Iranas paleido į kosmosą bandomuosius gyvūnus  (7)

Irano aerokosminė organizacija (IAO) pranešė trečiadienį sėkmingai paleidusi dirbtiniams Žemės palydovams kelti skirtą raketą nešėją „Kavoshgar 3“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies nacionalinio transliuotojo naujienų tarnyba „IRIB News“ skelbia, kad raketa į orbitą iškėlė eksperimentinę kapsulę su gyvais bandomaisiais gyvūnais – žiurke, vėžliais ir kirminais. Pasak IAO, atstovų, kapsulės ryšio įranga gali perduoti į Žemę duomenis apie jų būklę.

Irano TV parodė vaizdo fragmentą, kuriame matyti, kaip kapsulė atsiskiria nuo raketos nešėjos ir įeinja į orbitą aplink Žemę.

BBC pranešė, kad Irano islamo revoliucijos metinių proga šalies prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pristatė ir kitus šalies kosminės programos pasiekimus. Tarp jų minima nauja eksperimentinė šalyje pagaminta raketa nešėja „Simorgh“. Ji skirta dirbtiniams Žemės palydovams kelti į orbitą. 87 tonas sverianti „Simorgh“ galės iškelti iki 110 kg svorio palydovus į iki 500 km aukščio orbitą.

Irano prezidentas apžiūrėjo ir tris naujus Irano mokslininkų pagamintus palydovus – „Tolou“, „Mesbah 2“ ir „Navid“. Tai žemojoje Žemės orbitoje veiksiantys telekomunikaciniai palydovai, apskriesiantys aplink Žemę kas dvi valandas.

Praėjusių metų vasario 3 d. Iranas pranešė iškėlęs į kosmosą savo pirmąjį palydovą „Omid“. Šia Irano sėkme džiaugiasi ne visi - vakarų šalys baiminasi, kad Irano kosminė programa gali būti slaptos šalies branduolinio ginklo kūrimo programos dalis, o kuriamos raketos nešėjos gali būti pritaikytos koviniams užtaisams gabenti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)