[Žinios trumpai] Dar vienas spjūvis Putinui į veidą: Kinijos lyderis atmetė Putino pasiūlymą – kaltę suvertė koronavirusui  ()

Japonijos žurnalistų teigimu, Xi Jinpingas oficialiai atsisakė atvykti į Rusiją dėl koronaviruso pandemijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos leidinys „Yomiuri“, remdamasis diplomatiniais šaltiniais Pekine, pranešė, kad Kinijos lyderis Xi Jinpingas atmetė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasiūlymą apsilankyti Rusijoje.

Leidinio teigimu, Putinas kvietimą pateikė birželio 15 dieną telefonu su Kinijos prezidentu. Skambučio priežastis buvo pasveikinti Xi Jinpingą su 69-uoju gimtadieniu.

„Xi sakė, kad artimiausiu metu bus sunku apsilankyti Rusijoje dėl priemonių prieš koronavirusą“, – pažymi „Yomiuri“.

Žurnalistai prisiminė, kad pastarąjį kartą abiejų šalių vadovai susitiko vasario 4 dieną, kai Putinas atvyko į Kiniją per Pekino olimpinių žaidynių atidarymą. Tada bendrame pareiškime jie pabrėžė, kad „dviejų šalių bendradarbiavimui nėra ribų“. Tačiau nuo to laiko situacija pasikeitė, nes Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą užsitęsė.

Leidinys pažymi, kad diplomatinis etiketas suponuoja, kad dabar Xi Jinpingui eilė apsilankyti Rusijoje.

„Tačiau atrodo, kad ponas Xi siekia stabilizuoti ne tik vidaus, bet ir išorinę aplinką prieš antroje šių metų pusėje vyksiantį Komunistų partijos kongresą“, – rašo „Yomiuri“.

 

Žurnalistai teigia, kad atsisakymas apsilankyti lėmė tai, kad Kinijos lyderis nori išvengti tolesnio konflikto su JAV ir Europa, kurios ekonominėmis sankcijomis didina spaudimą Rusijai, gilėjimą. Be to, Xi Jinpingas iš tiesų nekeliavo į užsienį nuo 2020 m. sausio pabaigos, kai išplito naujoji koronavirusinė infekcija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()