[Žinios trumpai] Atrastas mirtinas baseinas jūros dugne, nužudantis viską, kas į jį įplaukia – aukas net užmarinuoja gyvas  ()

Majamio universiteto mokslininkai Raudonosios jūros dugne aptiko mirtiną baseiną, kuris žudo viską, kas į jį įplaukia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis tyrimu, sūrymo baseinas buvo aptiktas 1,7 kilometro po jūros paviršiumi naudojant nuotoliniu būdu valdomą povandeninę transporto priemonę. Mokslininkai mirtiną baseiną aptiko per paskutines penkias dešimties valandų nardymo minutes.

Tyrėjai paaiškino, kad sūrymo baseinas yra jūros dugno įdubimas, pripildytas labai koncentruoto sūraus vandens ir kitų cheminių elementų, kurie yra sūresni už aplinkinį vandenyną. Jie sakė, kad šie povandeniniai baseinai gali apsvaiginti ar nužudyti gyvūnus ir netgi užmarinuoti juos gyvus.

Kalbėdamas su „Live Science“, pagrindinis tyrėjas Samas Purkis apibūdino mirtinus telkinius kaip „vienus ekstremaliausių aplinkų Žemėje“ ir sakė: „Kiekvienas gyvūnas, patekęs į sūrymą, yra nedelsiant apsvaiginamas arba nužudomas“.

Be to, Purkis informavo, kad žuvys, krevetės ir unguriai sūrymą naudoja medžioklei. Jis paaiškino, kad šios būtybės slypi prie mirtino telkinio, kad „maitintųsi nelaimingais“ padarais, kurie netyčia įplaukia į jį.

Pagrindinis tyrėjas teigė, kad tokių baseinų atradimas gali padėti mokslininkams išsiaiškinti, kaip mūsų planetoje pirmą kartą susiformavo vandenynai. Jis taip pat sakė, kad sūrymo baseinuose gyvena daug mikrobų ir jie yra turtingi įvairovės. Jis pabrėžė, kad šie atradimai yra būtini, nes gali padėti nustatyti, ar svetimos planetos, turinčios panašias priešiškas sąlygas, gali būti gyvybės šaltiniu.

 

„Kol nesuvoksime gyvybės Žemėje ribų, bus sunku nustatyti, ar svetimos planetos gali būti tinkamos gyvybei“, – sakė M. Purkis.

Tuo tarpu, kaip teigia „New York Post“, tai nėra pirmasis sūrymo baseinas, kurį atrado mokslininkai. Per pastaruosius 30 metų okeanografai sugebėjo aptikti „kelias dešimtis“ mirtinų baseinų Raudonojoje, Viduržemio jūroje ir Meksikos įlankoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()