[Žinios trumpai] Feiginas apie Putino problemą ir rusų nuotaikas: „tik dabar suprato, kad vyksta karas”  ()

Rusijos politikas, opozicionierius, advokatas Markas Feiginas pakomentavo neseniai įvykusius sprogdinimus Belgorode, kartu išsakydamas rimtą problemą, kurią Putinas vargu ar sugebės išspręsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot jo, rusai reiškia vaikišką nusistebėjimą: „Na, kaipgi? Ar tai mes?”. Su Ukraina besiribojančių regionų gyventojai, matyt, niekada nesuprato, kad vyksta tikras karas, ir jis bet kada gali kilti net ir pas juos, Rusijos teritorijoje.

„Tai yra karas, kuriame dažnai nutinka nekontroliuojamų dalykų, todėl negalime sakyti, kad Rusijos teritorijos ir jose esantys civiliniai objektai nenukentės”, – sakė Feiginas. Jis taip pat pridūrė, kad Belgorodo gyventojai jo klausė, kodėl jis savo kanale nekalba apie šio miesto apšaudymą.

„Palaukite, ką čia aptarinėti? Vyksta karas. Tokie dalykai gali nutikti ir nutiks. Nepriklausomai nuo to, ar Kyjivas to nori, ar ne, ar Vakarų partneriai palaiko Kyjivą, ar ne. Nes tai yra karas“, – dar kartą pabrėžė Rusijos opozicionierius.

Pokalbio metu vedėjas išsakė mintį, kad galbūt tokiomis provokacijomis Rusijos valdžia ruošia gyventojus atvirai mobilizacijai. Tačiau Markas Feiginas tai vertino gana skeptiškai, primindamas, kad, nepaisant didelio palaikymo karui, visuomenėje vyrauja itin nekaringos nuotaikos.

 

„Jie nori stebėti kovas iš saugaus atstumo, kad jos jų nepaveiktų. Jie gali ką nors nužudyti Ukrainoje, bet kam to reikia? Valdžios institucijos taip pat tai supranta ir bijo tokių nuotaikų”, – aiškino Feiginas.

Jis teigė, kad Kremlius būtent dėl šios priežasties vengia atviros mobilizacijos, nes baiminasi, kad ji persikels į vidaus rinką ir sukels problemų pačioje Rusijoje.

„Žmonės nenori patys kovoti, jie nori kovoti kitų žmonių rankomis, ir tai yra neįveikiama problema”, – sakė Feiginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()