[Išsami tema] Rusijos generolas papasakojo, ką reikia patirti, norint paspausti ranką Putinui: priemonės neturi precendento, absoliučiai jokių išimčių  ()

Nors koronavirusas jau paliko pirmuosius žiniasklaidos puslapius, Kremlius vis dar bijo užsikrėtimo, todėl visi, kurie susitinka su Putinu, yra karantine ir atlieka krūvą tyrimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-06 [Išsami tema] Rusijos generolas papasakojo, ką reikia patirti, norint paspausti ranką Putinui: priemonės neturi precendento, absoliučiai jokių išimčių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad Rusijos prezidentas baiminasi dėl savo sveikatos ir dėl to susitinka su bendraminčiais arba prie labai ilgo stalo, ar net internetu, žinoma jau seniai. Tačiau oro pajėgų leidinys atliko tyrimą ir surinko įrodymų, kad atsargumo priemonės neapsiriboja atstumu.

Taigi gegužės 9 dieną visi, kurie paspaudė ranką Vladimirui Putinui, pasirodo, buvo karantine. O rankos paspaudimai nebuvo spontaniški, jais buvo „apdovanoti“ tik šimtu procentų sveiki.

Tai papasakojo generolas Achatas Julaševas iš Kazanės, 94 metų Afganistano karo veteranas.

Į Maskvą jis atvyko balandžio 23 d. Jie susitiko su juo „ir apsigyveno prabangiame Maskvos viešbutyje“, kur jis buvo karantine su visapusiška pagalba, sakė Julaševas po apsilankymo Maskvoje.

Likę 400 sostinės svečių, kurie bendravo su Rusijos prezidentu, taip pat buvo karantine už valstybės lėšas „Auksiniame žiede“ ir „President“ viešbutyje.

Pasaulyje siautėjant koronaviruso pandemijai, Putinas gavo keturias vakcinas iš karto, tačiau jomis aiškiai nepasitikėjo. Visi aptarnaujantys darbuotojai ir visi, kurie su jais bendrauja, yra priversti karantinuotis. Tik dabar tai vyksta visoje Rusijoje, nes V. Putinas dažnai juda prasidėjus karui su Ukraina.

„Tokios priemonės yra precedento neturinčios, tačiau iš jų neįmanoma suprasti, ar prezidentas turi sveikatos problemų, greičiau tai yra apsidraudimas“, – saugumo priemones komentavo Izraelio anesteziologas Michailas Fremdermanas, iki 2014 metų dirbęs Rusijoje.

Kitas žinomas medikas, JAV Tuftso medicinos centro klinikos Anesteziologijos ir reanimacijos skyriaus vedėjas Konstantinas Balonovas mano, kad Kremliaus gydytojai bijo praleisti kokią nors nedidelę ligą.

„Sėdėti karantine ir atlikti daugybę tyrimų medicininiu požiūriu yra paranoja arba tikra baimė“, - sakė jis.

 

Kremlius taip pat bandė priversti pasaulio lyderius prieš susitikimą su Putinu atlikti PGR testus, tačiau jie kategoriškai atsisakė. Todėl, matyt, jie atsidūrė prie ilgų stalų. Emmanuelio Macrono ir Vladimiro Putino susitikimas jau tapo memu.

Be sėdėjimo karantine, Putinui artimi žmonės taip pat yra nuolat tikrinami. Tai paaiškėjo iš sutarčių, kurias pasirašo įsidarbinusieji Kremliaus struktūrose. Taisyklės paviešintos 2021 m.

Kad iš viso patektų į karantiną, darbuotojai atlieka kraujo tyrimą dėl koronaviruso antikūnų, o jau karantine keturis kartus atlieka PGR tyrimą, o dvyliktą dieną – kraujo tyrimą dėl antikūnų. Ir su palankiu rezultatu jis patenka į „švarią zoną“ – prieigą prie prezidento.

Vėliau į susitarimą buvo įtraukta sąlyga, kad iš karantine esančių žmonių galima paimti biomedžiagas kitiems tyrimams. Tai atsitiko po Putino vakcinacijos.

Įvairių šaltinių duomenimis, nuo koronaviruso pandemijos pradžios Prezidento administracija užsakė atlikti tyrimus už 200 mln. rublių (3 mln. eurų).

 

Nuo 2021 metų buvo ištirta apie 1500 žmonių – kai kuriems iš jų buvo paimtas tepinėlis ne tik dėl koronaviruso, bet ir dėl SARS, gripo ir stafilokokų. Jie taip pat buvo tikrinami, ar neturi kirminų.

Daugiausia bandymams išleido prezidentinio lėktuvo Il-96 „Rossija“ skrydžio būrys, kurio įgulos skrenda kartu su Putinu – 125 mln. rublių (2 mln. eurų). Nuo 2021 m. birželio mėn. pilotai ir skrydžių palydovai atlieka iki 2000 skubių PGR testų ir iki 600 antikūnų tyrimų.

Šiemet situacija nepasikeitė, tik gegužę pilotai ir skrydžių palydovai atliko 1376 koronaviruso testų, taip pat 447 kraujo tyrimus antikūnams nustatyti ir 32 biožymenims. Ir jie ir toliau laikomi karantine visoje Rusijos Federacijoje.

Tai irgi brangu – personalo buvimas Kremliaus sanatorijose Rusijos Federacijai jau kainavo 2 milijardus rublių (30,5 mln. eurų).

 

Taip pat Vladimirą Putiną nuolat lydi gydytojų būrys. Net Rusijos prezidentui priklausančioje jachtoje „Scheherazade“ buvo įrengta visa ligoninė.

Gydytojai seka jį visur, kur jis eina, o ypač į visokius forumus ir susitikimus.

Taigi Centrinės klinikinės ligoninės gydytojai prieš 2021 metų forumą Vladivostoke atvyko ten prieš savaitę ir išvyko iškart po jo išvykimo.

Dėl nuolat sklandančių gandų apie V. Putino sveikatos būklę fone Rusijos ir Izraelio verslininkas Leonidas Nevzlinas teigė, kad šie gandai buvo gerokai perdėti. Ir, greičiausiai, jie pasklido iš Kremliaus.

„Jis turi problemų su skydliauke. Jam taikoma įprasta pakaitinė hormonų terapija. Ir, matyt, kažkas atsitiko su prostata, nes steroidų terapija tęsiasi, o tai atsispindi jo išvaizdoje ir reakcijose“, - sakė Nevzlinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()