[Žinios trumpai] Skelbiamas visiškai slaptas Kinijos ir Rusijos susitarimas: kinams atiduota didžiulė Sibiro teritorija (Video)  (5)

„Jis norėjo pademonstruoti savo triumfą, bet dabar visa tai virsta ne tik jo, bet ir visos šalies nuopuoliu“: Solovėjus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-26 [Žinios trumpai] Skelbiamas visiškai slaptas Kinijos ir Rusijos susitarimas: kinams atiduota didžiulė Sibiro teritorija (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos politologas Valerijus Solovėjus mano, kad dalis Rusijos teritorijų tikrai atiteks Kinijai, o pastarajai net nereikės siųsti savo karių į Rusijos Federacijos teritoriją. Faktas yra tas, kad 2022 m. vasario mėn. Putinas pasirašė keletą slaptų susitarimų su Xi Jinpingu.

„Susitarimai neviešinami, juose siūloma Kinijai išnuomoti dalį Sibiro (Tolimųjų Rytų). Bendras šių teritorijų dydis prilygsta Ukrainos plotui. Ir viskas, kas ten yra, bus kiniška. Čia kalbama apie 50 metų laikotarpį, bet šiais laikais tai praktiškai begalybė“, – interviu su Nataša Vlaščenka kalbėjo ekspertas.

Anot politologo, Rusija, žinoma, galės atsisakyti šių susitarimų, jei ateis nauja vyriausybė. Tačiau Kinija lauks bręstančios krizės Rusijoje atėjimo.

„Tai, kad krizė neišvengiama, suprantama, bet, jei ji užsitęs ir taps nepakeliama, tada valdžia nusilps ir apskritai tos teritorijos liks be priežiūros. Vis dėlto, tose teritorijose nebūtina apgyvendinti milijonus kinų. Kodėl? Užtenka perimti ekonominės sferos kontrolę. Nereikia įvesti kinų kariuomenės. Viskas vyks savaime. Valdys tas, kuris ten užtikrins tvarką ir ekonominę gerovę“, – aiškino Solovėjus.

 

Politologas pažymėjo, kad toks scenarijus, kaip monstriškų Rusijos prezidento klaidų rezultatas, labai tikėtinas.

„Jis norėjo pademonstruoti savo triumfą, bet dabar visa tai virsta ne tik jo, bet ir visos šalies nuopuoliu“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(69)
(73)

Komentarai (5)