čia yra užkoduota informacija: kurią tavo interneto naršyklė gali atvaizduoti kaip gražų ir labai prasmingą tinklalapį.
kionig 2016-01-18 22:41
Jau seniai tokių nusišnekėjimų nematėme čia, forume. Nejuokink mūsų šlepečių ir argumentų geresnių pateik, o dabar tik pamyžčiojimai, jei tavęs tai per daug neįžeis.