Skiepai ir mokslas: antivakcininių judėjimų pseudomoksliškumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Elite 2016-01-17 17:41
Nera nieko visiškai "balto", kaip ir nėra nieko visiškai "juodo". Yra tik santykis tarp dvieju. Nemanau, kad visi pasaulyje pagaminti skiepai visada tik "balti", nes yra toks dalykas kaip kapitalizmas. Bet taipogi napalaikyčiau antivakcininių judejimų jei jie paremti tikėjimu ar informacija pateikiama su nusistatymu. Niekas gi nenori suklysti ir likti neteisūs. čia rimta ir plati tema, viskam reikia laiko..
dawid90 2016-01-17 18:54
Šitie kretinai neturi jokios info. Remiasi jie konspiracijom, jog neva farmacininkai nori juos nunuodyti.
Elite 2016-01-17 19:47
reikia pagooglint grupes kurie nusistatę prieš vakcinas ir palygint, tada daug išryškėja.. O nuodijimo tai daug prasmių yra, tad reik žinot ka jie iš tikro turi omnyje. Dar statistikų reikia ne iš piršto laužtų. žodžiu reik žiūret abi puses.. Kiekviena argumento puse dažniausiai gi teigia kad yra teisi.. gali abejose pusėse ir prasimanymų ir tiesos būt..
bahuriux 2016-01-17 20:30
Geriau paimkim konkretų atvejį, vakciną nuo gripo. Kai nesiskiepyji sergi, gauni nedarbingumo lapelį, išgyji ir keliauji į darbą. Kai pasiskiepyji, irgi sergi visi simptomai tie patys, tik nėra temperatūros, tada negauni nedarbingumo lapelio ir eini į darbą sirgdamas, kankini savo organizmą, krenta produktyvumas, rizikuoji netekti darbo galbūt. Čia tik pagalvojimui. Šiaip ir arkliui aišku, kad su vakcinavimu išnyko didžioji dalis mirtinų ligų ir maro protūkių šiais laikais nebėra.
geziokas 2016-01-18 09:32
Esu už vakciną, tai vienas iš medicinos laimėjimų. Bet niekad nesivakcinuosiu nuo gripo. Vien dėl to, jog tai kasmetinis reikalas, o mano organizmas jau ne vieną gripą atlaikė. Gripas mirtinas, bet tik tiems, kurie turi silpną imunitetą ir gydo jį antibiotikais.
immortallt 2016-01-18 10:09
Vakcina nuo gripo būtina žmonėms, kurie yra labiau pažeidžiami ir kuriems KOMPLIKACIJOS itin pavojingas ir tikėtinos. Jei esi šiaip sveikas, vakcina nuo gripo sumažina tikimybę gripu susirgti bei stipriai palengvina simptomus. Jei pasiskiepijęs visgi susergi ir šūdinai jautiesi, tai nepasiskiepijęs turbūt gulėtum ligoninėje.
geziokas 2016-01-19 13:24
nesiginčiju šiuo dalyku, tiesiog nemanau, jog šis "draudimas" atsiperka daugeliui žmonių. Gripo komplikacijos būna rėtokai, mirtinos komplikacijos dar rėčiau.