Siurprizas! Pirmą kartą per tūkstančius metų JK gimė laukinis stumbriukas: skelbiami super mieli vaizdai (Video)  ()

Dar liepos mėnesį trys stumbrų patelės pateko į istoriją po to, kai buvo vėl įvestos į Kento (JK) rezervatą ir tapo pirmaisiais laukiniais klajojančiais stumbrais Didžiojoje Britanijoje per tūkstančius metų. Dabar į istoriją įrašomas ir laukinėje gamtoje gimęs stumbriukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 9 d., keletą dienų nematę jaunesnės patelės, stumbrų prižiūrėtojai buvo šokiruoti aptikę ne tris laimingas stumbrų pateles, o keturias. Darbuotojai nežinojo, kad jaunesnė suaugusi patelė nėščia, nes europiniai stumbrai (Bison bonasus) turi puikų būdą nuslėpti nėštumą, kad apsisaugotų nuo plėšrūnų.

„Sunku nustatyti stumbrų nėštumą, nes jie natūraliai slepiasi, kad jų nesumedžiotų plėšrūnai, tai yra išgyvenimo mechanizmas“, – aiškino reindžeris Tomas Gibbsas.

 

Reindžeriai džiaugiasi galėdami pranešti, kad jaunai stumbriukei sekasi gerai, ji bėgioja ir kopijuoja suaugusius stumbrus voliodamasi purve.

Tikimasi, kad per kelis ateinančius mėnesius prie bandos prisijungs patinas iš Vokietijos. Tikimasi, kad grupė galėtų veistis kitais metais, tačiau šis ankstyvas bandos papildymas yra puikus siurprizas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()