Galvojate, kad kalbate per daug? Naujas tyrimas rodo, kad kitiems tai gali patikti  ()

Naujai atlikto tyrimo duomenys rodo, kad tai, kiek ilgai kalbate, padaro jus simpatiškesnius arba įdomesnius pašnekovui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnale „Personality and Social Psychology Bulletin“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad žmonės linkę manyti, jog norėdami būti simpatiški pokalbyje su nauju žmogumi, jie turėtų kalbėti apie 45 proc. laiko. Tačiau tai – klaidingas įsitikinimas. Iš tikrųjų geresnė strategija yra kalbėti šiek tiek daugiau – apie pusę viso laiko.

Pavyzdžiui, po 12 minučių trukusio bendravimo klausytojams labiau patiko kalbėtojai nei kalbėtojams klausytojai, nes klausytojai jautėsi panašesni į kalbėtojus nei kalbėtojai į klausytojus, rašo „Science Alert“.

Kuo daugiau tyrimo dalyviai kalbėjo, tuo labiau jie patiko naujiems pokalbio partneriams. Klaidingą įsitikinimą, kad būdamas tylesnis tampi simpatiškesnis, mokslininkai pavadino „tylumo šališkumu“.

Tai buvo tik vienas tyrimas, kuriame dalyvavo 116 dalyvių, tačiau rezultatai sutampa su kitų tyrėjų ankstesnėmis išvadomis.

 

Kodėl žmonės teikia pirmenybę tiems, kurie kalba? Sužinoję daugiau apie naują pokalbio partnerį, galite pasijusti, kad turite daugiau bendro su juo.

Tyrimas taip pat parodė, kad pirmo susitikimo metu žmonės labiau linkę susidaryti bendrą nuomonę apie pašnekovą. Tai reiškia, kad jei nuomonė teigiama, pašnekovą laikys tiek simpatišku, tiek įdomiu, o ne, tarkime, gražiu bet nuobodžiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()