[Žinios trumpai] „Elžbieta II žinojo, kad iš Balmoralo pilies nebegrįš"  ()

Balmoralo pilis karalienei buvo galios vieta ir laimingų prisiminimų centras.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-13 [Žinios trumpai] „Elžbieta II žinojo, kad iš Balmoralo pilies nebegrįš"  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

96 metų karalienė Elžbieta II, išvykusi vasaros atostogų į savo mylimąjį Balmoralo dvarą Škotijoje, suprato, kad vargu ar grįš į Londoną ar Vindzorą, nes žinojo apie vis didėjančias sveikatos problemas. Štai kodėl ji taip norėjo ten nuvykti praėjusią vasarą. „Vanity Fair" karališkoji korespondentė Cathy Nicholl sakė BBC prieš Padėkos pamaldas St. Giles katedroje, kur karalienės karstas liks iki antradienio, kai bus atgabentas į Londoną prieš valstybines laidotuves po Jos Didenybės kūno pristatymo iš Holirudhauso rūmų.

Monarchė mirė sulaukusi 96 metų ketvirtadienį Balmoralyje po to, kai didžiąją vasaros dalį praleido savo mylimoje Škotijos rezidencijoje, nepaisydama „judėjimo problemų".

„Rimtų sveikatos problemų turėjusi karalienė vis dėlto nusprendė, kad vasarą nori daug laiko praleisti Balmoralyje. Šis sprendimas tikrai daug pasako apie tai, kad jai buvo labai patogu būti Balmoralyje, kur ji jautėsi laiminga ir kur ją šildė prisiminimai apie laimingas gyvenimo akimirkas. Nepaisant sveikatos problemų, ji labai norėjo ten vykti. Aš manau, kad ji buvo Škotijos karalienė, ir norėjo, kad tai būtų jos galutinis grįžimas namo“, – sakė žurnalistė.

Cathy nuomone, Balmoralas buvo vienintelė vieta, kur karalienė tikrai galėjo „palikti savo karūną prie vartų" ir atlikti kitą vaidmenį – mamos, močiutės, prosenelės.

 

„Aš tikrai manau, kad dalis jos žinojo, kad ji negrįš, manau, kad ji norėjo būti Balmoralyje ir ten mirti. Ir tai, kad ji tai padarė taikiai, iš tikrųjų yra palaima".

Pilnas prisiminimų Balmoralas taip pat buvo mėgstamiausia velionio karalienės vyro princo Philipo, kuris Škotijos dvare išgarsėjo legendinėmis kepsninėmis, vieta.

Velso princas ir princesė, Williamas ir Catherine, taip pat mėgsta ten leisti vasaras su savo vaikais ir kitais karališkaisiais anūkais.

2016 m. dokumentiniame filme „Mūsų karalienė 90-aisiais" princesė Eugenija apie Balmoralą pasakė taip: „Tai pati gražiausia vieta žemėje. Manau, močiutė ten labai laiminga".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: